Težave z 2.0 TS motorji (zgolj slučaj ali...)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
33-fonda
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: NG-Solkan

kaj se čudijo nekateri ob veliki porabi ..drugič še večje feltne in še bolj širše gume :mrgreen: #-o .....z lepo vožnjo (tudi gasi) vsak avto še tko požrešen se da spravit na nizke porabe, je pa res že star motor in nimaste kej debatirati koliko je ekonomičen proti novejšim.

ojnični ležaji so pač pri tem motorju potrošni materjal...jebat ga
jst se nebi sekiral če bi menjal na 50.000km ležaje in bi me motor zadovoljeval.

drugače pa kraljica rje ima najboljši 2.0 16v motor iz tistih časov in še za današnje čase odličen motor.Seveda z cosworth glavo :)

http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=39017
ko peštam.Alfa rešuje mene in jst rešujem njo....Popolno sožitje :)
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

menjajte lambdo sondo , lmm senzorje.. pa povejte kaksno mate porabo... kekci zafurstrirani... najbolj me razpizdi izjava nemore tok pit..zdj ce mate pa vi vecjo porabo se ne pomeni da more drugim tut toliko pit... vprasaj se malo ali si sploh zmozen ekonomicno vozt.??? kaj je za vas ekonomicna voznja sploh??? 50 km/h v 5 prestavi ane???.....

mislm NO coment!
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Fantje ne se sedaj stepst zaradi motorja ... #-o

Če vas poraba matra, imate tu par slikc, koliko je Bella pila na morje:

Slika

Slika

in iz morja (sem imel en nor dirkaški izpad na Cresu ...

Slika

Realna je sicer kakega 0,5 litra višja a je to to. Lokalne fure so pa ponavadi 12 litrov.

Sicer pa nevem kaj gre nekaterim tako v nos poraba, saj ste se zavestno odločili, da hočete nekaj več kot le ljudsko vozilo.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Elbarto za 8litrčkov si jo mogu pa tut po avtocest šparat :D no pač po omejitvah katerih jaz do sedaj ubistvu še nikoli nisem upošteval-na daljšo razdaljo govorim-ta avto mi je za na avtocesto odličen :D sploh pa sound V& :firedevil:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

colibry napisal/-a:menjajte lambdo sondo , lmm senzorje.. pa povejte kaksno mate porabo... kekci zafurstrirani... najbolj me razpizdi izjava nemore tok pit..zdj ce mate pa vi vecjo porabo se ne pomeni da more drugim tut toliko pit... vprasaj se malo ali si sploh zmozen ekonomicno vozt.??? kaj je za vas ekonomicna voznja sploh??? 50 km/h v 5 prestavi ane???.....

mislm NO coment!
:roll:

Samo vprašali smo te, ker si očitno rekorder. Ko pa si še povedal, kako to izvajaš pa mi je bilo jasno.

Js se nimam časa ne volje 3 ure in še kaj jajcat po stranskih cestah za svoje relacije da bi dosegal tvojo porabo. Parkrat mi je ratalo pridet na dobrih 8L ampak sem se penzionistični vožnji odpovedal... Raje tankam 5 eur več in porabim pol manj časa na svoji relaciji.

Take komentarje pa lahko izpustiš. Smo pač mislili da voziš QVjko kot vsi ostali, v realnem prometu (mesto ali AC + ostalo) ne pa samo relacije na regionalkah :wink:
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

To je ze parodija. Verjetno imamo vsi Alfe zaradi porabe. :) Kaj bomo ratal VAGovci, ki bomo tekmoval o najnizji mozni porabi? :D
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj, Celje

Ni vazn ker avto mas, vazn je kakšno nogo maš, meni recimo moja suprca nič kej bolj ne pije kot kakšna 145tka...

recimo relacija celje kranj se da po AC na dva načina pri meni peljat...
120 z nezno nogo in sledenje prometu...poraba pod 8...
160+ agresivno profitiraš 8 minut in za 4 litre večjo porabo

drgač pa eko gume gor, nizat, čim manjše gume, čip tuning...itd...ampak nič ne bo pomagal če ste divjaki...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

saj cena benza naj bi se zniževala, tak da ne se jokat za tistih 5€ na tank ;)
Uporabniški avatar
vesoljc
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj, Celje

cena na svetovnem trgu ja, ne pa v sloveniji ker imamo prepocen bencin za EU direktive.

Zato se pa draza, ceni pa zelo redko...in tud zdej ce se bo se bo za par centov pocenil...
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

Fantje, drugace imate temo o porabi cisto zraven te, pa tam pisite...
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

black
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Lož

Zgolj slučaj... :rofl:
Slika Slika Freude Am Fahren
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

kwa a so to slabve lezaje not dajal a kwa?

kot vemo, se jih kar nekaj pelje z250000+km, in se zdaj delajo
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
cvijo3
Alfist
Alfist
Kraj: Gorenjska

Kar se tiče 2.0 se je na izvozu domžale na ljubljanski obvoznivi mojmu prjatlu zažgala (biu zravn) razlog: ojnica :doubt: Tko da fantje zažčite motorja dol, ker če nebi bli blizu gasilske postaje bi zgorela. Zagorela je pa ker se je ole nabral v zaščiti in ko je enkrat kapnil na auspuh se je vžgal. Sicer jo je pa že zamenou in sicer v kranu pri podboršku je iz alfe naroču obnovljeno mašino za 3500 evrou in zdaj ma novo selespeedko 8)
Uporabniški avatar
tito156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: MarburgAnDerDrau

Pišite slovensko, prosim!
Odgovori
  • Informacija