eibach

Tehnična vprašanja, ki se dotikajo različnih modelov

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
xandrej
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Maribor

To se dobro sliši samo še se komu sanja če je to tako??? FK in eibach??? Hvala za odgovore...
Slika
Uporabniški avatar
AlfaJTD
Alfa Member
Alfa Member

V sport paketu pri 156 so Eibach vzmeti, zato mislim, da ni kaj dosti razmišljat. Verjetno so tud FK pa H&M in Vogtland dobre, ampak če so dobre potem so verjetno cenovno na nivoju Eibacha. Ampak cena vzmeti je samo del predelave - razlika gledano skupaj z delom in homologacijo pa več tako velika. Ko sem se zanimal za svojega, je bla razlika okol 10.000 SIT. To je pa za tak avto popolnoma zanemarljivo!!
Sam sem imel (na 156-ki) zelo slabe izkušnje z enimi jajci, ki sem jih dobil na avtu (imena rajši ne povem), ki so avto znižali za 6 cm in sem stalno drgnu po tleh, lega avta in udobje sta bla pa ravno tam nekje :puke: . Po pol leta sem jih zamnjal z Eibachi s sport paketa (ki jih je en vrgu dol z avta #-o ) in od takrat ni blo več težav. Kasnej sem še enkrat peljal testno JTD-jko z Eibachi in sem bil še bolj zadovoljen. Nikoli nisem peljal s serijskimi vzetmi zato te primerjave ne morem dat.
Če bi rad znižal več kot 3 cm (normalne Eibach vzmeti), potem rabiš še dražje vzmeti, obvezno menjaj amortizerje (npr. Eibach Pro-system), odstrani zaščito motorja... sicer boš sam klel. S čim boš pol drgnu po tleh me pa ne sprašuj :oops: .
Pa še zadnje (popolnoma osebno) mnenje, ki ga lahko preskočiš - 166 je limuzina, zato ji več kot 3cm nižje podvozje ne paše. Če pa iščeš brezkompromisno športnost, si pa ž v osnovi popolnoma falil - oziraj se raje za GTA.
Preden se odličiš za menjavo vzmeti (v splošnem) se posvetuj še s kakim strokovnjakom - Amortizer ima s tem zelo veliko izkušenj (ampak prodaja Eibach).
Uporabniški avatar
xandrej
Alfa Freak
Alfa Freak

Ne bi rad nevem kaj neko kao športnost... Vsi me qurcajo naj avto spustim ker edino 2.0 TS 166 je višja kot ostale z drugimi motorji... Poglej si slike tukaj pa boš videl zakaj bi jo za 3 cm spustil... Rec. kolega ima 3.0 pa kolegica 2.5 pa je moja ko neki traktor zraven niju.. Sta nižji in to opazno pa jih ni nihče dol spuščal... Poglej slike pa boš videl... Pa potem povej kaj naj naredim... :wink: :wink: :wink:

Tukaj je link:

http://www.alfaromeo-si.com/alfa/viewto ... 92&start=0
Slika
Axi
Alfist
Alfist

jah to je treba znizat :mrgreen: mislim zgledalo bo dosti boljse. pa ce so 3.0 nizje od tvoje potem verjetno tudi ne bos imel pretiranih tezav da bi drajsal po tleh.

sicer pa eibach so v redu fedri. avto ni prevec trd...sicer katere fedre das je tvoja odlocitev ampak o apexih ni kaj prevec dobrega slisati.
Uporabniški avatar
xandrej
Alfa Freak
Alfa Freak

No saj sedaj sem se odločil in bom dal eibach v bljižnji prihodnosti... Bom pa menjal samo fedre san ni nič narobe a ne? Ker me nekaj strašijo, da bo bol fedra preveč sku prišla pa to... Kaj pravite samo fedre... Ker je avto že itak trd pa se mi je zdelo da nebi smel bit problem...
Slika
Uporabniški avatar
AlfaJTD
Alfa Member
Alfa Member

Zapel se do Amortizerja pa ti bo razložu. Ampak za 3cm sigurno ni nikaršne težave. Karkoli več pa ne priporočam brez obsežnejšega posega.
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

eibach so samo fedri nism 100% ampak 90% z blažilniki vrez bi bla pa še precej bolša lega na cesti.

turnšek reku!!!!
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Litija

Gledam na alfisti.net pa so novitec vzmeti za 166ko samo 129 evrov. Ma kdo izkušnje s temi vzmetmi in kje bi jih lahko kupil pri nas?
Odgovori
  • Informacija