če se mene vpraša: bmw rabi majhno platformo za avto, alfa pa rabi veze za prodajo svojih avtomobilov v zda in to je tudi vse...
menjava motorjev ali skupni projekti pa so nerealni in utopični, predvsem zaradi snobizma bmw-ja in ponosa fiata (bmw vs ferrari itd). edino kar bi si želel od bmwja je vzdržljivost, vse ostalo pa naj lepo kar majo v svojih enoličnih in dolgočasnih beemerov.
alfa_samec napisal/-a:ja, bmw je res oh in sploh...
če se mene vpraša: bmw rabi majhno platformo za avto, alfa pa rabi veze za prodajo svojih avtomobilov v zda in to je tudi vse...
menjava motorjev ali skupni projekti pa so nerealni in utopični, predvsem zaradi snobizma bmw-ja in ponosa fiata (bmw vs ferrari itd). edino kar bi si želel od bmwja je vzdržljivost, vse ostalo pa naj lepo kar majo v svojih enoličnih in dolgočasnih beemerov.
še enkrat ponovim... enoličnost je stvar okusa...
tako kot je lahko alfa dooolgočasna, prav tako je bmw lahko dooooolgočasen... seveda samo v očeh posameznika...
Upam, da bo tole izpadlo objektivno in ne fanatično ampak vse kar si lahko privošči človek z normalnim ali celo boljšim dohodkom imaš tudi v alfini motorni paleti, ni pa 5.0 V8 motorja, ki pa je tako ali tako domena višjega cenovnega ranga od samih vozil, ki so trenutno v ponudbi. Vrh predstavlja 3.2 V6 bencinar in 2.4 motor na plinsko olje. Koliko stane najcenejši BMW z več kot 260 konji?
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
S tem, da je zelo aktualen tudi 3.0TT motor, ki naj bi imel neuradno okoli 340KM (uradno naj bi bilo 306KM) + hud tuning potencial.
Če pa za rabljene pa so recimo 4.4i 286KM(v E38 in E39) zelo poceni (cena se začne pri 4.000€)
Ko sem pa pošpegal pri AR je od primerljivih modelov aktualen le 159 s ceno - 3.2 JTS V6 24v Elegante 32.390,00 EUR, kar pomeni dobrih 8 čukov razlike.
No sej, 99% ljudi, ki je na forumu ima pa avtomobile pod 14.000€ (156 SW ali berlina 1.9 jtd okrog letnika 2003 je skoraj najpogostejši avto na forumu). Jamra se pa kot da vsi dnevno tavajo po salonih s 40.000€ ali več v žepu in nimajo kje kupit 300 konjske alfe.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Alfaspider napisal/-a: Jamra se pa kot da vsi dnevno tavajo po salonih s 40.000€ ali več v žepu in nimajo kje kupit 300 konjske alfe.
V mojih očeh sploh ne gre za to. Res pa je da niti ne jamram nad tem ker mi je v končni fazi vseeno. Gre za to, da ni NITI ENE "zastavonoše". 8C pa ni zastavonoša, namreč če avta ni možno it iskat k uvozniku potem to ni serijski avto
To kar pa je zaenkrat pri alfi top, je pri drugih ti. premium znamkah, šele sredina ponudbe , oz. spodnja sredina ponudbe glede na razred
It doesn't matter what you drive, but how you drive it
Res nebi škodilo, da bi bil naslednik 159 kakšen kg lažji, imel pogon zadaj (lahko tudi opcijski 4x4), in kot top izvedenko (serijsko seveda) imel kakšen V6 turbo motor tam cca 300KM.
Nekako konkurenta RS4, AMG in M3.
Ni potrebno, da ima toliko konj, kot prej našteti (jih imajo preveč) in bi se lahko zgledovali po recimo NSX-u, ki je s 100KM manj peljal scat druge "športne" avtomobile svojega časa.
S tem, da je zelo aktualen tudi 3.0TT motor, ki naj bi imel neuradno okoli 340KM (uradno naj bi bilo 306KM) + hud tuning potencial.
Če pa za rabljene pa so recimo 4.4i 286KM(v E38 in E39) zelo poceni (cena se začne pri 4.000€)
Ko sem pa pošpegal pri AR je od primerljivih modelov aktualen le 159 s ceno - 3.2 JTS V6 24v Elegante 32.390,00 EUR, kar pomeni dobrih 8 čukov razlike.
130 s tremi vrati je še nekaj cenjši... plus pri BMW je v to ceno všet tudi vzdrževanje za 5 let... oz nekaj podobnega... ki se jo lahko odpove in tako prihraniš recimo za m paket..
samo da ne bo krega... 330 NI primerljiv z 159... zato ima BMW 325 ki je pa spet nekaj cenjši... - 36.800€.. je pa res da je treba temu dodati še kakšen paket za par k€... da zgleda...
Bolj top od serijskega avta proizvedenega v 500 kosih ne moreš biti. Še Veyronov več naredijo pomojem. Kak kriterij je pa to, da je ti ne moreš pri uvozniku kupiti. Potemtakem noben avto v Angliji ni serijski, saj pri naših uvoznikih generalno gledano takšnih z volanom na desni ne prodajajo.
Hvala bogu, da ne moreš kupit 15 let starega RZja za 4000€ kot npr. kakšnega V8 BMWja, vsaj malo dostojanstva je še ostalo.
Alfaspider napisal/-a:Bolj top od serijskega avta proizvedenega v 500 kosih ne moreš biti. Še Veyronov več naredijo pomojem. Kak kriterij je pa to, da je ti ne moreš pri uvozniku kupiti. Potemtakem noben avto v Angliji ni serijski, saj pri naših uvoznikih generalno gledano takšnih z volanom na desni ne prodajajo.
Hvala bogu, da ne moreš kupit 15 let starega RZja za 4000€ kot npr. kakšnega V8 BMWja, vsaj malo dostojanstva je še ostalo.
Ne sprenevedaj se, ker veš kaj sem hotel povedati
Če imam sedaj kovček poln eurov in pridem na BMW SLO in rečem hočem avto s 500 konji, bo čez par tednov že v garaži.
Če pridem na AC v LJ in rečem hočem alfo z 350 konji, pa mi bodo rekli če sem mogoče kaj narobe videl v kakšni reklami
It doesn't matter what you drive, but how you drive it
"Anyone who has driven anything from an Alfa 75 to an old Giulia Super or GT Junior will know their real magic lies in the way they come alive in the corners."
@Pepsi: Ker je preekskluziven ga žal ne moreš več kupiti. Če ti malo karikiram, zakaj misliš da je diamant dražji od savskega proda? In ko bodo na svetu pokupili vse diamante boš še vedno lahko šel k Savi po kamen, ker je to tapravi kamen in ne diamant.
Torej če bi jaz imel 200.000€ (v bistvu jih imam) ne bi letel po avto, če bi pa zadaj bila še kakšna ničla bi šel pa najbrž po Ferrarija in se ne bi obremenjeval z Alfo. Mogoče ko bi si potem moja ferrarijev naveličana rit zaželela še kaj novega bi šel nazaj k alfističnim koreninam.
Sploh ne vem več komu je ta avto namenjen? Mogoče testirajo zadnji pogon in V8 za civilnejše različice.
Vmes sem še ugotovil, da je nova sedmica na meji užitnega za oko. 5ka, ki je dobila blow job. konfekcija...