par težav z alfo 145

Tehnične teme o modelih 145, 146, 155 in GTV/Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

haxxxer
Alfa Junior
Alfa Junior

pozdravljeni,sem nov na forumo in prvo kot prvo vse lepo pozdravlajm! :D

imam pa sledeče probleme:

pred kakšnim 3 tedni sem kupil alfo 145 1.4 ts letnik 1998,z nje sem naredo iokol 700km in sem lepo upoštevo vse kar mi je pač serviser na alfa servisu reku...lepo počakat da se avto segreje,in da se lučki na amarturni ugasneta predn avto zaženem...no avto je delal več kot odlično(nebi si mislil,ker sem pred njo imel same honde :D ) no potem po 2 tednah smo se odločli da gremo na morje,...grem mehaniko 1 dan prej in mi prekontrolira olje in ostale tekočine(tudi sam sem redno kontroliral)....ko je vzel palčko ven in gledama stanje olja,na eni strani palčke je kazalo da je olja preveč,na drugi trani je pa kazalo da ga je blo premalo!dobro kupim jaz 2l črne selenie in natočima 1L not...drug dan pa lepo do paga skoz avtocesta,avto je bil dokaj poln,4 osebe+4 škatle piva :lol: in oprema...se peljemo dol po avtocesti in prispemo do paga....spt zmanjka olja,...a na merilni palčki ni za videt,vlijem še 1l selenije not in parkiram avto v kampo in ga pokrijem,po 4 dneh se spet odpravljamo domov...in na slovenski meji ko obstojim slišim mašino,ki od sebe daja neke čudne zvoke kot bi zaribavala(povprečna hitrost na AC je pa bila okol 150-160km/h)možnost kupit olja niem mel nikjer in tudi palčka je kazala da je olja preveč!!! pridem domov pa kar mehaniko....in mašina je bila čist suha #-o pri mehaniko smo vse pregledli,ko je dal mal več gasa je spodaj olje kar curljalo ven...zaj me pa zanima...je imel kdo že podobne probleme?kaj ste naredili?sicer imam na avto garancijo,vendar me zanima kaj se bo delalo na njemo,ker jaz iz izkušen ne verjamem vsakmu mehaniku :doubt:

no upam da se nisem preveč razpisal :lol:
prosim če mi lahko pomagate! čao
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Predvidevam, da nisi meril pod istimi pogoji. Olje se s povišano temperaturo razteza, morda od tu take čudne meritve. Ali pa mehankar nima ravnega dvorišča :lol:
Uveljavi garancijo. Pa naslednjič našparaj tistega jurja več za brezhiben avto.

P.S.: Kako to, da bivši hondaš pozna zvok zaribavanja? :mrgreen:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
haxxxer
Alfa Junior
Alfa Junior

eh pa avto je u nulo drugač.dal sem 2000 zanga drugače,več pomoje to nemore bit vredno ker pač ni neka ekstra mašina :D moje mnenje: se lahk sakem avtu to zgodi in se prav nič ne sekiram,saj zaradi tega razloga sem kupo avto iz avtohiše :lol:

eh bivši hondaš :lol: :lol: pač kar mi je lepo kupim,res da hondo sm mev skoraj skoz na 9000rpm(brez blokad) pa ni urezala niti crknilo nič ni pr dokaj hitri vožnji,sam pač alfa ma pa vseeno prednost da je lepša :wink: pa tut mašina če jo paziš drži(moje mišlenje,popravite me če sem se zmotu :D )
Uporabniški avatar
B.I.S.H.O.P.
Alfist
Alfist
Vozilo: Fiat 500L 1.6 mjt 120KM Cross
Kraj: Vodice

mogoče ti je pa spustil na semeringu če si preveč olja not nalil?
I DIDN'T DO IT! LAWYER FUCKED
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Pisuka... ti si kar litre noter tocil?? :?

Ce masina olje kuri, se mora za avtom modro kadit - kot kaksen Wartburg :wink: Ce ne kadi, potem mora nekje spuscat, kar pa se navadno vidi pod masino - nekje mora biti mastno.

Samo od sebe pa olje ne bo kar izginilo.

Olje se meri ob enakih pogojih. Najprej na RAVNI podlagi in najbolje, ko je masina hladna (zjutraj), saj se je celotno olje usedlo. Ce pa imas ravno preblisk in bi rad takoj preveril, pa pocakaj vsaj 10 minut po izklopu motorja.

lp
Slika
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

A je ta tvoja 145ka srebrne barve mogoče?
haxxxer
Alfa Junior
Alfa Junior

je srebrne ja! kr povej mi kar veš :D
haxxxer
Alfa Junior
Alfa Junior

drugače je pa blo mastno pod mašino ja,sam jaz to pr nakupo nisem vido in nisem nič hudega predvideval a ne!
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

No nevem če je to ta alfa, ampak na forumu je obstajala ena srebrna 145 1.4ts ki je fantomsko žrla olje...vem da se je že dolgo nazaj prodala naprej (mislim da avtohiši).

Kej več bo pa bivši lastnik povedal, ki je reden gost foruma (če bo hotel)

Sej pravim, ni pa nujno da gre za isti avto!!!
haxxxer
Alfa Junior
Alfa Junior

verjetno je to to,zaj nebo več žrla 8) na mašini se dela generalka,tisto kar je hin bo tak servis popravo pod garancijo,bom pa še za doplačilo menjav teflončke in vse ostalo(preventiva)
haxxxer
Alfa Junior
Alfa Junior

v kratkem dobim avto! :D menjnano: vsa tesnila,batni obročki in teflončki!
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

Miholl napisal/-a:A je ta tvoja 145ka srebrne barve mogoče?
-to sem tudi jaz mislil vprašat,ampak tista je bila FL
-tretji lastnik iz MB je imel enake težave in niti na servisu niso mogli ugotovit kam izginja olje :?: :?: :?: #-o #-o #-o
Uporabniški avatar
krucymucy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: 50.000km od Ribata

To je zato, ker ima ura dela na servisu precej visoko ceno in bi bilo ugotavljanje jako drago. Pa se poglabljati se jim ne da oz. nimajo casa in vec zasluzijo, ce menjajo vse po spisku.
Moje ime je Niva, Lado Niva. Sem terenski človek!
haxxxer
Alfa Junior
Alfa Junior

evo ga,avto sem dobil nazaj,menjano: batni obročki,teflončki,vsa tesnila,akumolator,...avto sedaj dela kot mora :D žav mi je pa kiler poknu =D> ,ve kdo mogoče cene novih?
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

kje je kiler pocil?

poglej malo na spletno trgovino herkules.si, tam bos nasel kiler in pa ceno
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Odgovori
  • Informacija