Nakup rabljene: Alfa Romeo 156

Vodniki o nakupu in vzdrževanju

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

no čimprej jo poslikaj da vidmo to zverinico.
:lol:
Slika
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

KobolM napisal/-a:Malo sem pozen, tada v petek 12.9.2008, sem pripeljal Alfo 156 SW 2,4 JTD-M domov... \:D/

...ta vikend je bilo slabo vreme zato je nisem še poslikal in uradno predstavil, sej bom obljubim...

...Do sedaj sem prevozil, 700 km in moram reči samo to "SUPER" :D

Resno ne morem opisati občutkov med vožnjo, Alfa je zakon.
A si ti od mene radio kupu ? :)
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159SW Ti - 2.0JTDm
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s
Kraj: Primorska

Sektor 13 napisal/-a:
A si ti od mene radio kupu ? :)
Ja jst sm tisti... :D

...radijo dela kot urca...8)

Hvala.
-----------------------------------------------------------
McLaren F1 team
matgo
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: gorenjska dežela

KobolM napisal/-a:Malo sem pozen, tada v petek 12.9.2008, sem pripeljal Alfo 156 SW 2,4 JTD-M domov... \:D/

...ta vikend je bilo slabo vreme zato je nisem še poslikal in uradno predstavil, sej bom obljubim...

...Do sedaj sem prevozil, 700 km in moram reči samo to "SUPER" :D

Resno ne morem opisati občutkov med vožnjo, Alfa je zakon.

A si se pol odloču za tisto Alfico iz Car Trade-a Novo Mesto?? Upam da si vsaj fajn s ceno zbarantal?! Drugač pa čimveč užitkov z Alfico =D>
Lp, matgo

http://www.forum.alfa-klub.com/viewtopic.php?t=14244

Za vsazga drifterja nek robnik raste. Tist k ga še ni najdu ga pa še bo.
Uporabniški avatar
KobolM
Alfa Member
Alfa Member
Vozilo: Alfa Romeo 159SW Ti - 2.0JTDm
Fiat Bravo 1,4 T-Jet
BMW K1300s
Kraj: Primorska

matgo napisal/-a:
A si se pol odloču za tisto Alfico iz Car Trade-a Novo Mesto?? Upam da si vsaj fajn s ceno zbarantal?! Drugač pa čimveč užitkov z Alfico =D>
Sej avto si ni prodajal preko Car-Trade-a, sam okvirčke od tablic je imel od njih, prodajal pa ga je en tip, k imajo doma mehanično delavnico, pa tudi avte preprodajuajo. prejšnja lastnica je pri njih Alfo dala noter in vzela ven Audija A4 Avant...

...vsaj tako mi je razložil...

...avto je bil pisan na prejšnjo lastnico.

Avto se peljal na servis, tam so mi rekli da avto ni zmatran in da deluje brez večjih napak.

Na podlagi vsega skupaj sm jo potem vzel.
McLaren F1 team
Jimi-46
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Vipava

Pozdrav!
Očitno sem nov na temle forumu in kot iz izkusenj veste imamo novinci vedno vprasanja.

Trenutno imam brezhibno delujoc avto, ampak totalno brez vsakrsne opreme, zato me je presibnilo da bi kupil en zelo poceni avto, trenutnega pa dal kr ocetu.
Zato sem zacel malce gledat avte, pa ze po zdravi pameti sem vedel da lahko izbiram med italijani, ker mi pac drugo ni vsec. Denarja sprva okol 2k ±500EUR. Na oci so mi pri tem padla Bravo in Brava, gledal sem se 145 in 146 ampak imam bolj nagibanje k fiatu v tem primeru.
Ob brskanju avto.net sem pa naletel na 156 zgodnjejsi modeli za okol 4k. Tako da sem dobil idejo da bi kupil kr 156 za tak denar, ampak mora biti opcija nakupa pol denarja takoj / pol cez leto dni. Se pravi trgovec.

Mogoce grem v kratkem pogeldat k temu trgovcu ta avto:

KLIK

Kako se vam zdi? Kdo pozna tega trgovca? Izkusnje mogoce? Mogoce kak predlog (bencinar, najraje kr 1.6 ker mi je nepotrebno dajat več amortizacije, ker se počasi vozim)
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Jimi-46 napisal/-a:Pozdrav!
Očitno sem nov na temle forumu in kot iz izkusenj veste imamo novinci vedno vprasanja.

Trenutno imam brezhibno delujoc avto, ampak totalno brez vsakrsne opreme, zato me je presibnilo da bi kupil en zelo poceni avto, trenutnega pa dal kr ocetu.
Zato sem zacel malce gledat avte, pa ze po zdravi pameti sem vedel da lahko izbiram med italijani, ker mi pac drugo ni vsec. Denarja sprva okol 2k ±500EUR. Na oci so mi pri tem padla Bravo in Brava, gledal sem se 145 in 146 ampak imam bolj nagibanje k fiatu v tem primeru.
Ob brskanju avto.net sem pa naletel na 156 zgodnjejsi modeli za okol 4k. Tako da sem dobil idejo da bi kupil kr 156 za tak denar, ampak mora biti opcija nakupa pol denarja takoj / pol cez leto dni. Se pravi trgovec.

Mogoce grem v kratkem pogeldat k temu trgovcu ta avto:

KLIK

Kako se vam zdi? Kdo pozna tega trgovca? Izkusnje mogoce? Mogoce kak predlog (bencinar, najraje kr 1.6 ker mi je nepotrebno dajat več amortizacije, ker se počasi vozim)
brez slik se nam težko kaj zdi ;) je pa res, da so kilometri takšni, da čaka servis, če so seveda realni...svečke, olje, filtri in pa če ni bil velik servis še narjen (v kar močno dvomim) in to ti znese nekje okoli 600€ plus minus kak €, pač odvisno od cene urne postavke, ki si jo sproti zmišljujejo...nekateri, seveda ;)

bi pa priporočal 1.8 TS, ker je odličen motor, pije isto če še ne manj (ker 156 je kar težek avto...) in je praktično neuničljiv...razlike v zavarovanju pa skor ni, za cestnino sta pa v istem razredu, tak da ti je boljš dat onih 50 € več in imaš avto kot se šika...1.6 je prešvoh za tak velik avto ;) kar pa ne pomeni, da je slab...

najdi raje nekega, ki ima slike, pa ti bojo mojstri z ostrimi očmi kaj več povedali ;)

lp
Uporabniški avatar
G0lden
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Maribor

kot sem se že parkrat razkuril tukaj na forumu še vedno vstrajam pri svojem. Alfa 156 z 1.6 motorjem ni dirkalnik in je daleč od tega, zagotavljam pa ti, da ti bo kljub temu narisala nasmešek na obraz tudi s temi 120konji.. Kolko je tisti avto ohranjen nevem, ker ni niti slikic, ostalo pa ti je tako ali tako povedal že alfa-samec..
Jimi-46
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala za hitre odgovore. Ja kar se motorja tiče, imamo 146 1.6 TS doma. Najverjetneje je v tej 156 isti motor. Dela super, edin prestave ma precej kratke, tako da se vrti k pr visjih obratih ko se vozis po avtocesti.
Ja v bistvu mi je vseeno, lahko je 1.6 ali 1.8 lahko pa tudi 2.0 (ceprav na hitro sem prebral da slednji ni glih za vzeti), edin da je benzinar mi je vazno. Glede oblike isto, lahko je limuzina lahko pa tudi karavan.
Bolj je pomembno, da ni zgonjen, da je notranjost in zunanjost dobro ohranjena, da ima ze mimo veliki servis in seveda da dobim pozitiven feedback od vas o dolocenem prodajalcu.

Bom v krakem nalimal nekaj povezav, pa boste povedali strokovnjaki.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Tudi če bi bile slike, se nebi vedelo kaj dosti več, kajti na slikah lahko dobro izgleda še tako veliko skropucalo. Lita platišča in morebitni pragovi še ne naredijo avtomobila dobro ohranjene, medtem ko na slikah bo pa vseeno dobro izgledal.
Tako da pot pod noge, ogled vabi.

Za okoli 4+k EUR moraš dobiti 156 do letnika 2002, katera mora biti zelo dobro ohranjena, redno servisirana in z ne prav veliko kilometri.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm

pravtako bodi pozoren na servisno knjižico in redno menjavo olja. no, jaz bi na tvojem mestu raje vzel 1.8, 2.0 je pa res malo riskantno kupovat...ampak nebi zdej o tem, ok? ;)
Jimi-46
Alfa Junior
Alfa Junior

Hvala fantje!
Ja seveda bo treba avte it tudi pogledat, ampak ce me ze nekdo tu opozori da je ta prodajalec med nesigurnimi toliko prisparanega. Malce sem gledal in bom ob cajtu sel pogledat te avte:

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1958636#

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2342509#

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2356867

Mogoče še kakšnega, prvo se moram pozanimat ce nudijo placilo na polovicke ali tretjine.
Uporabniški avatar
cuore sportivo147
Alfa Member
Alfa Member

Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

Jimi, kaj pa traktorček... Do 4000 k dobiš recimo mojo bivšo alfico. Sport oprema, lepo sem jo čuval, precej stvari spedenal... Sicer ne vem v kakšnem stanju je sedaj, ampak domenevam da je ni povsem uničil. No nikoli se ne ve :) . Ve pa da še ni naredil velikega servisa, čeprav sem mu to svetoval in priložil ves potreben material.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2353085

In pa nekaj slik...

Notranjanjost http://www.email.si/apps/es_gallery/a.php?id=48667 ...
Zunaj http://www.email.si/apps/es_gallery/a.php?id=48668 ...
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Scremer napisal/-a:Jimi, kaj pa traktorček... Do 4000 k dobiš recimo mojo bivšo alfico. Sport oprema, lepo sem jo čuval, precej stvari spedenal... Sicer ne vem v kakšnem stanju je sedaj, ampak domenevam da je ni povsem uničil. No nikoli se ne ve :) . Ve pa da še ni naredil velikega servisa, čeprav sem mu to svetoval in priložil ves potreben material.

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2353085

In pa nekaj slik...

Notranjanjost http://www.email.si/apps/es_gallery/a.php?id=48667 ...
Zunaj http://www.email.si/apps/es_gallery/a.php?id=48668 ...
od kje pa si dobil te tepihe?ker se mi res dopadejo!
Odgovori
  • Informacija