Kompresor klime 156

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
ivica21
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana-Vic

bosko001 napisal/-a:Včasih imam občutek, da sploh noben ne bere mojih postov... :roll:

Uh sej si res napisal. #-o
tomazic
Alfa Member
Alfa Member

No...js mam isti problem. Danes peljal nafilat klimo, ker po mojih občutkih ni delala 100% - hladilo je, ampak "počasi" - low temperatura in ventilator do fulla, potrebovalo slabo uro, da se je lepo shladilo.

In glej ga zlomka, sklopka kompresorja...vklaplja, izklaplja!! #-o

A se že ve...kolk se zdej fila 1.9 M-jet 16v...?

p.s - pred filanjem, ne duha ne sluha o tejle sklopki...
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

Fila se kao isto kot 1,9 jtd.Ni mi jasno zakaj se sosedom dogajajo isti problemi z različnimi avtomobili.Pred filanjem so delali normalno.
Sosed je menjal use komplet (kompresor,kondenzator,presostat) pa se zmeraj uklaplja/izklaplja.
tomazic
Alfa Member
Alfa Member

Kolko pa je to? Ker bom peljal nazaj...in reku da nej še enkrat preveri, nafila...karkoli...

aja, kdo pa je specializiran za te klima naprave? a sploh obstaja tak mojster :D

mater ej, če me pa kej ujezi je pa to, da hočeš neki "popravt", pa je efekt lih kontra...
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

tomazic napisal/-a:Kolko pa je to? Ker bom peljal nazaj...in reku da nej še enkrat preveri, nafila...karkoli...

aja, kdo pa je specializiran za te klima naprave? a sploh obstaja tak mojster :D

mater ej, če me pa kej ujezi je pa to, da hočeš neki "popravt", pa je efekt lih kontra...
Mora bit 500g.Use kar je več bo problem vklaplja/izklaplja.
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

Evo pa sm najdu napako.Od 2002 letnika mora bit klima nafilana na 500g.Ce bo 650 se bo vklapljala/izklapljala.
tomazic
Alfa Member
Alfa Member

JMal preksnu sm tole vidu, ker sm jutri že naročen pri majstru na Alfa servisu...ehh, ja...bo pa za zihr zdej.

Drgač pa hvala za info!!
ivica21
Alfa Member
Alfa Member

Prepozno sem napisal ker nism bil doma.
tomazic
Alfa Member
Alfa Member

eko klima laufa...pa na koncu je biu uradni servis, skor za polovico cenejši, k pa un privatnik 8) (stem, da sm kar mehanika kontaktiral)

pa še tko sm se zmenu, da so mi vrnili polovico cene, k sm jo plačal pri tem privatniku...
bosko001
Alfist
Alfist
Kraj: Krško

tomazic napisal/-a:eko klima laufa...pa na koncu je biu uradni servis, skor za polovico cenejši, k pa un privatnik 8) (stem, da sm kar mehanika kontaktiral)

pa še tko sm se zmenu, da so mi vrnili polovico cene, k sm jo plačal pri tem privatniku...
Pri komu si bil?
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Da malo obudim tole temo. Peljal sem nafilat klimo, nafilali so 650 gr. plina in se je spet pojavil problem, kompresor izklaplja in vklaplja. Hladi pa slabo. Ali je res rešitev filanje na 500 gr. plina kot je bilo omenjeno v prejšnjih postih ? Isto je bilo dve leti nazaj, ko sem filal klimo. :evil:
fiat-gril.si
Alfa Junior
Alfa Junior

Piki napisal/-a:Da malo obudim tole temo. Peljal sem nafilat klimo, nafilali so 650 gr. plina in se je spet pojavil problem, kompresor izklaplja in vklaplja. Hladi pa slabo. Ali je res rešitev filanje na 500 gr. plina kot je bilo omenjeno v prejšnjih postih ? Isto je bilo dve leti nazaj, ko sem filal klimo. :evil:
Pozdravljen,

Ker tvoj avto spada že v tisto serijo pri kateri je v sistemu klime manj plina, se ti to dogaja zaradi prevelike količine plina (posledično se ustvari prevelik pritisk v sistemu in se klima izklopi, nato spet vklopi....).

NApolni klimo na 500 gr in to bo to.

LP

Fiat servis Gril, Novo mesto
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V

A kdo ve, če se da odvečen plin enostavno spustiti ven iz sistema, brez ponovnega procesa praznenja in polnjenja kompletnega sistema. Ker ne bi še enkrat plačeval...

Lp
blazo
Alfa Member
Alfa Member

matr, k tole berem se mi zdi najbolje, da sploh ne peljm polnit klime :lol:
dlogarPo
Alfa Member
Alfa Member

mene pa sam zanima zakaj mi enkat zažene kompresr drugič pa spet ne. če mam k pržgem avto ventilacijo na 0 se ne prižge tud če pol obrnem na 2 pa snežinko prtisnem. če mam pa na 2 že v štartu pa zalaufa sam tud to ne vedno... plina je dovolj sistem naj bi tud deloval tako kot treba... aja zakaj pri vžigu utripa lučka pri snežinki?????
Odgovori
  • Informacija