To se pri 156 kar pogosto zgodi, problem zna biti v slabem kontaktu zadnje desne luči. Pri nekaterih težava izgine, če potrkaš po plastiki luči, poskusi.
Meni to naredi enkrat na mesec, ampak se ne sekiram, saj hitro izgine.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Gre se za alfo 156 1.9 jtd m-jet 16V, letnik 2004.
Na armaturni je začela svetit lučka od motorja....ampak avto je normalno deloval. Naprimer je gorela en dan pol dva dni ni....al pa se je v istem dnevu vžala in ugasnila. To je trajalo cca. en teden. Po tem je pa, ko si avto vžgal takoj ugasnil, po ponovnem vžigu je normalo deloval(lučka od motorja ves ta čas sveti). Po nekaj dneh avto ne vžge več....naslednji dan vžge dela normalno dva dni....pa spet naslednji dan ne vžge.
Vmes je bil na testerju.....napaka naj bi bila na računalniku motorja....
Je imel mogoče kdo kakšen tak podoben primer, oz. je za njega kje slišal !?
AlfaGTA napisal/-a:Gre se za alfo 156 1.9 jtd m-jet 16V, letnik 2004.
Na armaturni je začela svetit lučka od motorja....ampak avto je normalno deloval. Naprimer je gorela en dan pol dva dni ni....al pa se je v istem dnevu vžala in ugasnila. To je trajalo cca. en teden. Po tem je pa, ko si avto vžgal takoj ugasnil, po ponovnem vžigu je normalo deloval(lučka od motorja ves ta čas sveti). Po nekaj dneh avto ne vžge več....naslednji dan vžge dela normalno dva dni....pa spet naslednji dan ne vžge.
lp
in če ste jo meli na testerju, zakaj avta pol niste zrihtali? lahko bi pomagal že sam reset ali pa upgrade verzije, pa je stvar urejena...
AlfaGTA napisal/-a:Gre se za alfo 156 1.9 jtd m-jet 16V, letnik 2004.
lp
in če ste jo meli na testerju, zakaj avta pol niste zrihtali? lahko bi pomagal že sam reset ali pa upgrade verzije, pa je stvar urejena...
Ne, reset ni pomagal.....upgrade, se pa ni delal...
A misliš, da bi kaj pomagalo.....ja bi, če ni kaj mehanskega npr. kakšen kondenzator,....
Lepo pozdravljeni nisem zasledil te teme se opravičujem zanima pa me ko je avto na soncu in ko ga hočem prižgati takoj crkne in vrže ven lučko za temperaturo in spodaj pise angine oil pa še nekaj nevem ker mi ni ospelo prebrati ali pa se peljem in ko sem v križišču vrže ven to lučko in crkne ?