@Miholl: kot si najbrž bral gre za konstrukcijsko napako pri napeljavi izpušnega sistema, kjer ta s svojo toploto pri ugasnjenem motorju zapeče oljni film najbližjega ojničnega ležaja. Pri ponovnem startu motorja pride do mehanske obrabe. Pomnoži s 1000 in dobiš strojelom. Jaz sem jih tudi že 2x menjal na GTV - preventivno seveda. Dokler je strošek minimalen in veš na kaj pazit se ni za pritoževat.
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Alfaspider napisal/-a:@Miholl: kot si najbrž bral gre za konstrukcijsko napako pri napeljavi izpušnega sistema, kjer ta s svojo toploto pri ugasnjenem motorju zapeče oljni film najbližjega ojničnega ležaja. Pri ponovnem startu motorja pride do mehanske obrabe. Pomnoži s 1000 in dobiš strojelom. Jaz sem jih tudi že 2x menjal na GTV - preventivno seveda. Dokler je strošek minimalen in veš na kaj pazit se ni za pritoževat.
Lepa teorija, ki pa je še vedno nedokazana razen, če imaš tiste komplete ležajev z zapečenim oljem še kje doma?
Zapečenega olja ni, so pa mehanske rise. Glede na to, mašinca laufa, je očitno, da rise ne nastajajo konstantno ampak samo v posebnih okoliščina, ki so zelo redke, ker je tudi ris relativno malo po npr. 10.000 km. Boljše teorije zame zaenkrat ni, razen če verjameš v gremline
You need two Ferraris powersliding around the bentley, that is also powersliding
Alfaspider napisal/-a:Zapečenega olja ni, so pa mehanske rise. Glede na to, mašinca laufa, je očitno, da rise ne nastajajo konstantno ampak samo v posebnih okoliščina, ki so zelo redke, ker je tudi ris relativno malo po npr. 10.000 km. Boljše teorije zame zaenkrat ni, razen če verjameš v gremline
Če se pravilno spominjam tiste teorije, je zaradi pregrevanja olje odtekalo iz ležajev in je potem ob ponovnem zagonu gred malo postružila na suho. Teorija je pač seveda nedokazana in neraziskana torej je samo teorija. Ampak glede na to kako nekateri drugi lastniki 2.0TS motorjev nerazumno le te hvalijo kot super vzdržljive in za njihove okvare krivijo vse drugo kot morebitne konstrukcijske napake bom mogoče res začel verjeti v gremline.