Kazen - prehitra vožnja

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
v1goR
Alfa Junior
Alfa Junior

lepo pozdravljeni vsi skupaj.

js mam pa eno vprašanje.

namreč, očeta so zaustavli policaji kr naj bi vozu prehitro. stvar je pa taka da mu niso pokazal radarja, policaj naj bi reku da je radar postavljen par kilometrov nazaj in so ga tu ustavli kr je tam prehitro vozu. Rekli so mu da je vozu 18 čez omejitev, z tolerancijo 5km naj bi pršlo vse skupaj na 13. ( nikjer mu pa niso to dokazal )
Dobu je tist plačilni nalog, na njemu spet ne piše kolko je vozu ampak piše kršitev, člen, odstavek ( itd itd ) in 1 kazenska točka. Kr se je očetu mudilo v tujino je tisto kazen ( skupaj 120 evrov, če plača v x dneh 60 evrov ) podpisal in nadaljeval pot.
js se nič ne spoznam na te zakone in kazni, se pa mogoče vi bolje. zanima me če se splača kej pritoževat na to, kako to poteka, če kaj košta... brezveze se mi zdi dobit kazen za nekaj kar bi si policaj dejansko lahko zmislil..
če pomaga lahko slikam plačilni nalog pa ga nalepim tukaj gor..

P.S. se opravičujem če je tema že bila, res nisem imel časa iskati po forumu :oops:

LP vsem in hvala za vsak odgovor
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

ce nimajo dokaznega gradiva, se pritozi
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

NE se pritožit, ker boš plačal še več.

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Klikni me počasi ker sem le 8 polj nižje kot ta tema ;)

Drugače pa dosti šmorna je že to da je podpisal, vsekakor pa ne bi bilo odveč poklicati mogoče kar na policijo in jih vprašati kaj si mislijo o vašem zapisniku(brez skrbi imajo tam svojo kopijo), in kako lahko napiše kazen brez dokaznih številk na papir, potem pa začneš spraševati če je mogoče komandir kje v bajti in če ga lahko dobiš, da te zanima če je on njih tako učil popoldansko kontrola prometa... No saj veš mogoče pa bo :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
v1goR
Alfa Junior
Alfa Junior

ka zdej :D

nism se še nikoli pritoževal ( nism še nikol kazni tuki dobu, heh ) tako da ne vem kake so šanse da pritožba uspe..
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

v1goR napisal/-a:ka zdej :D

nism se še nikoli pritoževal ( nism še nikol kazni tuki dobu, heh ) tako da ne vem kake so šanse da pritožba uspe..
pokliči jih tam in povej kdo si da si sin tega pa tega in da se oče na te papirje ne spozna :wink: Vseskozi bodi vljuden ampak jim tudi razloži, da si se pripravljen pritožit(tudi njim ne bo vseeno, ker imaš lahko disciplinsko če ne delaš po postopku). Povej da si bil razočaran, ko ti je oče pokazal kazen na njej pa ni pisalo za koliko je prekršil ampak samo kaj.. Povej da s tem ko je dobil opis restrikcije nato pa še sankcijo ni kriv nobenemu nič, saj se gredo postopki tako da morajo policaji dokazati krivdo torej vsaj v piosati podatke, ne pa da si že ob sedenju v avtu avtomatsko kriv in se moraš branit :evil:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
alfi147
Alfist
Alfist
Kraj: Zagorje

Se strinjam s tabo Pepsi, ampak ne bi smel podpisati zapisnika, ker s podpisom že v bistvu priznaš krivdo in je to potem težje izpodbijati kot če ne bi podpisal tako da pomojem ni velikih možnosti da bi uspel s pritožbo.

Je pa res skrajno nekorektno s strani policajev da kar takole malo "od oka" napiše kazen pa ti niti ne pokaže radarja #-o
Piciotto
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Izola

Glede na način postopka bi rekel da je bil radar montiran v vozilo, malo nižje ob cesti. :roll: Še nikoli niso takega radarja nikomur pokazali, če
ni bil parkiran na mestu ustavljanja. Lahko ne podpišeš, samo potem dobiš sliko z položnico (polni znesek) na dom,tako da ne vem kolko se tu splača pritoževat.
P.S.To je samo moje mnenje :D
Uporabniški avatar
H.P. BaXXter
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lj

to se je zgodilo isto meni in mi tud ni pokazal radarja....rekel mi pa je samo da imam zagovor pri sodniku za prekrske....od tega je sedaj cca 4mesece in zaenkrat hvalabogu se nic....

fora pa je tudi ta da jaz sploh nisem dobil zapisnika niti nisem nicesar podpisal....tko da bom pocaku da dobim poziv k sodniku in potem se verjetno pritozil....
FuManchu napisal/-a:V moji dvoletni alfistični karieri sem ugotovil, da je najpomembneje biti član AMZS (zastonj šlep :lol:)
Uporabniški avatar
FuManchu
Alfist
Alfist
Kraj: Celje

v1goR napisal/-a:ka zdej :D

Glede na to kako si napisal toleranca, se na tvojem mestu ne bi pritoževal. :wink:

baxxter: Na žalost te zadeve s sodnikom za prekršeke lahko trajajo precej dolgo. Sam sem na neko zadevo čakal skoraj eno leto.
Piciotto
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Izola

:? Pri sodniku zapade šele po 2h letih.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

H.P. BaXXter napisal/-a:to se je zgodilo isto meni in mi tud ni pokazal radarja....rekel mi pa je samo da imam zagovor pri sodniku za prekrske....od tega je sedaj cca 4mesece in zaenkrat hvalabogu se nic....

fora pa je tudi ta da jaz sploh nisem dobil zapisnika niti nisem nicesar podpisal....tko da bom pocaku da dobim poziv k sodniku in potem se verjetno pritozil....
pri tezjih prekrskih ni treba nic podpisat niti nic ne dobis za domov. samo poziv k sodniku:)
Slika
Uporabniški avatar
AR155
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: reteče pri škofji loki

če si podpisal si priznal prekršek in boš plačal...
jst nikol ne podpišem pa zmeri plačam.... :D
forza alfa
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

Piciotto napisal/-a::? Pri sodniku zapade šele po 2h letih.
a ni blo to po starem, neki sem slišal da so spremenili :oops:
Uporabniški avatar
Veni
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Celje

Naj se vam še jaz pridružim. Najprej naj ti razložim, da so tvojega očeta ustavili zaradi prekoračitve hitrosti, ki jo je zaznal stacionarni radar (po navadi kakšni kangooji, ki stojijo ob cesti). Malo naprej pa so ga ustavili policisti zaradi prekoračitve. Vse je črno na belem! Sliko vozila imajo in tudi dejanskega voznika so pri tem zalotili, tako da se nimaš na kaj pritoževat.
Rok za plačilo je 16 dni (8 dni, da postane zadeva pravnomočna in še nadaljnih 8 dni). Svetujem, da plačaš, ker v nasprotnem primeru sledi izterjava (s strani davčne), kjer potem plačaš celotno kazen + stroške izterjave.
Če se pritožiš bodo odstopili zadevo Sodišču za prekrške, kjer pa v tem primeru ne moreš ničesar zavračati. Sledijo stroški postopka na sodišču + polna kazen (ne polovička).

V primeru, da Policija takoj odstopi zadevo Sodišču, pomeni, da je težji prekršek za katerega ni več pristojna Policija, ampak kazen določi sodnik (denarna kazen in kazenske točke).

Na koncu naj še dodam zastaralne roke: absolutni rok 4 leta, relativni 2 leti, če se ne motim. Pa še glede kazni, vse piše v Zakonu o varnosti v cestem prometu (ZVCP). Policist napiše člen in odstavek in to je to.
Odgovori
  • Informacija