Kompresor klime 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: 50.000km od Ribata

Crazy Alfista napisal/-a:hm kompresor je pomojem okol 300€, mogoce tudi vec
Bi rekel da si se zmotil skoraj trikratno :)
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Cena kompresorja je tam nekje 1000€, če pa vrneš svojega, potem novega dobiš za cca 600€ (staro za novo).

Prej pa prelejte druge stvari, ker če klika sklopka, potem dobiva čudne ukaze od kje drugje (računalnik klime) ...
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
ivica21
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana-Vic

Evo danes sem moral zamenjati presostat in susilni filter zdaj grem pa nafilat klimo nazaj.
Upam da bo zdaj normalno klima delovala ker je presostat bil v okvari susilni filter je pa bil zabit do konca.
Ko nafilam bom sporocil kako deluje.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

krucymucy napisal/-a:
Crazy Alfista napisal/-a:hm kompresor je pomojem okol 300€, mogoce tudi vec
Bi rekel da si se zmotil skoraj trikratno :)
ja za vw novi so tm nek
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

Sem pozabil napisat da zdaj klima deluje super.Vzrok za izklapljanje in vklapljanje je v presostatu.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Lepo, da si zrihtal Ivica. =D>

PS
No spet sem se še nekaj novega naučil.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
burecio
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ormož+Maribor

Evo, tudi meni se isto dogaja. Vklaplja/izklaplja...pa to kar fejst poka. Zraven vsega pa mi še jermen nenormalno cvili, kar pomeni da kompresoru ni njabolj za delat... Klima pa je nafilana, olje v kompresorju,... Jermen že 3 krat novi. Serviser pravi, da je kompresor zanič.. Mene pa zanima kam bi to peljal kje so malo bolj na klime specializirani...če bi se dalo to kaj obnovit/popravit.
Možno, da je kaki ležaj, pa gre zato tak na trdo, da jermen cvili? Predlagajte majstre na Štajerskem :)
Ni možno
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

burecio napisal/-a:Evo, tudi meni se isto dogaja. Vklaplja/izklaplja...pa to kar fejst poka. Zraven vsega pa mi še jermen nenormalno cvili, kar pomeni da kompresoru ni njabolj za delat... Klima pa je nafilana, olje v kompresorju,... Jermen že 3 krat novi. Serviser pravi, da je kompresor zanič.. Mene pa zanima kam bi to peljal kje so malo bolj na klime specializirani...če bi se dalo to kaj obnovit/popravit.
Možno, da je kaki ležaj, pa gre zato tak na trdo, da jermen cvili? Predlagajte majstre na Štajerskem :)
Stepančič, Petrovčič :?:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

Zamenjaj presostat in sušilni filter pa bo delovalo.
burecio
Alfa Member
Alfa Member

Pepsi to si mi take mojstre naštel, ki bodo rekli da je kompresor hin in ga je treba menjat.
Pa mislim, da če bi mel izkušnje s Petrovčičem, mi ga nebi predlagal :wink:

Sem imel bolj v mislih kakšen servis, ki je bolj na klime in takšne zadeve specializiran.

Ivica, če odkrito povem, sploh ne vem kaj je ta presostat. PA misliš da vpliva tudi na trdoto obračanje jermenice kompresorja. Ker meni zaradi tega jermen preko zleti in cvili.
Ni možno
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

Zgleda da je jermen znucan ali pa je sponar za zamenjat.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

presostat, vklaplja alki izklaplja, ce je premalo plina ali prevec, lahko pa da je zanic in ne preklaplja-je v bistvu stikao, ki je zaporedno vezano med spulo kompresorja
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Boštjan K
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Maribor okolica

Če je sistem zamašen prihaja do previsokih pritiskov in zato izkljaplja kompresor klime nazaj ga pa vklopi ker v avtomobilu ni dosežena željena temparatura Če pa v sistmu sploh ni plina pa kompresorja sploh ne vklopi

Aja na štajerskem ni pametnega ALFA servisa zato svojo alfo kot avtomobile pred njo vzdrujem kar sam
L.p. Bostjan
burecio
Alfa Member
Alfa Member

Ivica jermen je že tretji gor, španeri pa zamenjani, saj še niti 10.000 od velike servisa ni.

Sej sem reko, da ne iščem ALFA servisa. Tak vem da ni pametnega tu okoli. Sem imel v mislih bol kakšne mahere za kompresore in takšne stvari. Ne mehanika, ki mi bo rekel da je kompresor za zamenjat.

Če ni skrivnost Ivica, kolko si dal za zamenjavo presostata in filtra? Pa kam si dal delat?

Aja, pa dejstvo je, da mi jermenica od kompresorja gre na trdo obračat, zato jermen cvili... Tu ne vem če bi presostat kaj pomago.

Če je klima premalo/preveč nafilana lahko vpliva na trdoto vrtenja jermenice kompresorja?
Ni možno
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

burecio napisal/-a:Ivica jermen je že tretji gor, španeri pa zamenjani, saj še niti 10.000 od velike servisa ni.

Sej sem reko, da ne iščem ALFA servisa. Tak vem da ni pametnega tu okoli. Sem imel v mislih bol kakšne mahere za kompresore in takšne stvari. Ne mehanika, ki mi bo rekel da je kompresor za zamenjat.

Če ni skrivnost Ivica, kolko si dal za zamenjavo presostata in filtra? Pa kam si dal delat?

Aja, pa dejstvo je, da mi jermenica od kompresorja gre na trdo obračat, zato jermen cvili... Tu ne vem če bi presostat kaj pomago.

Če je klima premalo/preveč nafilana lahko vpliva na trdoto vrtenja jermenice kompresorja?

Presostat in sušilni filter sem sam menjal, edino nafilat sem odpelal ker nimam mašine za filat.
Odgovori
  • Informacija