Nakup rabljene GT: nasveti, mnenja, priporočila, ...

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
mojcax
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: celje

Pozdrav vsem
sem bivša lastnica alfe 156 1,8 TS. Trenutno se odločam za nakup Alfe GT
Nekako se nemorem odločiti ali naj vzamem GT 1.9 jtd ali GT 2.0 JTS!'
prosim da se lastniki Gt alf oglasijo in kaj napišejo:) seveda me pri jtd malo moti zvok mašine pri jts pa poraba lol

trenutno pa imam v vidu tele alfe;
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1736298" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1801918" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1416141" onclick="window.open(this.href);return false;
seveda so vsi malo spustili cene:)

zanimajo me predvsem vozne lastnosti obeh, poraba, pospeški etc...vem da na alfini strani piše vse tehnične specifikacije, vendar bi rada informacije iz prve roke! zakaj ste se lastniki jtd odločili za nakup le te oziroma zakaj ste se odločili za jts!?

za komentarje že naprej hvala

p.s.
ta forum je res super
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Torej pri naši hiši je evolucija alf šla zelo podobno pot. Mama je imela najprej 156 1.8Ts, nato GT jtd, sedaj pa GTA. Njeno GTjko sem po svoji nesreči v 147 skoraj eno leto uporabljal izključno jaz, tako da lahko napišem nekaj o tem avtomobilu. :)

Sam avtomobil je vsaj meni eden najljubših avtomobilov kar jih alfa sploh izdeluje. Kljub podobnostim s 147 gre za dva kar precej različna avtomobila. Vozne lastnosti so krepko na strani 147 in če ne bi imel obeh ne bi verjel koliko se lahko razlikujeta po voznih lastnostih. V prid GTja.

Torej odločitev glede motorja je odvisna skoraj samo od števila kilometrov, ki jih na leto prevozite in koliko časa boste imeli avtomobil. Cene med JTDi in JTSi so precejšne in tukaj si je treba previdno preračunati kaj se bolj splača.

Sam bi se skoraj nagibal k JTDu, ker ponuja dobre vozne lastnosti glede na porabo in ga je seveda tudi mnogo lažje prodati naprej. Sam JTS pa tudi ni slab nakup, gled ena to, da se vse bolj kaže da gre za zanesljiv motor, predvsem v primerjavi s svojim predhodnikom. Kljub temu bi nekako sam stavil kar se zanesljivosti tiče, da bo JTD boljša izbira.

Poraba JTDja v tem avtu je okoli 6,7l in za to porabo že kar da nekaj od sebe.

Da pa ne pišem preveč bi omenil, da opombe v zadnjem oglasu ne držijo povsem, saj je ta avtomobil vmes prodajalo že tudi podjetje Premija, pa en dan je bil doma pri meni takrat, pa verjetno še pri kar nekaj drugih kupcih. Prvi lastnik je doma iz Miklavža na Dravskem polju in nekako dvomim, da še zdaj prodaja ta isti avto.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
JoHnI-B
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Murska Sobota

Pri nas v Murski se tud ena prodaja za 16 000 , tuning do kraja , 225 gume , spuščena , malo kilometrov , zatemnjena stekla itd. NOBENE PRASKE , lahko poslikam , če te zanima
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

sicer jts nisem vozil, je pa jtd pravi cuker v tem avtu. ce te skrbi le zvok jtdja, se mi zdi, da ji lahko das priloznost in jo zapeljes. ko jo pohodis namrec tudi jtd lepo zapoje=]

pojdi na testno voznjo obeh pa se potem odloci.
Slika
Alfa sport
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

sleby napisal/-a:sicer jts nisem vozil, je pa jtd pravi cuker v tem avtu. ce te skrbi le zvok jtdja, se mi zdi, da ji lahko das priloznost in jo zapeljes. ko jo pohodis namrec tudi jtd lepo zapoje=]

pojdi na testno voznjo obeh pa se potem odloci.
Jest mam 2.0 JTS v spiderju.
Mi je skoraj bolj všeč kot kakšen V6 .... Sune in vleče občutno boljše kot TS.
JTD ali JTS je v bistvu stvar osebne odločitve in edina stvar, ki bi pri meni prevagala je število prevoženih kilometrov. Če jih delaš letno pod 15000km bi jaz vzel JTS - definitivno.

P.S.: Če pa delaš veliko km (40000km in več) in misliš imeti avto daljše obdobje (nekaj let) in ker sem pa nagnjen na plinsko stran bi vzel JTS in vgradil plin.
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1767019

Tole sem šel zase gledat, avto je dober, edino usnje bi lahko bilo malo lepše negovano, ampak ni krize, pomoje nakup ni slab...ima pa vse od opreme, barva je rosso Alfa, dobro ohranjen avto nasplošno in pa servisiran z računi, tudi veliki servis je narejen, tako da samo bencin pa gas...

Aja, pa nikoli razbit bojda(kar se da tudi preveriti na licu mesta z lakomerilcem)

Btw, JTS motorji so izpopolnjeni in z njimi ni problemov kot pri starih TS motorjih, tako, da če ti je sprejemljiva malenkost večja poraba kot pri dizlu, če ne delaš več kot 25.000km letno in če bi rada imela pravo Alfo potem kupi JTS :)

Lp
145 QV,33,145,147,159 TI
mojcax
Alfa Junior
Alfa Junior

z avtom nebom delala več kot ca 20.000 km na leto. samo imam a teško nogo in me skrbi da bi mi bencinarka res preveč žrla.no saj bi jo v štartu dobila ceneje, tako dan ni panike.Avto pa itak nebi imela več kod 2,...3 leta, i jo bilo pa sigurno malo težje prodati, ker je bencinarka!

sam men se zdi da GTjka mora bit bencin lol, nevem no....

a ma kdo bencinarko tukaj na forumu??
mojcax
Alfa Junior
Alfa Junior

Teo napisal/-a:Torej pri naši hiši je evolucija alf šla zelo podobno pot. Mama je imela najprej 156 1.8Ts, nato GT jtd, sedaj pa GTA. Njeno GTjko sem po svoji nesreči v 147 skoraj eno leto uporabljal izključno jaz, tako da lahko napišem nekaj o tem avtomobilu. :)

Sam avtomobil je vsaj meni eden najljubših avtomobilov kar jih alfa sploh izdeluje. Kljub podobnostim s 147 gre za dva kar precej različna avtomobila. Vozne lastnosti so krepko na strani 147 in če ne bi imel obeh ne bi verjel koliko se lahko razlikujeta po voznih lastnostih. V prid GTja.

Torej odločitev glede motorja je odvisna skoraj samo od števila kilometrov, ki jih na leto prevozite in koliko časa boste imeli avtomobil. Cene med JTDi in JTSi so precejšne in tukaj si je treba previdno preračunati kaj se bolj splača.

Sam bi se skoraj nagibal k JTDu, ker ponuja dobre vozne lastnosti glede na porabo in ga je seveda tudi mnogo lažje prodati naprej. Sam JTS pa tudi ni slab nakup, gled ena to, da se vse bolj kaže da gre za zanesljiv motor, predvsem v primerjavi s svojim predhodnikom. Kljub temu bi nekako sam stavil kar se zanesljivosti tiče, da bo JTD boljša izbira.

Poraba JTDja v tem avtu je okoli 6,7l in za to porabo že kar da nekaj od sebe.

Da pa ne pišem preveč bi omenil, da opombe v zadnjem oglasu ne držijo povsem, saj je ta avtomobil vmes prodajalo že tudi podjetje Premija, pa en dan je bil doma pri meni takrat, pa verjetno še pri kar nekaj drugih kupcih. Prvi lastnik je doma iz Miklavža na Dravskem polju in nekako dvomim, da še zdaj prodaja ta isti avto.

ja baje jo prodaja še vedno isti tip, ki je nekje iz MB ja! baje je alfa stoji pri tej avtohiši že nekje on aprila07. Ni mi pa res jasno zakaj se do sedaj ni prodala!? končna cena za to alfo je 14.000 eur. Zakaj pa si jo ti imel doma? si jo hotel kupiti ali? ko sem jo včeraj prižgala je mela nekako sumljiv zvok na desni strani mašine, kod neko cvretje se je slišalo! uff res nevem no:)
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

to je prva GT prodana pri Petrovčiču, bivši lastnik je zaposlen na Policiji
Uroš
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Če kupuješ avto za dušo, potem bo bencinarka boljša odločitev.
Pa tudi 20k km je relativno malo. To verjetno pomeni da delaš kakih 60km na dan, kar pomeni da bo dizel verjetno pol poti pod 90°C... kar ni najbolje. Bencinar se prej ogreje (pa ženske ste na splošno bolj zmrznjene, moraš še to v zakup vzet pri dizlu pozimi... ogreva se dlje...)

2.0 JTS pokuri verjetno celo manj kot 1.8TS, glede na to da je mašina veliko bolj sodobna. Pomojem se bi s kakimi 9l/100km peljala zelo spodobno, pri JTDju pa kakih 7l recimo... Pri takih porabah bi zapravila za nafto nekje 1500€ letno, za bencin pa 1900€. Ostali stroški bodo verjetno več ali manj enaki. Če je razlika v ceni pri nakupu okoli 1500€, pa če računaš, da bo razlika v ceni potem, ko jo misliš prodat še vedno na strani dizla... je zadeva zelo na tesno. Vprašanje pa je kaj pravi duša :D
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

GT pa dizel nekako ne spada skupaj po filozofiji. Tu mislim da ga je alfa polomila, saj v tak coupe 1.9 JTDm nikakor ne sodi, če so že hoteli vstaviti dizla, bi to moral biti 2.4 JTDm, to pa bi bila veselica :mrgreen:

Pravi bencinski motor za ta avtomobil je zagotovo 3.2 V6 in nič drugega, ne rečem da je 2.0 JTS slab motor, vendar od GT-ja se pričakuje da je zelo hiter, kar pa 2.0 JTS ni :wink:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy napisal/-a:GT pa dizel nekako ne spada skupaj po filozofiji. Tu mislim da ga je alfa polomila, saj v tak coupe 1.9 JTDm nikakor ne sodi, če so že hoteli vstaviti dizla, bi to moral biti 2.4 JTDm, to pa bi bila veselica :mrgreen:
Se ne strinjam. Isto bi pol rekli za Brero, kar se tice dizla. Trenutno ni enga pametnega bencinskega motorja (usaj zame ne :) ) tko da za mene je edino dizl (ki so mimogrede odlicni!). Drgac pa GT pa dizl....jst pravm:"WHY NOT?!"

:mrgreen:
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

_BiStRi_ napisal/-a:http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=1767019

Tole sem šel zase gledat,......
mislim da je bil ta avto pred leti testni prav za novinarje - pojavljal se je v vseh slo revijah :wink:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sicer me je v ZG nekako najbolj prepričala GT 3.2, ampak tudi motor 2.0jts res lepo rohni tam na okoli 4000rpm, glede porabe pa ne skrbi preveč, ker če boš imela po mestu zelo teško nogo je takorekoč vseeno kaj imaš, na relaciji pa ti bo ta avto pil cca 2L več, pa odbij koliko cenejši je bencinar v štartu pa mislim da ni dileme :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
aaxxx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Macau, SAR China

No da dobiš mnenje iz "prve roke" o GT
Jaz imam dizla kupljenega lansko leto z 82.000 km (sedaj 105.000). Nasplošno je avto pravi "cukr", sploh pa ni primerjave z 147, ki sem jo imel pred tem. Vse skupaj je popolnoma drug avto, drugačno podvozje (športno), sedeži, občutek za volanom,...uglavnem bolj športen občutek.
Kar se tiče samih problemov.
Če odštejemo da sem takoj pri nakupu menjal sprednje roke in naredil servis, ni bilo problemov. Z samim motorjem in pritaklinami ni problemov.
Se strinjam da je edini pravi bencinski motor 3.2, to pa ne pomeni da je 1.9MJTD kaj podhranjen. Prav nasprotno pravi poskočneš je, ki se rad zavrti tudi v višje obrate.
Drugače pa če se odločaš za 2.0 jts in pa 1.9 jtd gre moj glas slednjemu, saj se za enake performanse pelješ ceneje kar se tiče porabe, pa še en velik plus ima JTD in to je 6 stopenjski menjalnik, ki pa ga JTS nima.
Odločitev gre seveda tebi, jaz nisem veliko razmišljal.

P.S.
Pa tudi zvok ni tako moteč :wink:

LP
Odgovori
  • Informacija