nov avto

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

živjo

pred kratkim sem kupil alfo 156 2.4
super avto, pelje se ko raketa, vodljiv, poraba zelo majhna
vse super v glavnem, vsaj zaenkrat
problem :
to je moj prvi dizel, pa nimam pojma če je to normalno da avto kadi ko ga zahodiš, tko pod normalnimi obrati ni nič, ko ga pa stisnem pa vidim v vzvratnem ogledalu dim, ni to neka dimna zavesa, se pa vidi da ni tko kot je bilo to pri prejšnem ki je bil bencinar.
zanima me tudi če je normalno da števec za temperaturo motorja kaže malo manj kot 90 st.c. okoli 70 kaže

p.s.
avto je letnik 2004 in ima malo čez 100 000 km-preverjeno

se vam vsem zahvaljujem za odgovore
jonny1.9jtd
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Poljanska dolina

Ja, za dizla je normalno, da pokadi ko ga stisneš. So pa nekje tud meje tega kajenja, če preveč kadi in ima motor man moč kot bi jo moral imet, potem je lahko počena cev za zrak pri turbini.... O tem je blo pa na tem forumu že vlik napisanga.... Sam iz napisanga sklepam, da ti čist normaln pokadi, kot vsak dizl :mrgreen:

Kar se pa temperature tiče boš pa verjetno mogu it v menjavo termostata, se z leti pa km mal "znuca pa prehitr odpira. Ni najbolš za avto, saj je vse (olje ležaji...) optimizirano pri viši temperaturi, tk da maš ttrenutnno večjo obrabo motorja. ni pa panike, se lohka voziš s takim se dovg cajta...
Mal še po forumu prebrskaj je vlik napisanga, saj je dokaj pogost pojav tale termostat napakca
Še mal branja o 156....

viewtopic.php?t=12920&highlight=termostat
AR 146 1,9 JTD retired
AR 156 1,9 JTD Crosswagon Q4 on duty
AR 159 2,4 JTDm SW Q4 on duty
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

manjša moč... :) hja kaj pa vem, nisem se nikdar prej vozil avtomobila z 180 konji, največ za kar sem se usedu je blo 130 konjev. ne vem men se zdi da ko ga zahodm pa pride čez tistih 2 tisoč obratov- noroooooo :)
to popa, lima, trga :)
nisem pričakoval tega no, navor verjetno

kok pa stane menjava tega senzorja, glede na to da je samo senzor, verjetno ni preveč drago

pa glede na to da sem sedaj preseljen na obrobje ivančne gorice, sem opazil da je tu avtservis kavšek, tako da če ima kdo kake iskušnje, ki bi mi jih podal, bi bil hvaležen
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

mihecmiha napisal/-a:manjša moč... :) hja kaj pa vem, nisem se nikdar prej vozil avtomobila z 180 konji, največ za kar sem se usedu je blo 130 konjev. ne vem men se zdi da ko ga zahodm pa pride čez tistih 2 tisoč obratov- noroooooo :)
to popa, lima, trga :)
nisem pričakoval tega no, navor verjetno

kok pa stane menjava tega senzorja, glede na to da je samo senzor, verjetno ni preveč drago

pa glede na to da sem sedaj preseljen na obrobje ivančne gorice, sem opazil da je tu avtservis kavšek, tako da če ima kdo kake iskušnje, ki bi mi jih podal, bi bil hvaležen
lih senzorji so dragi ko žafran ;)
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Menjava termostata je med 80 pa 120 eur z delom vred.

Sem pa zadnji mesec imel vec avto ravno pri Avto Kavšek kot doma :).
Moram rect, da so fantje korektni in zelo prijazni, jaz imam samo dobre izkusnje z njimi. Imajo tudi 24 urno avto vleko kar je zelo dobro.
Mi je tudi vse prej pokazal preden je stvari zamenjal oziroma mi vrnil zamenjane stvari.

Tako da iz moje strani ti ga priporocam.
andrejk
Alfist
Alfist

Kakšne barve je dim? Svetlosiva dimna zavesa, modra, črna..?
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pol je kavšek uredu, no super grem naslednji teden do njega :)

barva dima je pa bolj črna kot pa kaj drugega, upam da ni to kaj slabga, samo dim se naredi samo ko ga zahodim, drugače ni nič

pa ravno včeraj sem odkril črička, no ja nisem ga še odkril,ker še ne vem kje je, ga samo slišim nekje v območju prtlažnjika, so mu pa dnevi šteti :D

kako je pa kaj z elektroniko pri teh avtih
opažam da včasih ko dam kontakt izpiše da kar ni olja v mašini in da naj grem na servis, potem ko pa dam ključ ven in še enkrat je pa vse normalno-olje max

a je možno da se kadi zaradi pokvarjenega oz. okvarjenega termostata ?

pa face ste da odgovarjate :wink:
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

Jaz ti predlagam da avto lepo zapelješ k enemu kvalitetnemu serviserju, kjer ti bodo povedali vse kaj je narobe pri avtu in koliko te bo stalo popravilo. Jaz sem pred letom in pol tako naredil z mojo 147-ko in imel kar nekaj popravil, ker je prejšnja lastnica raje avto prodala kot pa naredila konkreten servis, a avto od takrat naprej dela ko urca.
Skratka želim ti veliko lepih kilometrov z tvojo novo makino in seveda dobrodošel na forumu.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ja no, sej k mehankarju ga imam tko al pa tko namen peljat, da se za zihr prepričam da ne bo kej bilo narobe, človek nikol ne ve

sem pa vseen mal hotel vam tukaj najedat

:D
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

a kdo kaj ve kje dobit kake spojlarje pa odbijače ko smo se se z yugoti vozil okol smo jih sami delal, zdej je pa mal drugač ne :D

sem pa na servisu ugotovu da mam športno podvozje :)

se mi je zdel da tok zanč cest spet nimamo da vsak kamnčk čutim

pa feltne, a če dam 18 gor bo verjetno preveč ne, čeprav na netu sm vidu eno z 19 colami,sam je blo že mal grdo, pa tud za roke ni glih najboljše najbrž,že 18 je vprašanje

pa mal bi ga mogu dal štrihnt (kamenčki, praske) italani pač ne skrbijo za avte. pa kakšno poliranje tud ne bi škodovalo potem, sam sem gledu da stane 400 evrov in več, pr eni firmi, tko da....če kakšno dobro polir pasto gdo pozna... se priporočam, mam pa namen kupt mašinco, v bauhausu jo majo za 49 e zgleda pa kot fleksarca, samo da ma namesto lista dor peno,mogoče zn BIT VREDU.....

#-o
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

mihecmiha napisal/-a: pa ravno včeraj sem odkril črička, no ja nisem ga še odkril,ker še ne vem kje je, ga samo slišim nekje v območju prtlažnjika, so mu pa dnevi šteti :D
Bomo videli kdo bo zmagal :lol:
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

meni je skripal rolo pri karavanu, ker ni bil dobro "vtaknjen" v reze... je bil pa glup skripajoc zvok :)
Uporabniški avatar
mihecmiha
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

točno to je škripal. blesav rolo, nisem pa vedel da ga je treba prav nabit gor na nosilce.

mam pa že novga črička, in to v voznikovem zicu, vsakič ko grem v desen ovinek ga slišm, za popi....

drugač pa kavšek... nesposobni do konca, vsaj men se je tko zdel, sicer pa sto ljudi sto čudi
cresh
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Litija

mah men gredo tud črički na k**** ga mam nek pod armaturko pa sploh ne vem kje.
fr3nk
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sevnica

Men se tudi zgodi da mi dostkart napiše nizek nivo olja.
Ko dam ključ ven pa še enkrat noter pa ponavadi neha.
Kje je tukaj napaka? In kje ma ta senzor za nivo olja?

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Odgovori
  • Informacija