Ribato 147 2.0 TS

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: 50.000km od Ribata

guma napisal/-a:Btw, če se prav spomnim ga tudi Zega toči v Pepsijevo 145ko.
Z razlogom :D
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

krucymucy napisal/-a:
Točno tako :) HPX je čisto OK olje drugače, ker ne poslušam samo tistega ki mi nekaj skuša prodati mi je uspelo kontaktirati mehanika iz Anglije in pa serviserja v Zagrebu. Vsi 3je so rekli, da naj se ne sekiram in poslušam mehanikov izpod kozolca, saj olje čisto primerno in da je nalito v veliko novih avtov da se motor ulaufa, naj bi bilo olje prvih 3000km po vsaki generalki in tako dalje. Pri meni je sedaj notri drugi in zadnji interval, ker bom zamenjal znamko olja zraven pa me zanima kakšen efekt je sedaj to naredilo. Drugače pa se je poraba olja prepolovila s tem. =D>
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1

Pepsi napisal/-a:
krucymucy napisal/-a:
Točno tako :) HPX je čisto OK olje drugače, ker ne poslušam samo tistega ki mi nekaj skuša prodati mi je uspelo kontaktirati mehanika iz Anglije in pa serviserja v Zagrebu. Vsi 3je so rekli, da naj se ne sekiram in poslušam mehanikov izpod kozolca, saj olje čisto primerno in da je nalito v veliko novih avtov da se motor ulaufa, naj bi bilo olje prvih 3000km po vsaki generalki in tako dalje. Pri meni je sedaj notri drugi in zadnji interval, ker bom zamenjal znamko olja zraven pa me zanima kakšen efekt je sedaj to naredilo. Drugače pa se je poraba olja prepolovila s tem. =D>
Si mogoče opazil, da se ti je s HPX-om povečala poraba goriva? Za katero drugo znamko olja in katero olje si se odločil?
Emperor of The Dark Realm
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

SHadowX napisal/-a:
Pepsi napisal/-a:
krucymucy napisal/-a: Z razlogom :D
Si mogoče opazil, da se ti je s HPX-om povečala poraba goriva? Za katero drugo znamko olja in katero olje si se odločil?
Mislim, da se mi dejansko ni. Vseskozi varira med 9,9 in 11L/100km kolko na roke računam. Bom pa poročal če bo poraba goriva padla z drugim oljem. :)

Resno premišljujem med kakšno Agip Sint 2000 opcijo ali pa kakšnim Castrolom RS. Castrol sem imel v vseh avtomobilih dosedaj in sem bil izredno zadovoljen.

Kaj bi mi predlagal ti?
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

"Zadovoljen z oljem" je jako sirok pojem. Kako si lahko zadovoljen z oljem?
Jaz uporabljam selenio racing zato, ker je priporocena s strani tovarne. Avto pac ne zna povedat ce je zadovoljen z oljem, ceprav moja alfica z Agip extra HTS 5W-40 ocitno ni bila.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
Uporabniški avatar
Kemo
Alfist
Alfist
Vozilo: 156 SW GTA
Kraj: Ljubljana

Da ne odpiram nove teme:

Kolegu se je močno povečala poraba olja na njegovi 147-ki 1.6 ts. Dotoči ca. liter na 1000-2000km. Uporablja selenio 20k.

Ali je to normalno(?), oz. če napišete kako se poraba olja giblje pri vas.
Kaj priporočete kot najcenejšo rešitev?

Lp
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

2.0ts, 1 liter na 10000 kilometrov, selenia racing.
Slika
Uporabniški avatar
rokkas
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Križ, Komenda

castrol TXT 5W-40 softec. zadovoljen?hmm:) jest mislim da ce se neukvarjam z oljem ker je vse ok pomeni da sem zadovoljen:)
Uporabniški avatar
Perme
Alfa Freak
Alfa Freak

2.0 TS, spije med 1.5-2L Selenie Racing ... po besedah mojega serviserja edinega primernega olja za 2.0TS mašino.
olje pa menjam na cca. 10.000km

lp
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Perme napisal/-a:2.0 TS, spije med 1.5-2L Selenie Racing ... po besedah mojega serviserja edinega primernega olja za 2.0TS mašino.
olje pa menjam na cca. 10.000km

lp
in zakaj?
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

2.0 TS 16V castrol RS 10w60 0.5L/10.000
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

1.4 16v
Castrol TXT poraba olja nič.

2.0 16v
Selenia Racing 2-3L na 8000-1200km.
Selenia HPX 1L v 8000km , dotočil nazadnje pri 5000km še zdaj olje na max.
Kolegu se je močno povečala poraba olja na njegovi 147-ki 1.6 ts. Dotoči ca. liter na 1000-2000km. Uporablja selenio 20k.
To ni normalno pod nobeno definicijo normalnega, razen če avto goni od jutra do večera
:wink:
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Ni normalna niti priblizno. Zdej hotu sm rect, da mogoce ne uporablja pravo olje, npr. jaz ko sem imel not Castrol TXT mi ga je tak zrlo, ampak ko sem natocil spet Selenio 20k, mi ga prakticno nic ne je. Ni dobra novica, naj prvo preveri, ce mu karter ne pusca, navoj zjeban, preden gre na servis, normalno pa v nobenem primeru ni, sploh ker je selenia.
Uporabniški avatar
Kemo
Alfist
Alfist
Vozilo: 156 SW GTA

Pepsi napisal/-a:Selenia HPX
Zgleda, da se je to olje dobro obneslo pri vseh "požiralnikih".
Mogoče kdo ve kje v Lj. se ga da dobit?
Uporabniški avatar
dwji
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ilbis

kaj predlagate za 1.4 TS kr s selenio gold nism lih zadovoln
kašna druga selenia
avto pa se vozi dokaj hitro no
Odgovori
  • Informacija