poceni chipanje?

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Gledam malo grafe merjenja moci pred in po chip tuningu za JTD 105KM.

Po specifikaciji naj bi ta motor imel najvecji navor pri 2000 obratih. Glede na ta graf, pa ga ima dejansko pri 2500 obratih. Moc pa pri 3500 namesto 4000 obratih.

Slika

Komentar?

PS:
Seveda je vprasanje tudi tocnost meritve.

lp
Slika
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Zdej sem nasel se eno meritev, tu je cisto drugace :?

Slika

Se pa podatki bolj ujemajo s specifikacijami.

lp
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

Hmm... Js sem že spraševal za tale motor 1.9JTD v 145 kaj se da narediti in se oproščam ker se ne spomnem več točno, ampak bojda ni zdravo kaj veliko prčkati po njemu :wink: Če se spomnim zakaj ti seveda takoj sporočim, vsekakor pa me je to odvrnilo od nakupa še ene 145 za moje relacije... Če pa ima kdo zaribano 145 1.9JTD z vso dizel napeljavo in potrebo po novem motorju pa naj me brez sramu kontaktira na ZS :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
igork
Alfa Junior
Alfa Junior

zdravo,
kot bo verjetno videt, je res da sem čisto nov tukaj, pa vendar moram nekje začeti. pregledal sem že kar nekaj forumov in prebral tudi tega o tuningu oz. čipanju. Tudi sam sem pred odločitvijo ali naj mu povečam moč ali pač ne. zato vas seveda sprašujem da mi pomagate pri odločitvi, s svojimi mnenji, predvsem tisti, ki se spoznate na posel. predvsem nisem zasledil, da bi nekdo podal mnenje, konkretno o vplivu povečane moči na motorne dele (turbina in njeni deli, ojnica, motorna gred, ležaji, sklopka, ...). predvsem me zanima ali se obraba teh delov poveča oz. ali se življenska doba zmanjša ob isti uporabi oz. istem režimu vožnje?

dejal bi pa tako, pripravljen sem odšteti več, samo zato, da bi bilo delo opravljeno v redu in kvalitetno. seveda je garancija zaželjena, kot tudi poznamo nekatere druge institute, česar pa ne želim uporabljati, ker želim avto voziti še naprej brez problemov in zapletov.

in še podatki: AR 156 2,4 JTDM 129kw, sem športni voznik z občutkom za vozilo.

lep pozdrav in hvala za odgovore.
Zadnjič spremenil igork, dne Po Okt 06, 2008 6:05 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
fr3nk
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sevnica

Mene namreč zanima kakšna je poraba po čipanju.
Ker ma trenutno povprečno porabo 8,5 z 115km motorje v moji 156.
mam pa razmerje 80/20 mestna/relacijska.
Se mi pa zdi kr dost visoka. kakšna bo po čipanju, je pa res da rad pritisnem mojo bello! Nevem pa še kom bom dal čipat.

lp
igork
Alfa Junior
Alfa Junior

fr3nk napisal/-a:Mene namreč zanima kakšna je poraba po čipanju.
Ker ma trenutno povprečno porabo 8,5 z 115km motorje v moji 156.
mam pa razmerje 80/20 mestna/relacijska.
Se mi pa zdi kr dost visoka. kakšna bo po čipanju, je pa res da rad pritisnem mojo bello! Nevem pa še kom bom dal čipat.

lp
Poraba se pri istem režimu vožnje ne spremeni, lahko celo pade. Seveda pa to ne velja v primeru neprestanih polnih pospeševanj in voženj na maximumu zmogljivosti, ker logika je namreč ta, da če pospešuješ na polno je res da prej dosežeš željeno hitrost, vendar zato potrošiš tudi več energije - nafte. Isto velja za hitrost oz. za vse podatke, kakor se bolj približuješ maksimalnim zmogljivostim stroja - motorja. Ugodne - pozitivne učinke dobiš le v primerih zmernih - povprečnih izkoristkih. Vse kar odstopa od tega pomeni porabo energije. Krivulja izkoristka pada ali pa se ravna, z trenutkom približevanja maksimalnim zmogljivostim.

lp igor
Odgovori
  • Informacija