156 crashed&sold+Aprilia RSV1000R Factory a.k.a. GROM

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

No, da se še jaz malo považim ;)

156 1.9jtd DISTINCTIVE l.2002

Upgrades:

-RSR chip tuning
-green vgradni filter z večjo pretočnostjo
-tarox g88 sprednji narezani diski
-tarox strada ploščice spredaj in zadaj
-brembo gladki zadnji diski
-rdeče zavorne čeljusti
-Eibach prokit -30mm
-beli žmigavci
-Xenon H7R 6000K
-Garmin nüvi 200W
-Avtoradio sony CDX-MP80
-DLS MS6 magnesium ločeni dvosistemci 100W RMS spredaj
-JBL ojačevalec 4*300W
-MTX woofer 500W RMS v kompresijski škatli,
-Bose originalni dvosistemci zadaj, priklopljeni na original Bose ojačevalec

Pred poliranjem (nekdo se je odločil, da je potrebna dodatna "dekoracija"):

Slika
Slika

Po poliranju (Top Finish - fantje res obvladajo in jih priporočam): 8)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil bass, dne Če Mar 18, 2010 11:41 am, skupaj popravljeno 6 krat.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
FuManchu
Alfist
Alfist
Kraj: Celje

Lepa, lepa. Tudi felge ji krasno pašejo. Tisti ris so ti spravili dol s poliranjem? in koliko si zanj plačal (če seveda ni skrivnost)?
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: gorenjska

Matr je lepa. A je to mogoče perla barva?
Uporabniški avatar
Gorkichev
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Nova Gorica - Ljubljana - Nova Gorica

....zdej bo treba pa še diške menjat 8)
opankar
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Lubiana

Lepo se sveti. Katero poliranje si izbral? Kolk dnarja?
You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for the brief moment, when everything works.
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

opa bass lepa lepa,tole poleranje me zanima: a so ti tisto prasko z poliranjem zrihtal? + kolk košta takole poliranje? nekak bi mojo tut pelu mau polepšat :D sam feltne bi pa lahk dal kkšno colo večje :P :evil: hec :lol: =D>
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

oo bassek.. lepa lepa :D

za riso pa takole... nedaj boze da bi ga dobil v roke :D
Uporabniški avatar
technoboy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: gorenjska

Bolj ko je avto lep bolj z veseljem ga uničujejo #-o
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

technoboy napisal/-a:Bolj ko je avto lep bolj z veseljem ga uničujejo #-o
Tipično za fovšljive uboge slovenčke.

Bass, super so ti jo zglancali :wink:
Uporabniški avatar
TheBoss
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Bratislava, Slovaska

Lepo so ti jo zrihtal, daj dol te kičaste nalepke od italije :mrgreen:

Temnil šip ne boš?
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Poliranje je v celoti subvencionirala zavarovalnica, oni bi sicer raje barvali, samo je malce neumno zaradi take praske pol avta štrihat...koliko stane poliranje točno nebi vedel, ni pa ravno poceni, če primerjaš s poliranjem v avtopralnici. Seveda tisto v pralnici zdrži 2 tedna, tu je pa malo drugače.

Praska je popravljena z original AR korekturo, v paketu dobiš barvo in lak, 2 "svinčnika". Potem je avto spoliran in še zaščiten.
Zdaj je gor Cairbon zaščita, ki naj bi kar nekaj časa zdržala, naj omenim, da je prejšnji dan na hard deževalo, alfa vmes ni bila oprana, umazanija se zaradi bolj gladke površine ne prijema tako rada na lak in je avto dlje časa čist.
Pri Top Finishu so se fantje res izkazali, niso komplicirali tudi glede plačila preko zavarovalnice. Moram reči, da alfa zdaj obrača glave.

Nalepke so v slogu italijanskega oblikovanja, torej so v kontekstu avta in osebno mislim, da so prijeten majhen detajl, ki avto resnično poživi, kot češnja poživi stepeno smetano.

Šipe bi temnil, če bi se dalo tudi spredaj. Da imam pa za zadnje potnike zatemnjen avto mi je pa malo idiotsko. V planu je bilo temniti spredaj na max in zadaj enako kot spredaj, pa je zaradi naše mačehovske države to padlo v vodo.

"Diškov" pa ne bom menjal, ker mi je predrag špas. Morda pridejo kvečjemu še kakšni distančniki, če staknem kje daljše vijake, ki niso "zlati". To je potem to. Moram omenit, da se alfa zgledno vzdržuje pri Zegi, kar ni zanemarljiv strošek, si je treba ogledat tudi seznam predelav, ki ni ravno kratek...

Naprej se pa špara za enega dučeta monstra in pripadajočo opremo ter izpit. ;)
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

imho so tele nalepke res mimo, so mi ble bolj vsec prejsnje. drugace pa lepa alfica!
Slika
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Edina razlika je, da tu piše zraven italia, pa v obliki grba je, tako da ni spet tako drastična sprememba. :mrgreen:
Uporabniški avatar
Eddis
Alfa Member
Alfa Member

dej povej ce ti ni tesko kako si zrihtal da ti avto niso farbali ampak so to gor nanesli koreturo in ti ga povrh se spolirali? Mam podobno prasko samo da je krajsa...

LP!
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pred cenitvijo sem šel do Top Finish in prosil za predračun ter vprašal ali so zainteresirani za delo preko zavarovalnice, s predračunom sem šel na cenitev in zavarovalnici ponudil alternativo barvanju. Njim je prav, saj je poliranje+korektura cenejše kot barvanje.
Treba se je znajti v življenju, fantje. Če bi poslušal cenilca bi imel pol avta barvanega. Tako se korektura na 10cm sicer še kje opazi, popolna eliminacija je možna le pri črnem avtu, pri svetlejših barvah pa taka korektura ni možna, saj se na daleč opazi, bo treba barvat.

Še ena opcija za vse s takimi grdimi praskami:
http://www.paintfixpro.si/
Opozarjam pa vas, da tukaj barvajo lokalno z airbrushem - pas okoli poškodbe, delajo brez komore in tudi avto je minimalno zaščiten. Potem pa še spolirajo. Katere produkte uporabljajo ne vem.
Pač greš v trgovino z barvami kupit tisto ogromno plastično folijo za pokrit avto in jim jo šenkaš, da ti ne posprejajo cele alfe z meglico.
No, vsaj količina nanešene barve je minimalna.

Jaz osebno sem se zaradi zajebane barve (blu cosmo) odločil za originalno korekturo.

Upam, da vam bodo informacije v pomoč.
Odgovori
  • Informacija