pokanje zadaj

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

dlogarPo
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

pred kratkim sem menjal spredaj spodnje roke, končnike, gumice stabilizatorje tudi zadaj smo menjali roke ter obnovili selene ker so bili povsem fuč. Neki cajta je blo use uredu zdj se je pa pojavilo to pokanje ki prihaja zadaj desno. Tako je slišati. Pojavi pa se ko peljem vzratno al pa ko auto malo cukne in pa če zapeljem čez kako luknjo... Glede na to da je bilo vse menjano kar so mi potrdili tudi mehaniki ki jih dobro poznam se mi zdi čudno da bi pokalo če je vse novo... tako da če kdo ve kaj bi lahko bilo naj prosim pove ker jaz nevem več kaj narediti. Počasi obupujem nad avtomobilom ker imam z njim samo stroške in ne koristi :(
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

pel do mehanika pa nej pogleda podvozje-zgleda da je spet neki narobe-da ti kaksna kolotecna plastike kje ne drgne ali se zatika?

dele ki si menjal si dal nove al obnovljene?
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
dlogarPo
Alfa Member
Alfa Member

deli so obnovljeni. nevrjamem da bi biu kak kolotek ker če bi bi podrjasalo ker sm enkat že mel zlomlen kolotek pa sm dau pošvasat pa je blo ok to pa poka kot npr če bi spredaj na rokah imel luft :S
Uporabniški avatar
ramo
Alfist
Alfist

Morda je zračnost dobil kakšen od tistih prečnih drogov U oblike (na vsakem kolesu sta 2, razlikujeta se v dolžini).
dlogarPo
Alfa Member
Alfa Member

a mislš d je sam zaračnost umes čeprou mi nej bi to poštimal tkt na servisu use kr k so menal sm jz takoj pelu na optiko in je nisem narediu ker naj bi bila zračnost na drogu in so to poštimal in potem je bilo ok zdj po več kot mescu pa mi je začelo pokat in mam občutek da iz vožnje v vožnjo bol pogosto poka.
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Da ni slučajno kak kamenček na šalčki od amortizerja in drgne ob vzmet.

Se mi je že dvakrat zgodilo - zvok je pa tak, kot da bi cela zadnja prema ven odletela ... :shock:
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
dlogarPo
Alfa Member
Alfa Member

hm... El Barto dal si mi misliti :D lahko da je res ker sm se parkat pelu po makedamu... bom to jutri malo raziskal če pa kdo še ve kaj bi lahko blo naj prosim napiše
ivica21
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana-Vic

A si zadnje stabilizatorje menju (stangice)?Pri meni tko pokajo da znoris.Moram jih obvezno zamenjat.
dlogarPo
Alfa Member
Alfa Member

ej a veš da nevem reč dele na pamet bi mogu na račun pogledat sam ga mam u servisni knižci k je pa u autu :S bom ju3 pogledu k bom šu u službo pa pol sporočim če je menan
Uporabniški avatar
marko156
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: primorska

dlogarPo napisal/-a:pred kratkim sem menjal spredaj spodnje roke, končnike, gumice stabilizatorje tudi zadaj smo menjali roke ter obnovili selene ker so bili povsem fuč. Neki cajta je blo use uredu zdj se je pa pojavilo to pokanje ki prihaja zadaj desno. Tako je slišati. Pojavi pa se ko peljem vzratno al pa ko auto malo cukne in pa če zapeljem čez kako luknjo... Glede na to da je bilo vse menjano kar so mi potrdili tudi mehaniki ki jih dobro poznam se mi zdi čudno da bi pokalo če je vse novo... tako da če kdo ve kaj bi lahko bilo naj prosim pove ker jaz nevem več kaj narediti. Počasi obupujem nad avtomobilom ker imam z njim samo stroške in ne koristi :(
Kdo ti je obnovil sprednje roke,jaz imam tudi luft in me čaka obnova.Kakšna je bila cena?

L.P :steering: Marko
dlogarPo
Alfa Member
Alfa Member

obnovil jih je vargalant za ceno ti pa ju3 povem ko prinesem račun iz avta drugače me je pa prišlo z delom vred spredaj in zadaj menjava rok in vsega okol 700€.
Uporabniški avatar
Crazy Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ce malo pobrskas po forumu, bos videl da marsikateri niso bili zadovoljni z obnovo
Alfa Romeo 145 1.7 8V boxer
Uporabniški avatar
soso
Alfist
Alfist
Kraj: maribor

LP
marko156 napisal/-a:
Kdo ti je obnovil sprednje roke,jaz imam tudi luft in me čaka obnova.Kakšna je bila cena?

L.P :steering: Marko
Za sprednje roke je cena po kom. cca. 85 eur v eni izmed mariborskih avtotrgovin ,sem prejšnji teden klical,tak da vprašanje ,če se splača obnovit.

LP
dlogarPo
Alfa Member
Alfa Member

obnovlene pr vargalantu pride ena 70 €. ja v ljubljani vrjem da ne dobiš za 85 nove. sm pousod isku pa so cene kr poštene po 160€ hočjo... a je kej možnosti da se je kšn šrauf losu pr kolesu pa d zto poka??? drugače pa u 5k pelem avto dvignt pa da vidmo kaj je.. upam da ne bo treba spet kej menjat... sm brou po forumu in opazu da malo kdo ni zadovoljen z obnovljenimi nimaš kaj tu nardit. Zgleda da se jim bom tudi jaz pridružu :D
Exorcist
Alfist
Alfist
Kraj: Brežice

160€ za original roko??? #-o Jaz sem jo menjal avgusta in jo naročil v lokalni trgovini z avtodeli. Cena tudi okoli 85€ oz razlika s tistim obnovljenim sranjem zanemarljiva...
Odgovori
  • Informacija