Kawasaki...

kar vam pade na pamet
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Da dokažem da moj aparat slika z obeh strani. Motorja pa še vedno nisem očedil. K sreči se to ne vidi na slikah :lol: .

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
cveto
Alfa Member
Alfa Member

čestitam za nakup in veliko varnih ter suhih kilometrov. sam imam Z750 (2004) črnega, seveda z akrapovičem in enako alfico kot ti (model in felne), samo da je sw (cosmo blue).
PS: pa super si ti to spoliral alfico; daš kak nasvet (s kerim sredstvom) in kolko časa :doubt:
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

cveto napisal/-a:čestitam za nakup in veliko varnih ter suhih kilometrov. sam imam Z750 (2004) črnega, seveda z akrapovičem in enako alfico kot ti (model in felne), samo da je sw (cosmo blue).
PS: pa super si ti to spoliral alfico; daš kak nasvet (s kerim sredstvom) in kolko časa :doubt:
Hvala, hvala,... Z. Mmm... moje mokre sanje. Sem kolebal med novim Zjem in novim ERjem in mogoče mi je danes malo žal ker nisem stisnil še 1000 ojrov. No je kar je.

Uporabljam izdelke podjetja Meguiar's, vendar avta zaradi pomanjkanja časa nisem poliral sam. Obvezen mi je tudi nakup mašince, pa še ščepec prakse, da se bom upal lotiti celega avta. Poliranje sem prepustil nekem privatniku v LJU, vendar sem z opravljenim delom zelo nezadovoljen. Cena/kakovost nista bila v pravem sorazmerju. Če bi bil za polovico cenejši bi si vsaj lahko rekel, da sem si sam kriv ker sem škrtaril.

lp
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Ne rabiš biti skrivnosten, povej, da se še kdo drug ne zajebe...
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Veš da ne vem imena. Ob obvoznici, blizu hotela Mons. Ima pralnico in lepo očedi avtomobile. Celo naše službene, v katerih vsak svinja kot prase lepo porihta. Ampak poliranje pa ni ravno na nivoju bodisi zaradi neznanja ali napačnih izdelkov, tega pač nisem odkrival.
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Malo sem premleval in sklenil, da naredim neumnost... ERči se prodaja, v garažo pa se je pripeljal velik brat Zed (pravtako v srebrni barvi). Čeravno ni ne vem kako hude razlike v pospeških med prvim in drugim, je Z mnogo bolj robusten in mnogo bolj vleče poglede :mrgreen: . Pustimo malenkosti kot je dejstvo, da je prvi kot igrača in drugi že pravi motor kar lepo obstrani. Slike karseleda kmalu.

lp

Slika
Slika
Slika
Zadnjič spremenil Scremer, dne Ne Maj 11, 2008 2:21 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Čestitam za novo pridobitev, to da pa Z ne gre dosti bolje kot ER se pa nebi strinjal, mogoče se še nisi navadil na manjši navor pri nizkih obratih pri 4 valjniku.....in zato tak občutek....
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

No mogoče nisem zapisal pravilno oz. preveč nasplošno. Razlika definitivno je... Z je do 7k obratov lenoba, ER pa vleče že od 3k dalje, vendar če iz Zja in ERa iztisneš vse razlika ni tako velika kot sem sam pričakoval (mogoče sem pričakoval preveč). Jasno, da je ER nakoncu počasnejši, saj ima tudi precej krajše prestave in ko enkrat doseže 150 km/h se do 200 vleče, dočim Zja razganja do 200 km/h.

Je pa res, da se Zja še nisem navadil. Je pravi pujs s svojo kilažo in pa varljiv da je kaj. Ko se peljem ter fino počasi kruzam z obrati med 3 in 6k in si mislim, kako lepo počasi se vozim, me tri mestna številka na armaturi, hitro strezni. ER mi je precej prej povedal da sem prešel iz kruzanja v dinamični režim ;)... No ja 106 + 1 konj na motorju dela svoje.

lp
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

=D> =D> =D> Čestitke, zdaj pa res pazi kako se voziš tole predvidevam da gre predivje =D> :mrgreen: =D>
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

@Screamer

Do sedaj si verjetno prevozil že kaj nekaj kilometrov z Zjem, kakšni so kaj občutki in v čem vidiš +/- tega motocikla. Zanima me predvsem agregat, do katerih obratov je motor "mrtev", kdaj se mu "strga" in kaj se vmes dogaja.
Kako je pri vožnji z sopotnikom, je treba za hitra prehitevanja obvezno dva ganga dol ali se da samo z gasom kulturno prehiteti.....še vedno me namreč zelo moti spomin na SS600 efekt, kjer se z motorjem pod 7.000 rpm nič ne dogaja...in je treba nonstop telovaditi z prestavno ročico....

Če je pri Zju glede na to da ima 750ccm kaj bolje napram 600ccm sportakom se zna zgoditi, da bo kmalu v garaži :mrgreen:
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Oj. Jap nekaj malega kilometrov sem pa res že naredil z njim, ampak težko bom potegnil kako vzporednico z drugim motorjem ker je to moj prvi štirivaljnik.

Nasplošno je vožnja z njim super. V ovinek gre super, lega je solidna (ne smeš pa preveč pričakovat saj gre konec koncev za precej poceni motor, kjer komponente niso ravno vrhunske), manevriranje skozi mesto je navkljub nekoliko večji teži tudi precej simpl, mogoče je mal neroden za obračanje na mestu še posebej če imaš bolj kratke noge, v splošnem za ta denar solidna lega za kaj več bo pa potrebno bolj odpret denarnico.

Kar se mašinerije tiče ne bi rekel, da je motor mrtev. Da se ga lepo vozit praktično v vseh vrtljajih (od 2.500 dalje, kar so rešil z nekim sistemom v izpuhu. Na uč se vidi neke zajle, ki gredo v dimnik), je pa res, da se mu začne trenat pri tam cca. 6, 7.000 obratih in gre kot navit do 12k. Recimo na cestah kjer se kolona vozil pelje 90 km/h (cca 4k obratov), lahko elegantno prehitevaš po en, dva, tri avtomobile kar lepo v šesti ali peti. Če bi rad pa sunek potem moraš pa vreč v tretjo, lahko tudi drugo. Ne vem na kater motor si mislil z SS600, sem pa slišal, da so Honde mal lene, ko pa zadihajo se jim pa trena. Pa nikar primerjat starih modelov z novimi. Ker recimo stari z750 je navkljub elektronskemu vbrizgu baje bolj len v nižjih obratih. Uglavnem z Zjem se da lepo vozit tudi z nižjimi obrati in v višjih prestavah.

Potem je vsesplošno znano, da Zja modelno leto 2007+ vleče v desno, kar je tovarna priznala, vendar baje ni to nič hudega. Sem pa govoril z modelom, ki je imel najprej starega Zja, ga prodal, šel na testno vožnjo z novim in ga po hitrem postopku vrnil. Nato je šel vprašat če lahko odkupi nazaj svojega starega Zja, ampak ker ni šlo je šel v lov za drugim. Danes pravi, da je novi Z hud kot prasica, ampak da bicikla, ki ga tako vleče ne bo vozil in še vedno se vozi na starem dobrem Zedu. Svašta. Tega seveda sveži biciklisti, oz. tisti, ki so se tega navadili, ne bodo opazili...

Hm verjetno bi ti lahko povedal še kaj, ampak se sedaj ne spomnim. Če te pa zanima kaj konkretno pa kar vprašaj.
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

-ima kolega enakega črnega,vleče v desno :wink:
-gre pa fajn,ampak s sposojenim hyosungom 650 76KM se mu da lepo slediti,zato te razumem ko rečeš,da si pričakoval večjo razliko v moči,ki se seveda iskaže pri višjih hitrostih
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Hja, slišal sem tudi da staremu Zju (do 2006) rad poči "gištel" #-o . Tolk za info.

Pa tudi malo za info; sem uspel spravit porabo na 5.4 l/100 km. Res da sem vsaj 150-180 km lepo kruzal v službo in nazaj ampak v soboto sem si pa tudi jaz dal duška na Jezerskem. Mi ni jasno kako mi je to uspel. Verjetno se je kaj pokvarilo. Ponavadi imam tam okoli 7 l/100 km :oops: .

alfafil, jap vlečega v desno, tako da če se pelješ za mano lepo vidiš kako sem pri vožnji naravnost rahlo nagnjen v levo. Pa tud gume mu gredo prej po levi strani. Kao :mrgreen: . Sej ne rečem da ne vleče, ampak tako hudo pa tudi ni.

No sej motor ne vleče slabo. Samo prej mi ERja razganjal od 3-4k dalje, temu se pa začne dogajat tam okoli 7k. Je pa razlika hudo očitna pri višjih hitrostih, kjer je ERju zmanjkovalo sape.Poleg tega sem moral pri ERju mal bolj hitro prestavljat...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Po dolgem iskanju, sem našel primernega Zja, tako da nas je že kar nekaj lastnikov kawasakijev na forumu :mrgreen:

Se bomo morali počasi dobiti na kaki furi.....

Svojih fotografij še nimam, saj sem ga domov pripeljal danes ko je bilo že temno, tako da bo morala zadostovati še od bivšega lastnika....

Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

čakamo, da se v igro vključi g. Akrapovič. Vsak izgovor o glasnosti je odveč, gre se za kultno pripadnost SLO in dobremu izpuhu, oziroma kot bi rekel bass: LOUD PIPES , SAVES LIVES :wink: :mrgreen:
Odgovori
  • Informacija