100% zvišanje kazni...

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Da bi si pa pustil 100m razdalje med njim in tabo pa ne a? :D
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Ja itak da ne.
Uporabniški avatar
scorpionx
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: obala

Evo se ena iz prakse: v petek, 2.11. - en dan po tistem ko sem koncno dobil svojo prvo alfica sem dobil kazen. In sicer sem vozil tam kjer je omejitev 40, 57; se pravi 17 prevec. Kazen - 125 eur in ena kazenska tocka. Ce placam v 8 dneh je 50 %. Se pravi ce placam v 8 dneh dobim samo pol pike???? :))))) Sala.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

spet luknja v zakonu :mrgreen:
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
33-fonda
Alfist
Alfist
Kraj: NG-Solkan

to je tko narejeno da plačaš čim prej in da jih ne jeb... s pritožbami :mrgreen:
ko peštam.Alfa rešuje mene in jst rešujem njo....Popolno sožitje :)
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

@žival

A jebi ga.

Jaz sem tudi vozil za enim Oplom, ki je šel iz Jesenic proti Hrušici in je bila omejitev 60. Ta pred mano je izginjal v daljavo in odbrzel mimo radarja, ustavil je pa mene (74 km/h), čeprav je bil Opel hitrejši.
Jaz sem bil tudi prehiter in kaj potem - pritožim se lahko na sončno upravo. :lol:
Takrat so bile še tudi polovičke in nižje kazni, zato ni bilo neke sile. Vendar je ostal grenak priokus, da zakoni veljajo samo za nekatere. :doubt:

Nekako je priporočljivo, da bi vsi pred vožnjo uporabili prjatlovo metodo in zapeli hare krišna - umirili živce, ker smo na splošno preveč živčni za volanom. :wink:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

meni zelo všečen odziv na 24 ur danes , ko je bilo govora o teh kaznih spet če bodo ali ne bodo :lol: 8)
kristijan.nikl napisal/-a: Kot je rekel nekdo iz koalicije: ljudje za volanom so živčni, se jim mudi in hitro vozijo,.... ja seveda smo živčni pička vam materna, ko pa delamo cele dneve ko budale, za mali dnar, vi vladni prasci ki ste pa pri koritu pa se vam jebe ko ste enkrat tam gori na poziciji in zviška gledate na nas! Seveda je folk živčen, vse se draži, zadolženost prebivalstva narašča, ljudje morajo jemat kredite da lahko preživijo, vi pa samo premišljujete kako bi polnili proračunsko luknjo s tem da bi ukradli še en evro od prebivalca!
Dajte si malo svoje plače pogledat, pa dnevnice pa sejnine,...ne vem kako se lahko v ogledalo pogledate in kako ne bruhate ob misli na to kako kradete!
Pol pa je treba dvignit kazni za prekrške, in še bolj omejit ljudi, pokazat jim da kdor se ne ukloni mora plačat!
To so pravi prijemi, treba je zadušit ljudstvo!
Enkrat bo samo počlo in verjamem da bo to kaj kmalu.

Pa saj pravi vozniki dobro vemo kaj je varna in kaj nevarna vožnja. Ne rabim nobene kazni da se bom naučo kaj ni prav. Hitrosti je pa treba prilagodit razmeram, kar vsak dober šofer zna, in tega te ne more nobena kazen naučit ampak dobro izobraževanje in pozitiven pristop k varnosti v prometu.
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Bjorn
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

žival napisal/-a:V nedeljo zvečer sem se lepo umirjeno vračal iz hrvaške obale. V okolici dolenjskih toplic sem dohitel kolono 10ih vozil in se odločil da bom pač peljal za njimi saj kolona ni bila moteče počasna. Vendar so me po ene par km vožnje v koloni začele izredno motiti zadnje luči na prastarem renaultu 19. Luči so bile očitno povsem zbledele, stvar se je pa še poslabšala ker je voznik non stop bremzal in me osvetljeval kot božično drevo. Odločil sem se da ga prehitim, ker je svetloba motila tudi punco, ki je sedela zraven. Seveda je model stopil po gasu, tko da sem se mogu kar potrudit da sem padel mimo. V trenutku ko sem se vračal na svoj pas, je števec kazal 145km/h, takrat sem opazil ob cesti policijski avto. Seveda bremzu k norc, a ni nč pomagalo je že rdeča lučka mežikala naj ustavim. Policist mi je nameril 126km/h in se ni dal pregovorit da sem prehitel samo zato ker me je motila svetloba pred menoj vozečega avtomobila. Rekel mi je le:"ja jaz nisem nič vidu." Pritožiš se pa vseeno lahko. Sreča v nesreči je bila le to, da je toleranca radarja pri taki hitrosti 7km/h. Tako sem "le" za 29km/h prekoračil hitrost in bom mogel plačati spet "le" 20 eur. Šofer pred menoj pa je s tehnično neizpravnim vozilom lepo odhitel naprej. Jaz se lohk samemu sebi prtožm. Drugič bom dal gor sončne špegle pa bo. :evil:
kako lahko imaš težave z prehitevanjem renaulta 19?
666
Uporabniški avatar
Alchi
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Novo mesto

Pepsi napisal/-a:meni zelo všečen odziv na 24 ur danes , ko je bilo govora o teh kaznih spet če bodo ali ne bodo :lol: 8)
kristijan.nikl napisal/-a: Kot je rekel nekdo iz koalicije: ljudje za volanom so živčni, se jim mudi in hitro vozijo,.... ja seveda smo živčni pička vam materna, ko pa delamo cele dneve ko budale, za mali dnar, vi vladni prasci ki ste pa pri koritu pa se vam jebe ko ste enkrat tam gori na poziciji in zviška gledate na nas! Seveda je folk živčen, vse se draži, zadolženost prebivalstva narašča, ljudje morajo jemat kredite da lahko preživijo, vi pa samo premišljujete kako bi polnili proračunsko luknjo s tem da bi ukradli še en evro od prebivalca!
Dajte si malo svoje plače pogledat, pa dnevnice pa sejnine,...ne vem kako se lahko v ogledalo pogledate in kako ne bruhate ob misli na to kako kradete!
Pol pa je treba dvignit kazni za prekrške, in še bolj omejit ljudi, pokazat jim da kdor se ne ukloni mora plačat!
To so pravi prijemi, treba je zadušit ljudstvo!
Enkrat bo samo počlo in verjamem da bo to kaj kmalu.

Pa saj pravi vozniki dobro vemo kaj je varna in kaj nevarna vožnja. Ne rabim nobene kazni da se bom naučo kaj ni prav. Hitrosti je pa treba prilagodit razmeram, kar vsak dober šofer zna, in tega te ne more nobena kazen naučit ampak dobro izobraževanje in pozitiven pristop k varnosti v prometu.
se podpišem pod tole =D> =D> =D>
Uporabniški avatar
Deyann
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Dravograd

Ravnokar sem zasledil da se nam obetajo nove podražitve...
Predlog o tem zakonu bodo obravnavali Marca in če bo potrjen bo sprejet predvidoma Maja.

Do 200 odstotkov višje kazni
Prekoračitev hitrosti v naselju:
za 10 km/h: 80 evrov
za od 10 do 20 km/h: 250 evrov in 3 kaz. točke
za več kot 20 km/h: 500 evrov in 5 kaz. točk
za več kot 30 km/h: 1.000 evrov + 9 kaz. točk

Prekoračitev hitrosti za več kot 50 km/h na avtocesti: 300 evrov + 9 kaz. točk

Vožnja pod vplivom alkohola (od 0,38 do 0,52 mg alkohola v krvi: 950 evrov + 10 kaz. točk

Nepravilno prehitevanje: 500 evrov in 11 kaz. točk

Nepravilno vključevanje v promet: 300 evrov

Vožnja mimo pred prehodom za pešce ustavljenega vozila: 500 evrov in 7 kaz. točk

Če voznik ne prilagodi hitrosti okoliščinam: 460 evrov in 7 kaz. točk
Vir: http://www.rtvslo.si
Slika
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Deyann napisal/-a:Ravnokar sem zasledil da se nam obetajo nove podražitve...
Predlog o tem zakonu bodo obravnavali Marca in če bo potrjen bo sprejet predvidoma Maja.

Do 200 odstotkov višje kazni
Prekoračitev hitrosti v naselju:
za 10 km/h: 80 evrov
za od 10 do 20 km/h: 250 evrov in 3 kaz. točke
za več kot 20 km/h: 500 evrov in 5 kaz. točk
za več kot 30 km/h: 1.000 evrov + 9 kaz. točk

Prekoračitev hitrosti za več kot 50 km/h na avtocesti: 300 evrov + 9 kaz. točk

Vožnja pod vplivom alkohola (od 0,38 do 0,52 mg alkohola v krvi: 950 evrov + 10 kaz. točk

Nepravilno prehitevanje: 500 evrov in 11 kaz. točk

Nepravilno vključevanje v promet: 300 evrov

Vožnja mimo pred prehodom za pešce ustavljenega vozila: 500 evrov in 7 kaz. točk

Če voznik ne prilagodi hitrosti okoliščinam: 460 evrov in 7 kaz. točk
Vir: http://www.rtvslo.si
Bemuboga, če bo šlo tako naprej, še mal pa se bo alfa prodajala, pa kak besen motor nabavljal pa mad max varianta brez tablice pa ciao regazzi.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
marinaio
Alfist
Alfist
Kraj: Koper

pa kam smo prišli #-o
višje kazni ne bodo rešile problema dokler se ne bo spremenila kultura vožnje...moje mnenje!!
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Saj to že ptički čivkajo, a vlada se ne da.
Fantje, treba bo zbrat 40.000 podpisov pa mamo lahko referendum.
Če je bil glede vsake druge neumnosti, je enkrat lahko za nekaj pomembnega, če pa dobimo še podporo opozicije, je lahko ta številka konkretno manjša.
Nekaj bo res treba narest, predolgo nas na suho natepavajo, jaz mam alfico rad, ampak jo bom res prodal, če bojo take kazni, z motorjem, ki ima 3,5s do 100km/h pač lažje pobegneš z alfo s 140konji pa pač ne moreš...plača je pa samo ena.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Vse bo isto kot prej, se niti ne sekiram. Vse kar ta naša država rabi za petrolheade, je ena kurceva proga, da lahko kje legalno brez problema prtisnemo. Sam vozim ze dolgo po omejitvah, ampak pocas bi ze rad videl progo, magar da ga izsilimo z referendumom. :)
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Nimam več besed, slovenski norosti ni konca ne kraja.
Uroš
Odgovori
  • Informacija