AR166 Xenon nastavitve

Tehnične teme o modelih 164 in 166

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
outb52
Alfa Junior
Alfa Junior

Pred kratkim sem menjal obe xenon zarnici. Ker prejsnji dve nista vec svetili (po 150k km). Razlika je vidna. Ampak kaj, ko mi zarnice svetijo 2m pred avto.

Na desni strani mi sistem za avtomatsko uravnavanje deluje. Saj ob kontaktu luc dvigne in spusti. Na motorcku sem dvignil luc do maximuma
a je to se vseeno 2m pred avtom.

Leva stran pa je druga zgodba luci mi niti ne dviguje. Ugotavljam se ali je "hin" motorcek. Ali je nepravilno vstavljen ali pa je "hin" mehanizm v luci. Najvrjetneje slednje.

Ampak vseeno mislm da bi ne glede na to morala pravilno svetit vsaj desna luc. Se komu sanja, kaj je vzrok? In kaj mi je storiti?

PS: se komu sanja koliko je nov zaromet, brez motorcka, balastov itd...
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Macau, SAR China

Hmm drago. Za GT vem da je komplet žaromet 1000€. Novega boš verjetno težko dobil, brez balastov in ostale porkarije, ker prodajajo samo komplet. Vprašat sa servis pa nič ne stane.

LP
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

A si morda nabavil napačni tip žarnice? Prej so bile dolžine snopa žarometov OK?
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
outb52
Alfa Junior
Alfa Junior

@Alfaspider: Prej se niti ni videlo do kje svetijo, ker so tok slabo svetile. Dejansko je zgledalo tako kot da so ugasnjene. Mislim pa da ce bi bile napace da sploh nebi svetile :P

Zasledil sem, da naj bi avtomatska regulacija visine luci delovala, glede na nek senzor, ki naj bi se nahajal na zadnjih amortizerjih. Se komu sanja kje ga najdem? Da preverim se to.
Uporabniški avatar
deedee
Alfa Junior
Alfa Junior

Imel sem isti problem ko sem menjaval xenon na 166.

Da sem lahko menjal zarnico, sem moral demontirat motorcek. Si ti tudi to naredil?

Ko sem motorcek vsavil nazaj mi je luc svetila v tla. Svetujem ti, da vzames majhno ogledalce in pogledas v luknjo, v katero pride vstavljen motorcek. Videl bos, da je potrebno motorcek zataknit v luc, ne bo se sam zataknil.
Mogoce se je samo iztaknil.
--------------------------------------------
Alfa 166 2.4 JTD
outb52
Alfa Junior
Alfa Junior

Kot sem napisal na desni strani se luc dvigne in spusti a premalo. Tako da mislim da na desni je motorcek vstavljen pravilno.

Na levi pa se po nadaljnem raziskovanju motorcek sicer premika (se ne vrti ampak samo porine vodilo ven in not) a se luc kljub temu ne premika tako da ali ni pravilno zataknjen ali pa je mehanizm polomljen.

Ampak po vsem skupaj mislim da bi vsaj desna luc morala svetiti dovolj visoko.
AvtoFun
Alfa Junior
Alfa Junior

Hja problemov je lahko več in sicer najbrž ti je "crknil" LWR (Leuchtweitenregler), to je škatlica, ki uravnava višino snopov luči, kar pomeni da si lahko ti kolikor si hočeš mehansko nastaviš snop ampak če bodo iz te "škatlice" do žarometov prišle napačne informacije ti bo luči metalo v tla.. Lahko pa da zajebava kateri od senzorjev za višino, teh pa imaš 2 komada, vsaj tako je pri ostalih avtomobilih! Pri drugi luči pa izgleda da je mehanski problem v motorčku! Tudi meni se je to dogajalo na enem Audiju, da kakorhitro sem vklopil luči so se hotele nekako nastavit, potem pa so sijale v tla, 2m pred avtomo... Rešitev? Enostavno sem odklopil LWR škatlico... No potem se pač niso avtomatsko nastavljale... Upam da ima Alfa enako in da nima tega LWR integriranega že v balaste kot nekateri modeli določenih zamk.. Potem je treba menjat balast... No upam da sem pomagal!

Lp
M.
Odgovori
  • Informacija