No skratka, se bom malo bolj razpisal. JE v povezavi z alfo, vendar se gre za drugo vozilo. Namreč to je VW transporter letnik 73. Motorja zanj nimamo, imamo le menjalnik. Se gre pa tako... Motor bi lahko dali ABX, torej zračno hlajen vw 1.6 štirivalni boxer. Vendar to premore komaj okoli 45-50 konjev. Ker pa bi se vseeno rad normalno vozil, in je ta vw-jev motor tudi težko dobiti, močno razmišlam v smeri alfinega in verjetno tako tudi bo.
Se pravi, čaka me izdelava in upasovanje distančne plošče in modifikacije vztrajnika, da bo to pasalo na vw-jev menjalnik. Me je pa danes spreletela ideja, da bi uporabil (videl v temi alana) alfin menjalnik, saj so polosovine praktično enake. Vendar tu nastopi problem. Bi bilo izvedljivo za 180 obrniti diferencial ali je možna predelava košare menjalnika se pravi, da se le to obrne za 180 stopinj, menjalnik obrne na glavo, tako da bi imel normalno prestavno razmerje, ker 5 prestav za vzvratno vožnjo mi ne pomaga prav dosti, razen to, da bi bil kombi na spredn pogon.
Torej delalo se bo čisto nove nosilce za motor, ker tudi pride druga šasija darovalca. Kolikor je blo videno pridejo nosilci na prednji del motorja, se pravi pri jermenih. Tako, da v avto bo sigurno šlo, gre se sedaj le za problematiko, ali se bol splača izdelava distančne plošče in zajebavanje z lovlenjem prave pozicije menjalnika glede na glavno gred v bloku, ali pretehta predelava menjalnika od alfe in je prenos vztrajnik -> menjalnik sigurna zadeva in tukaj sem potem lahko miren. Nevem kako je narejen menjalnik, če je kej zakompliciranega grem resnično raje distančno ploščo narest. Ampak se vseeno navsezadne bolj nagibam k varjanti alfin motor in alfin menjalnik. Saj ta povezava bo vredu. Glede polosovin so pa praktično skoraj enake kot pri alfi, tako da tu nebi smelo biti nobenih komplikacij, čene je pa skoraj najlažje podaljšati prenos polosi na menjalnik.
Ve kdo mogoče za kakšen poceni motor? delujoč?
Ker se v to nisem kaj prav dosti poglablal me tudi zanima kako je s tem? Ima motor električni vbrizg? je to frgazr verzija? No sej tudi z elektriko ni nevem kakšnega problema, saj bodo vse žice in inštalacija na novo napeljane, ker je trenutno vse že dotrajano.
Najlepša hvala za odgovore. Žiga