Ali kdo pozna ta avto ... 3

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
FuManchu
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

Scremer napisal/-a:...

Ti bom še sam napisal par stvari, da ne boš imel problema pri nakupu (in kar je še bolj važno, kasneje :lol:).

Glede oglasa. Nobena Alfa 166 ni imela dvojne klimatske naprave, kakor tudi deljive zadne klopi ne.

Glede potrebnih popravil. Iz napisanega je potrebno zamenjati vsaj maf in napraviti veliki servis. Informativno ti bom napisal cene. Nov maf stane okrog 130 evrov, menjava je stvar desetih minut dela. Malce dražji je servis. Napenjalci 100 evrov, mikro jermen 25 evrov, zobati 35 evrov, vodna črpalka 135 evrov, 6,5l olja okrog 65 evrov, hladilna tekočina 40 evrov, termostat 40 evrov, filter klime 20 evrov. Prištej še potrošni material (kakšne ležaje, tesnila, objemke...), kakšne malenkosti in delo. Ura na pooblaščenem servisu je okrog 30 evrov. Ko se menjajo jermeni, je potrebno ponovno nastaviti fazo vžiga, za kar pa je potrebno posebno orodje, ki ga imajo le na servisih Alfa Romeo. Glede na letnik avtomobila, ki te zanima, je možno, da je potrebno zamenjati še hladilnik. Prištej še 350 evrov.

Rekel si, da bi zamenjal še gume. 4 kvalitetne pnevmatike 205/55 R16 stanejo okrog 360 evrov.

Poleg vsega naštetega bi moral v bližnji prihodnosti popraviti še klimo in podvozje. Da bi imel brezhiben avto, bi po moji grobi oceni moral vložiti vanj recimo še enkrat toliko kot je njegova prodajna cena.
Uporabniški avatar
OFC
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Scremer napisal/-a:
Ali napisal/-a:bi šel kdo iz LJ vržt oko na tole?

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1970594
Če se bom gibal v BTCju enkrat do konca tega tedna, ti sporočim najmanj kako avto vizualno izgleda.

lp
Na kratko:
počeno vetrobransko steklo (potrebna zamenjava), ogromno prask, ne dela display za radio/navigacijo, za 80 al 90km kolikor naj bi jih imela, preveč znucana znotraj (in zunaj), čeprav garantirajo kilometre, predalček na armaturi, normalno, ne deluje, odstopila barva na zunanjem voznikovem ogledalu, drugače barvna kombinacija je perfektna...
Je pa res, vsaj tako pravijo, da bojo oni uredili vse to, odvisno od cene za katero se zmeniš, ker avta preden ga razstavijo, razen čiščenja, naj ne bi rihtali.
Pepo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Pa kaj delajo ljudje s temi Alfami 166? Avto je kompakten, da zjahaš sedeže, da odstopa barva, da je ogromno prask v le 3 letih je treba biti krepko robusten štor, ki lomasti po avtu kot medved. Da prodajalci potem avto še poslikajo tako, da izgleda perfekten, pa je potem kar mala mojstrovina.

Pravzaprav je čudno, kako slabo so v povprečju ohranjene te faceliftane 166. Prva generacija je še imela neke ljubitelje, saj je tudi po skoraj desetih letih na netu videti nekaj prav lepih takih Alfic, tele faceliftane so pa zgolj fast food, ki so jih hitro zjebali in jih zdaj prodajajo. :?:
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

FuManchu, hvala za dodatne informacije. Misliš, da ne bi šlo med 1.500 in 2.000, da se zadeve porihtajo?
OFC napisal/-a:
Scremer napisal/-a:

Če se bom gibal v BTCju enkrat do konca tega tedna, ti sporočim najmanj kako avto vizualno izgleda.

lp
...
Sem se danes ustavil pri prodajalcu na svojem kratkem izletu, ki je ravno zapiral. No ravno brskal po avto nisem, tako, da notranjosti in motorja ne morem komentirat, kar se pa zunanjosti tiče je pa tako kot je napisal OFC. Levo zunanje ogledalo se lušči, vetrobransko steklo je v levem kotu nenavadno počeno (približno tam kjer je ponavadi Darsov ABC), desna meglenka je razbira, prednji odbijač bi moral ličat če bi želel popoln voz. Kljub temu navidez ni tako hudo slaba in za 150€ do 250€ imaš zadevo zrihtano. Steklo, če bo zavarovalnica priznala, namreč ni v vidnem polju, imaš lahko mimogrede "brezplačno" zamenjano. Ostalo je bilo pod manjšim slojem prahu, ampak če so samo praske s brez problema spolira.

lp
Zadnjič spremenil Scremer, dne To Apr 01, 2008 10:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ali
Alfist
Alfist

Scremer napisal/-a:

lp
thx,

morda tut sam skombiniram nekak in jo skočim pogledat
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Če so koloteki polomljeni rukar niti ni bil tako majhen - se pravi je bil prednji konec v večini menjan. Šipa je lahko počena zaradi udarca.

Če boš hotel vozit, potem je veliki servis obvezen cca 1.000€. Klima je mogoče problem v vodih in je samo prazna a bo treba zamenjat rore ali celo hladilnik, da bo delala ali še kaj več. Auspuh se pa dobi za cca 300€ srednji in zadnji lonec (eBay). Katalizator in lambdo sondo pa mislim, da ima samo eno.
Pa glede na letnik, tudi posdobitev za navigacijo ni več za dobit.
Če jo slučajno misliš kupit, potem pričakuj kar precej stroškov, ki se ti bodo še mimogrede pojavili ...

Kako je pa s kluči in kodnimi karticami?

PS
Moja je bila cca 7.500€ (takoj nove zimske gume cca 500€) in je v dveh letih pojedla cca 3.500€ (OK 600€ je šlo za razne dodatke). To ja da vse delam sam in vgrajujem dele, ki so večinoma istih proizvajalcev kot originali a še niso bili prepakirani v AR škatlice.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Prej sem se v zahvalil tebi El barto za nasvet in sem šele sedaj opazil, da je bil takop rijazen FuManchu. No nič hudega, če sem še tebe zbezal naplano El barto ;) .

Hvala.

lp
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

166ke FL so delal brez tipk na volanu?
Slika
Uporabniški avatar
Modena
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Lj

krupje napisal/-a:Zdravo.
Pepsi a si šel gledat v Koper tole alfico

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1891174

Jo že dalj časa opazujem. Sem že enkrat objavu tle en post
sam mi ni noben odgovoru nanj. :(

Če maš kake informacije se priporočam
Hvala :mrgreen:
jaz jo grem pogledat danes, sicer se še malo odločam med 166 in 156 ampak sta obe pri avto mik. tako, da če bo avto res hud bo danes popoldne prodana :)
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sem šel danes pogledat obedve alfici... Stvar je taka, obe sta ohranjeni v nulo!... Mogoče bi bil kakšen ris pod vsem prahom ki je pod njima, ampak vseeno avta izgledata v nulo ... 156 ma bolj oguljene gume kot ne, drugače pa notranjost kot nova! Vsekakor vredno ogleda :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Ali
Alfist
Alfist

enkrat se klical za eno temnomodro 166 JTD,ki se že nekaj časa prodaja, pa nimajo servisne knjige...
je to pogost "pojav" pri teh primorcih?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Ali napisal/-a:enkrat se klical za eno temnomodro 166 JTD,ki se že nekaj časa prodaja, pa nimajo servisne knjige...
je to pogost "pojav" pri teh primorcih?
ja, ker so večinoma iz italije in imajo spremenjene kilometre. če bi mele servisno knjigo, bi se vidlo kolko kilometrov majo v resnici...seveda pa ne delajo vsi tak.
toby
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Obala

tudi jaz sem bil danes naavto mik-u.. prodali so že vse 166, razen teh dveh:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1678043
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1698839

a pozna mogoče kdo tole: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1932508#
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

toby napisal/-a:a pozna mogoče kdo tole: http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1932508#
Do vse opreme jo ločita sigurno dve (mogoče še več) stvari.
Ponovno grozna barvna kombinacija (žal to ni odvisno od kupca oz. prodajalca ampak od AR), pa feltne bi kakšne original bolj pasale.
Pa standardno nakladanje o dvojni klimatski napravi, ki jo nobena 166-ka ni imela.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
toby
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Obala

el barto, se strinjam.. ni recimo parkirnih senzorjev, pa komand na volanu..tudi paketa memory ni.. se lepo vidi na sliki sedeža..
nameravam kupiti 166 in tale me prav mika.. ampak skeptičen sem do oglasov, kjer ljudje ne poznajo avta, ki ga prodajajo in navajajo opremo, ki je celo ni...
Zaklenjeno
  • Informacija