Sem novopečeni lastnik alfe 166 2,4 JTD 2003. Po začetni evforiji sem le našo nekaj zadev ki mi ne deluje pa me zanima če se da rešit brez večjih servisov.
1. ne dela mi tempomat. Ko ga prižgem se ne zgodi nič. Malo sem že brsko po forumu in sem našo nekje da je lahko problem z nekimi stikali pri pedalah. Kje je to stikalo??
2. Ko vklopim navigacijo mi napiše NO GPS antena. Prejšni lastnik mi je reko da navigacija delala dokler ni 1x šel v avto pralnico in so mu nekaj prčkali na anteni. Poskuso sem odvit anteno, samo je fuul pritrjena pa se bojim da bi kaj polomo. Je lahko še kje drugje prekinjena?
3. Ne delami vzigalnik, ne odspredi ne odzadi. Mogoče varovalka (nisem še mel časa pogldat)...
Hja na večino si itak že sam odgovoril:
1. tipke so nad pedali - malce se bo treba sklonit in pregledat in stestirat tipke.
2. mogoče antena, mogoče kak konektor pri sami anteni pod streho ali pa v prtlažniku na enoti, mogoče samo reset (odklopit akumulator za kak uro ali dve - prej moraš imeti kodi za ICS in navigacijo )
3. si že sam odgovoril
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Ponavad ropotajo tisti mali stabilizatorčki, ki stanejo po 25 eur. Drgač pa če si se malo sklonil pod avto si mogoče opazil, da je precej stvari ki lahko ropotajo: spodnje, zgornje roke, prečni stabilizator pa še kaj bi se našlo. Amortizerji ponavadi ne ropotajo.
Bom ko bom kupo letne gume. Zraven avta sem dobil 18" lita platišča brez gum. No ja, sej sami veste kakšne so cene za take dimenzije...javascript:emoticon(':?')
Confused
ne bom odpiral nove teme zato sprašujem kar v tej:
AR 166 2.4 JTD
problem je sledeči: pri hladnem zagonu se izpod pokrova motorja sliši kovinsko cviljenje, ki ne narašča enakomerno z obrati motorja. cviljenje poneha, ko začne malo bolj močno delovati klima in se potem ne pojavi več dokler se avto popolnoma ne shladi. (čez noč)
Kakšen napenjalec, jermenica, ležaj na kompresorju klime ali alternatorju, nepravilno nameščen mikro jermen,... Možnosti je precej, ki se jih po internetu ne da odkrit. Obisk servisa bo potreben.