Kaj jaz vem, jaz imam avto za moj užitek in ne za to da bom študiral kaj se bo zgodilo če se zaletim. To moraš najprej počistiti v svoji glavi. Sem videl posnetek crashtesta 147-ke že davno prej preden sem jo kupil. Pa sem jo kupil vseeno. Ker prej sem se pa vozil z poljskim fiatom, Golf I in Fiat Unom. In koliko zvezdic misliš da so imeli ti avtomobili? V primerjavi z tistimi jih ima Alfa vsaj 5x več. Še Xsara ki sem jo imel nazadnje je imela 2.
Če se že ukvarjaš z varnostjo 147-ke, potem malo razmisli kako varna je tvoja GTV-jka, po tvojem razmišljanju jo moraš čimprej prodati ker je verjetno smrtno nevarna, saj crash testa sploh ni bilo nikoli narejenega.
Zvezdice so najprej v tvoji glavi in šele potem kje drugje. Dokler se voziš kot je eden od uporabnikov tega foruma odgovoril na vprašanje zakaj mora biti avto trd: "Zato da lahko vse ovinke zvozim na polno"

, potem si zelo blizu tega da enkrat res preizkusiš koliko tvoj avto res prenese. A se mi zdi da se tak trk ne bo zgodil v tako idealnih razmerah kot na NCAP-u. Da ne omenjam da po bedastem ogrožaš druge udeležence v prometu.
Samo pomisli če dodaš tistemu trku po katerem ima avto 5 zvezdic nekaj nepredvidenih elementov kot so recimo prevračanje na streho, odboj po čelnem trku v zaščitno ograjo in nazaj na cesto v drugo vozilo. Pa še veliko takega se bi lahko našlo. Pa mam tak občutek da zna biti taka kombinacija zelo neugodna za vozilo.
Pa zanimivo je tudi tvoje pisanje da se za 159 ne bi odločil zaradi padca cene v 5-ih letih? A si mogoče jasnoviden, da veš kaka bo cena, glede na to da avto še ni na trgu toliko časa?
Skratka učinkovit marketing in paranoja sta očitno pri tebi dosegla željen učinek.