XENON

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Nova Gorica/Gorenje pri Divači

@blazz ne rabiš kupit novih lamp, ker kot vidiš imam tudi sam xenon kit (4300K) na lučeh brez leče. Kupiti moraš samo xenon kit s H7 žarnico in mogoče je res bolje da je H7R.

Je pa res, da je bolje če je leča (moje mnenje), že samo zaradi tega ker snop svetlobe lepše odreže in posledično tudi manj slepi nasproti vozeče. Ko sem nabavljal xenon kit sem tudi sam gledal če se dobi žaromete z lečo od konkurence a se jih žal ne (vsaj takrat ne). Dobiš samo original, katerih cena pa je skoraj 800€/kom #-o .
Pa če tudi bi bila cena bolj sprejemljiva, ti potem ne pride več v poštev H7 xenon (jaz sem ga takrat že imel doma), ampak moreš nabavit D2S žarnice ki seveda rabijo tudi svoj konektor. Samo tega konektorja pa baje ne moreš dobit, ampak moreš nabavit komplet kablovje in vse zamenjat :? . Skratka nima smisla.

Če imaš možnost vpršat, me pa vseeno zanima kaj prodajajo to zaene žaromete z lečo (poljaki al kdo že ?). Je to original za D2S žarnico ali je kaj od konkurence in gre noter H7 žarnica :?: :-k Imaš možnost izvedet ?
blazz napisal/-a:Tip iz tehnoshopa mi je hotu prodat H7R kit....
Koliko € je pa hotel imet za to ?
Slika
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

alro napisal/-a: Koliko € je pa hotel imet za to ?
110€
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
blazz
Alfist
Alfist
Kraj: Logatec

Vocko napisal/-a:
alro napisal/-a: Koliko € je pa hotel imet za to ?
110€
Exactly!
http://www.tehnoshop.net/index.php?page ... t&Itemid=2
ALFA 159 SW....Let the dream come true! Samo hočem dva auspuha.
Uporabniški avatar
blazz
Alfist
Alfist
Kraj: Logatec

alro napisal/-a:
Če imaš možnost vpršat, me pa vseeno zanima kaj prodajajo to zaene žaromete z lečo (poljaki al kdo že ?). Je to original za D2S žarnico ali je kaj od konkurence in gre noter H7 žarnica :?: :-k Imaš možnost izvedet ?
http://www.xenony.intnet.pl/sklep/produ ... ucts_id=72

Ta link sm slučajno najdu na avtomobilizem.com, sem jim pa poslal mail in bomo vidil če sploh kdo kej zna englešk :D

Ok, samo zakaj za vraga pa ne moreš teh lamp dobit v nekem sprintautu v Gorici?
ALFA 159 SW....Let the dream come true! Samo hočem dva auspuha.
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

blazz napisal/-a:Ok, samo zakaj za vraga pa ne moreš teh lamp dobit v nekem sprintautu v Gorici?
Vprašanje je kaj so to zaene luči. Mogoče so original, samo rabljene ? Jaz sem spraševal v dveh trgovinah v italiji če se dobi od konkurence in z lečo, a brez uspeha. Se dobi brez leče od konkurence za cca. 180€ obe, kar je dobra cena, samo kaj mi pomaga če so pa take kot imam zdaj :doubt: .
Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zakaj pa H7R? Zakaj ne samo H7? Saj 156ka ima tist "scitnik" v paraboli, da ne blesci.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

creed555 napisal/-a:Zakaj pa H7R? Zakaj ne samo H7? Saj 156ka ima tist "scitnik" v paraboli, da ne blesci.
Mogoče je za poskusit! Mogoče pa potem manj blešči. Pravijo, da od viška ne boli glava....

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Če dobim tak kit, da bom imel pravi cut-off in brez bleščanja, ga TAKOJ kupim. Zato tudi nameravam v naslednjem mescu kontaktirati to firmo, če mi lahko omogočijo test. Se pravi da pridem gor, probno zmontiram kit na eni strani in če dela tako, kot mora, da ne blešči, ga tkoj kupim.
Fun is not a straight line!
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

No dons sem dobu xenon kit za moj avto, sam mi nekaj ni jasno. Ne vem a naj povežem balast in xenonsko žarnico skupaj in enostavno prižgem luč, al moram še vsa tista čreva z varovalko in relejem namontirat :?: Kako mate ostali rešeno napeljavo?
Uporabniški avatar
alro
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz imam brez tistih črev :lol: , creed tudi brez, gorkichev enako, ...
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Drugače pa vsi ki sprašujete za 156 lečo, je že kdo poskusil na Avto Triglavu ali čem podobnem, glede na to da so jih ene dejansko mele pa ne samo GTA, morajo biti nekje kot rezervni del :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Pepsi napisal/-a:Drugače pa vsi ki sprašujete za 156 lečo, je že kdo poskusil na Avto Triglavu ali čem podobnem, glede na to da so jih ene dejansko mele pa ne samo GTA, morajo biti nekje kot rezervni del :wink:
Leče v 156 so bile samo v kompletu s xenonom, torej če si naročil original xenonske žaromete so imele luči leče, ostale so imele "navadne". Enako velja tudi za 156 GTA.
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

opankar, sej pravim, na avto triglav ali nekje se jih mora dati naročiti kot originalni nadomestni del :wink: pa da vidimo koliko sploh stane ta hec za reflektarje :lol:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

to je pa potem enako kot bi kupil original xenonski žaromet, pol ne rabiš nobenega xenon-kita, ampak dvomim da se najde junak ki bi se izprsil pa kupu nove original xenonske luči.
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

žival napisal/-a:No dons sem dobu xenon kit za moj avto, sam mi nekaj ni jasno. Ne vem a naj povežem balast in xenonsko žarnico skupaj in enostavno prižgem luč, al moram še vsa tista čreva z varovalko in relejem namontirat :?: Kako mate ostali rešeno napeljavo?
Rele za kratko imaš že itak vgrajen serijsko - za lučjo na šoferjevi strani je škatlica z varovalkami in releji. :wink:

Kater kit si pa nabavil in kakšna je bila cena, ker počasi mi trgovine ne dišijo več, ker cena kita pri hondlerjih je polovico tiste v trgovini (sedaj je 59€).
Pa kakšna slikca bo tudi dobrodošla.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Odgovori
  • Informacija