Electric supercharger kit

Izgled Alfic, povečanje moči
Uporabniški avatar
AlfaJTD
Alfa Member
Alfa Member

Uporabniški avatar
AlfaJTD
Alfa Member
Alfa Member

ginek
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Vzemimo motor 2 litra prostornine (lazje racunanje) ...recimo 2 delovna takta na vrtljaj torej porabi 1l/vrtljaj..se pravi pri 5000 vrtljajev/min = 5000l zraka/min porabi motor prostornine 2 litra pri 5000 vrtljajev/min

Kompresor zmore dajat 220 CFM = 220 * 28.3168 = 6230 l/minuto...Se pravi pri 6230 vrtljajev motorja zmanjka sape temu kompresorcku...ce poganjas 2l motor. Moral bi namontirat na manjsega (za Punto bi že šlo).
Mozno da sem kje zajebal pri izracunu.

Nikjer ni napisano koliko nadtlaka lahko ustvarja pri tem max. pretoku, se bojim da bore malo, če sploh. Pa koliko energije elektromotor pri tem porabi? Mozno da preveč (in s tem zavira motor).
Jaz sem zelo skepticen, po moje da bi mogoce kaj cutil v nizjih obratih...brez veze v glavnem.
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

sej tam nekje piše da je za punteka. pa da ima pritiska 1psi, kar naj bi bilo enako golfu turbo.
Če deluje pa pojma nimam.

LP Joseph
Uporabniški avatar
wodp
Alfa Member
Alfa Member

Pozdravljeni!
Tema je ze precej stara in jo ponovno ozivljam... :lol:

Zanima me ali je kdo dejansko preizkusil ali si celo lasti electric supercharger. Namesti se ga na obstoječo zračno napeljavo, s tem da ima vgrajen ventilator, tako da pride v motor več zraka z manjšim naporom. Avto naj bi lažje dihal in posledično tudi lepše tekel.

specifično se gre za tale model:

Slika

http://cgi.ebay.at/electric-Supercharge ... dZViewItem
Electric supercgarger

Seveda se v teoriji lepo sliši, me pa zanima ali je to dejansko kdo sprobal ali ima kaj več informacij o tem.
Tile deli so tudi novejsi letnik (2007), tako da je zagotovo kak napredek glede na leto 2004 :)

edit: izracunal sem pretok: 1282 GAL ali 4850l/min, kar se mi zdi malo malo...
no, nekdo ko se bolj spozna naj komentira
Kaj menite? A se splaca dati na dizla - mJET 1.9 oz ali bi imelo kako pozitivno korist, če ne druga vsaj za motor?
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Sicer sem zelo na hitro pogledal, ampak kaj ne piše tam, da ni za motorje s turbino in za vw vr6 motorje ?
Slika
Uporabniški avatar
wodp
Alfa Member
Alfa Member

aah navdusenje botrovalo spregledu napisa (kljub zivi rdeci barvi)
torej sploh ne pride v postev...

Hvala 8)
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Jest temu pravim bullshit. Sploh pa turbina na tvojem JTDju naredi vse to in še kaj več... tko da ne se pretirano obremenjevat s tem.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

Pa ko bi vsaj delovalo na principu, da več kot daš gasa, hitreje se vrti ta ventilator, ampak ne! Si moreš napeljat stikalo v avto, da lahko potem vklopiš "ko rabiš" #-o ](*,) . Sicer pa je že bila ena debata na to temo, vsaj mislim da gre za isto sranje viewtopic.php?t=3098 .
Slika
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Dodaj še malo in dej noter čip!
Ta zadeva je nateg,jajc,potegavščina itd...., samo ne razumem, kako da nasedate na take for... #-o

Ciao Alfista :mrgreen:

p.s. Če si pa hotel kar nekaj objavit in z nami malo poklepetat, pa drugič objavi v KAR NEKAJ, ne pa v TUNINGin STYLING
Slika
Uporabniški avatar
147FreaK
Alfa Member
Alfa Member

V končni fazi je izdelek koliko vem tudi dobavljiv eni od trgovin v mariboru mislim da bivši a3m, cena je kar zasoljena...Sam pa mislim,da je to prodajanje buč...
amdbrutale
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Tole je en velik larifari, pretoka je premalo in bi ti motor sleko prej oviralo pri dotoku zraka........sploh pa 12V 12W motorček ne more kaj veliko zraka prečrpat.
Uporabniški avatar
OBELIKS
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Idrija
Kontakt:

Tale ventilatorček zgoraj ni vreden pol kurca. Če hočete pošten supercharger si zrihtajte tega: http://www.turbomagazine.com/tech/0406t ... index.html
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Nočem bit pameten, ampak če hočete predrkavat avte malo pošparajte in si kupite pravi turbo ali supercharger kit, ki da opazne razlike. Seveda pa je to daleč od fenov za 150eurov :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Hehe... bistvo vsega je moč. Supercharger porabi precej moči za obratovanje. In en ventilatorček z 12W ne bo naredil popolnoma nič.

Za Mercedesa SLR pravijo da kompresor v tistem avtu kuri okroglih 100 konjev, torej 60kW+
Da bi tukaj karkoli ustvarjal z elektriko nima smisla.
Odgovori
  • Informacija