Zadnji brisalec (izklop avtomatike) - AR 147

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Zanima me, če je možno pri 147 odklopiti zadnji brisalec, da se le ta pri prestavljanju v vzratno prestavo ne vključi avtomatsko, ampak bi ga moral sam vključiti. Zelo me moti, da takrat ko imam vključene prednje brisalce in prestavim v vzratno prestavo, se posledično vključi še zadnji in začne skakati in praskati po šipi.
Ponavadi se spomnim in prej izklopim prednje brisalce, vendar se včasih spozabim.
Zadnji brisalec mi je takoalitako brezvezen in v njem ne vidim drugega kot stvari, katera mi spraska zadnjo šipo #-o.

Najelegantnejša rešitev bi bila, da bi se računalniško izklopilo to funkcijo......
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Kaj ti praska? Mogoče čas da zamenjaš metlico brisalca?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan napisal/-a:Kaj ti praska? Mogoče čas da zamenjaš metlico brisalca?
Metlica je že ok, samo na sami metlici se nabere svinjarija in pesek kadar se vozimo po mokrem cestišču. In vsakič ko uporabiš zadnji brisalec, nanošena svinjarija praska po šipi :wink:
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja to tud mene mal moti, sam naceloma kadar pada dez pol je OK, ker je steklo dovolj mokro. Bolj je problem kadar je cesta samo mokra in pol prsi po sipi, pa saje, prah in pesek se zacne nabirat na brisalcu in na sipi in pol packa po ozad po sipi. Sam kaj hocemo, ce mamo hatchback :D
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Brez brisalca v dnevih ko je cesta mokra ne moreš v hatchbacku.
Razen če si tolk frajerja da ti je vseeno kaj se dogaja za tabo.
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se strinjam. Jaz sem alergicen na ljudi, ki vozijo z zaprtimi stranskimi ogledali :x Pa naj mi kdo pol rece da taka oseba spremlja dogajanje okol sebe!
amdbrutale
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0

Mam problem z brisalci, zadnji seveda. Kar naenkrat je motorček izgubil moč in se je kar ustavil na sredini. Če mu pomagam pa se obrača normalno.
Uporabniški avatar
kukec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Slov. Bistrica

amdbrutale napisal/-a:Mam problem z brisalci, zadnji seveda. Kar naenkrat je motorček izgubil moč in se je kar ustavil na sredini. Če mu pomagam pa se obrača normalno.
enak problem imam tudi jaz. če dvignem dela bp, če je pa steklo mokro pa dela, samo tudi mislim da z manjšo hitrostjo kot je včasih...
Slika
fiat-gril.si
Alfa Junior
Alfa Junior

kukec napisal/-a:
amdbrutale napisal/-a:Mam problem z brisalci, zadnji seveda. Kar naenkrat je motorček izgubil moč in se je kar ustavil na sredini. Če mu pomagam pa se obrača normalno.
enak problem imam tudi jaz. če dvignem dela bp, če je pa steklo mokro pa dela, samo tudi mislim da z manjšo hitrostjo kot je včasih...

Za vajin problem obstaja preprosta rešitev.

Ker osovina pri motorčku z leti zarjavi, se motorček posledično težko obrača,....

Vse kar morata storiti je vzeti motorček ven, ga razdreti v prafaktorje, očistiti osovino in "tulček" v katerega pride vstavljena osovina, vse skupaj dobro namazati z mastjo, ravno tako z mastjo namazati kontakte na zobniku, zadevo sestaviti nazaj in vse bo lepo funkcioniralo.

Upam da sem kaj pomagal.

LP

Fiat servis Gril, Novo mesto
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

A bi tole mazanje pomagalo tudi pri glasnosti zadnjega brisalca? Namreč že od kar imam avto se mi zdi zadnji brisalec zelo glasen med delovanjem. Sliši se tisto "ruženje" motorja in (predvidevam) zobnikov...

Aja pa tud zelo fajn bi bilo če bi se delovanje zadnjega brisalca dalo upočasniti. Sedaj je sprogramiran tako, da zadnji brisalec pobriše na vsake 2 zamaha prednjih brisalcev. Kar je še dokaj uredu dokler imaš prednje brisalce nastavljene na intervalno delovanje. Ko pa jih imaš na "full speed" pa zadnji brisalec deluje skoraj non stop, kar je popolnoma nepotrebno. V tem primeru bi bilo veliko boljše če bi zadnji brisalec pobrisal nekje med 4 in 6 zamahi prednjih... :D
Odgovori
  • Informacija