guma napisal/-a:Btw, če se prav spomnim ga tudi Zega toči v Pepsijevo 145ko.
Z razlogom
Točno tako HPX je čisto OK olje drugače, ker ne poslušam samo tistega ki mi nekaj skuša prodati mi je uspelo kontaktirati mehanika iz Anglije in pa serviserja v Zagrebu. Vsi 3je so rekli, da naj se ne sekiram in poslušam mehanikov izpod kozolca, saj olje čisto primerno in da je nalito v veliko novih avtov da se motor ulaufa, naj bi bilo olje prvih 3000km po vsaki generalki in tako dalje. Pri meni je sedaj notri drugi in zadnji interval, ker bom zamenjal znamko olja zraven pa me zanima kakšen efekt je sedaj to naredilo. Drugače pa se je poraba olja prepolovila s tem.
It doesn't matter what you drive, but how you drive it
guma napisal/-a:Btw, če se prav spomnim ga tudi Zega toči v Pepsijevo 145ko.
Z razlogom
Točno tako HPX je čisto OK olje drugače, ker ne poslušam samo tistega ki mi nekaj skuša prodati mi je uspelo kontaktirati mehanika iz Anglije in pa serviserja v Zagrebu. Vsi 3je so rekli, da naj se ne sekiram in poslušam mehanikov izpod kozolca, saj olje čisto primerno in da je nalito v veliko novih avtov da se motor ulaufa, naj bi bilo olje prvih 3000km po vsaki generalki in tako dalje. Pri meni je sedaj notri drugi in zadnji interval, ker bom zamenjal znamko olja zraven pa me zanima kakšen efekt je sedaj to naredilo. Drugače pa se je poraba olja prepolovila s tem.
Si mogoče opazil, da se ti je s HPX-om povečala poraba goriva? Za katero drugo znamko olja in katero olje si se odločil?
Si mogoče opazil, da se ti je s HPX-om povečala poraba goriva? Za katero drugo znamko olja in katero olje si se odločil?
Mislim, da se mi dejansko ni. Vseskozi varira med 9,9 in 11L/100km kolko na roke računam. Bom pa poročal če bo poraba goriva padla z drugim oljem.
Resno premišljujem med kakšno Agip Sint 2000 opcijo ali pa kakšnim Castrolom RS. Castrol sem imel v vseh avtomobilih dosedaj in sem bil izredno zadovoljen.
Kaj bi mi predlagal ti?
It doesn't matter what you drive, but how you drive it
"Zadovoljen z oljem" je jako sirok pojem. Kako si lahko zadovoljen z oljem?
Jaz uporabljam selenio racing zato, ker je priporocena s strani tovarne. Avto pac ne zna povedat ce je zadovoljen z oljem, ceprav moja alfica z Agip extra HTS 5W-40 ocitno ni bila.
Perme napisal/-a:2.0 TS, spije med 1.5-2L Selenie Racing ... po besedah mojega serviserja edinega primernega olja za 2.0TS mašino.
olje pa menjam na cca. 10.000km
Ni normalna niti priblizno. Zdej hotu sm rect, da mogoce ne uporablja pravo olje, npr. jaz ko sem imel not Castrol TXT mi ga je tak zrlo, ampak ko sem natocil spet Selenio 20k, mi ga prakticno nic ne je. Ni dobra novica, naj prvo preveri, ce mu karter ne pusca, navoj zjeban, preden gre na servis, normalno pa v nobenem primeru ni, sploh ker je selenia.