Info o AR Brera, 2.4 JTDm

Tehnične teme o modelih 159, Brera in Spider

Moderator: Tehnika moderatorji

DaemonMe
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Celje

lizard napisal/-a:Kot pravi DeamonMe in ostali podobno misleči, 2.4 M-Jet enostavno ni za v tak avto. Če dalaš toliko kilometrov kot Bearex, Brera sploh ni avto za to. V takem primeru imaš en normalen avto, ki je primernejši za večje kilometrine ture, Brero pa za kakšnih 10.000 km na leto.
Podpišem. In dodajam - do 13k km letno. ;)
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

bass napisal/-a: Raje si uvozim GTjko s starim V6, za razliko v ceni pa eno leto tankam.
WORD!
sam bi naredu popolnoma isto stvar. s tem, da ostane se malo vec kot za leto tankanja:)
Slika
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ja sam Gtjka je le 147ka z malce lepšim videzom in boljšo lego...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Brera ni športni kupe kot Audi TT, Mazda RX8 ali BMW Z4.

Brero velja primerjati z Audijem A5, BMW 3 Coupe in podobnimi avotomobili. Ki so načeloma malce bolj športne verzije limuzin. V osnovi je njihovo življensko okolje avtocesta in nabiranje kilometrov. Dizel še kako paše v ta okvir.
Zvok gor ali dol, ko delaš 50kkm na leto in lahko to narediš s porabo 12l/100k ali pa s porabo 8l/100km se razlika pozna.

Kdor pa dela 10k na leto je pa čist vseeno kaj kupiš. Itaq bo registracija in zavarovanje 80% vaših stroškov.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Don't forget the depreciation! :mrgreen:

Miholl, torej praviš, da je GTjka odličen avto, al kaj si hotel poudarit?
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Ne,ampak samo dražja različica 147ke z že malce bradato tehniko, medtem je brera dosti bolj sveža in atraktivna...

Ampak to ne pomeni da GT-jka ni odličen avto, meni je zelo všeč,samo predraga se mi zdi za to kar ponuja in na žalost ne pride v poštev pri moji ožji izbiri avtomobila
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

In kaj ponuja GT verjetno veš, glede na to, da imaš trenutno unota 1,1.
Človek božji ne seki jih, nismo v gozdu. :lol:

Ne zanikam, da je Brera/Spider zelo atraktiven avto, a ne mi prodajat kako je moderen pa svež pa ne vem kaj, ker nič od tega ne bo čez dve leti klinca vredno in Brera/Spider bo še vedno lep avto z 200 kilami preveč in s "flagship zastarelim GM motorjem" pod pokrovom, kaj več pa na žalost vseh nas- ne.
Če bi bil to res dober avto, bi jih bilo vsaj pol toliko na cesti kot je trojk coupe, saj je avto na zunaj privlačen tudi "nealfistom" realnost prodaje je pa "malo" drugačna...

Dokler je "bradata tehnika" superiorna novi, me nova žal ne gane. Pa je lahko v nevemkakšni karoseriji. Če ima pa še jtd-ja pod pokrovom je pa to itak avto o katerem ni vredno debatirati.

Avtor teme je pa (po avatarju sodeč) dečko, ki da dosti na izgled, če ga motor ne zanima, pa naj si vzame tega klinčevga dizla, ženske bodo norele tudi če je traktor...samo filozofija je pa tukaj popolnoma...kako bi se izrazil......nekompatibilna.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
BRLE
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Kranj

Ma vzam dizla - ni to nek TDI (bosch pumpa), ki tolče kot nor - to je jtd z petimi valji, ki zna oddajat prav prijeten če ne celo najlepši zvok od vseh dizlov! Sploh če delaš veliko kolimetrov.
Pa še 200 konj ima - #-o :roll: ...
V vsaki šali je malo šale (in veliko resnice)!!!
DaemonMe
Alfist
Alfist

bass napisal/-a:Če bi bil to res dober avto, bi jih bilo vsaj pol toliko na cesti kot je trojk coupe, saj je avto na zunaj privlačen tudi "nealfistom" realnost prodaje je pa "malo" drugačna...

Sej ne, da bi branil Brero, konec koncev vsi vemo, koliko ima zadeva napak - recimo toliko, da razmišljam o kompresorju, pa čeprav še nikoli nisem vozil avta z niti približno takšnim pospeškom.

Ampak vseeno - Brerina osnovna vrednost se je gibala nad 8 mil bivših SIT, pri čemer je avto bolj ali manj primeren samo za 2, ima dokaj majhen prtljažnik, na voljo je samo s tremi motorji, ki so povprečnemu človeku tako ali tako preveč požrešni in rpedragi za registracijo, da ne naštevam še povprečnega renomeja Alfe itd. Primerjaj zgoraj našteto z raznimi BMW 3 coupe ipd. in vsak si pride na čisto, da primerjava preprosto ni mogoča.

Brero je po mojem mnenju mogoče primerjati samo z avtomobili kot so Audi TT ipd., pri čemer Brera pač "skadi" pri osnovnih karakteristikah, nadoknadi pa toliko (če ne še več) pri samem občutku vožnje in izgledu. Ko enkrat parkiraš tak "običn" avto kot je Brera pred Palaceom, vštric z Maseratijem GT - in VSI mimoidoči gledajo Brero, družine se ustavljajo in fotografirajo, se lepijo na šipe - zraven pa stoji MASERATI (!!) - takrat se zaveš, da zadeva ni kar tako. Pa čeprav ne seže do koleni Audiju TT, kot bi mnogi rekli. ;)
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

To ne rečem, Brera/Spider je definitivno eden boljših avtov za poziranje, a žalostno je, da je več trojk in TTjcev, glede na to, da so dražji...in razlog tiči ravno v tem...avto je bolj kot ne pozerski, če malo pretiravam: "All show, no go." Zato je razumljivo, da potencialen kupec raje stisne zraven še 2 ali 3 jurje, pa gre lepo k konkurenci.

Dizelska trojka je krepko čez 40k€, TT 2.0tdi pa tudi ni nič cenejši...Brera jtd je v osnovi nekaj manj kot 39k€.

Kakorkoli že, če bi v tem trenutku iskal coupeja za ta denar, me Brera žal ne prepriča. Zdaj pa ne vem, ali je to, zato ker je Brera slaba, ali je 3coupe toliko boljša...že po občutku sedeč v kabini je prekleto jasna ta razlika. In to me malo živcira.
Uporabniški avatar
kristijan
Alfist
Alfist

no vidiš točno to, da jih je tako malo je bil enden od razlogov, da sem se jaz ravno zaradi tega odločil za brero, je bil v izbiri tudi bmw 3 coupe in A5. A5 mi je bil všeč, ampak ko sem ga peljal sem si takoj premislil, ker ni bilo tistega tapravega filinga na volanu, bmw za vozit super prav tako kot alfa, ampak notranjost v bmw-ju me je odvrnila od nakupa na slikah zgleda super ampak ko sem se peljal me pa ni prepričal, v breri sem se počutil super in kot sem že prej napisal ni jih veliko in to je meni ful pomembno, da ne srečam vsake 5 km isti avto.
Slika
DaemonMe
Alfist
Alfist

bass napisal/-a:To ne rečem, Brera/Spider je definitivno eden boljših avtov za poziranje, a žalostno je, da je več trojk in TTjcev, glede na to, da so dražji...in razlog tiči ravno v tem...avto je bolj kot ne pozerski, če malo pretiravam: "All show, no go." Zato je razumljivo, da potencialen kupec raje stisne zraven še 2 ali 3 jurje, pa gre lepo k konkurenci.

Dizelska trojka je krepko čez 40k€, TT 2.0tdi pa tudi ni nič cenejši...Brera jtd je v osnovi nekaj manj kot 39k€.

Kakorkoli že, če bi v tem trenutku iskal coupeja za ta denar, me Brera žal ne prepriča. Zdaj pa ne vem, ali je to, zato ker je Brera slaba, ali je 3coupe toliko boljša...že po občutku sedeč v kabini je prekleto jasna ta razlika. In to me malo živcira.
Načeloma se strinjam z vsem napisanim. Moj glavni pomislek je v tem, da je avto predvsem pozerski. Primer: kolega z BMW 6 (pred FL-jem), ki ima praktično identične karakteristike (in boljše podatke v pospešku in končni hitrosti!!) kot Brera, je ostala konkretno zadaj na avtocesti, da ne govorimo o vožnji po ovinkih. Kolega ni mogel verjeti.

Drug prijatelj vozi Mercedes-Benz 3.0 TDI AMG (mislim, da je klasa E ali C - na Mercedese se žal ne spoznam). Po podatkih, dostopnih na netu, bi morala biti avta enaka - identični podatki so namreč za oba pri pospešku in končni hitrosti. Rezultat? Še skoraj 1 mesec po dogodku me kliče in sprašuje kako sem sfriziral avtomobil, ker bi on tudi. Da ne govorim o tem, da sem jaz vozil še kolegico in poln prtljažnik kopačk za klub.

Vse, kar želim povedati, je to, da avto vsaj zame niti slučajno ni SAMO pozerski. Vozil sem že preko 20 avtomobilov (vključno z BMW coupe!), pa mu noben ne pride do živega. Ne dvomim sicer, da bi kakšen čistokrvni AMG z njim pometel kar se tiče osnovnih karakteristik, ampak gledano s stališča kompromisa za povprečnega voznika pa je to vprašanje povsem brezveze. Mercedesa nihče ne pogleda, turisti se ne lepijo nanj, še manj dekleta, zvok ni primerljiv, ... O OBČUTKU ZA VOLANOM pa ne bom niti začel.

zdej pa prosim, da me kak "alfist" podpre, ker imam dost borbe proti mlinom na veter. ;)
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kristijan napisal/-a:no vidiš točno to, da jih je tako malo je bil enden od razlogov, da sem se jaz ravno zaradi tega odločil za brero, je bil v izbiri tudi bmw 3 coupe in A5. A5 mi je bil všeč, ampak ko sem ga peljal sem si takoj premislil, ker ni bilo tistega tapravega filinga na volanu, bmw za vozit super prav tako kot alfa, ampak notranjost v bmw-ju me je odvrnila od nakupa na slikah zgleda super ampak ko sem se peljal me pa ni prepričal, v breri sem se počutil super in kot sem že prej napisal ni jih veliko in to je meni ful pomembno, da ne srečam vsake 5 km isti avto.
Meni je bila pa ravno notranjost pri trojki najbolj všeč in tudi ergonomsko svetlobna leta pred Brero, kakovost materialov je tudi za odtenek boljša. Verjetno si imel kakšno osnovno varianto s tistimi klopca-style zici?

DaemonMe, ti itak nisi merodajen, k maš modro alfo namest rdečo. :mrgreen: šala mala (moja je tudi modra :D )
Ma kaj pa vem. Bi blo treba direktno primerjat...poraba je še zmeraj minus, ker jaz takega avta nebi vozil na 2.000rpm. Pri meni bi bilo konstantno 18+ mam jaz občutek. :lol:
Ne razumem kolega, ki ima 5ko R32, pa vozi po omejitvi konstantno. Tempomat povsod pržigat itd...Na let naredi 10k km, pa še to je po mestu pa 1x na let na morje, kjer je treba spet vozit po omejitvah, zajebani so Kroati... :lol: Enkrat ga bom nažicu da zamenjava za 1 dan, pa mu ga zvečer vrnem s 26 povprečno porabo, hehe. :lol:
Svojo bom pa najverjetneje dubu s povprečno 4,6, hahahahaha :loljeah:

Mah, tak avto se kupuje s srcem in ne z glavo...jebeš te minuse, če so pri pomembnih stvareh plusi +++ :mrgreen:
Sam z dizlom v Breri se pa še zmeraj ne strinjam. :doubt:
DaemonMe
Alfist
Alfist

bass napisal/-a:Ne razumem kolega, ki ima 5ko R32, pa vozi po omejitvi konstantno. Tempomat povsod pržigat itd...Na let naredi 10k km, pa še to je po mestu pa 1x na let na morje, kjer je treba spet vozit po omejitvah, zajebani so Kroati... Enkrat ga bom nažicu da zamenjava za 1 dan, pa mu ga zvečer vrnem s 26 povprečno porabo, hehe.

My thoughts exactly. Imet navit avto in se vozit po ali celo pod omejitvami? Samo-mazo. Zakaj potem ne imeti R Clia s 45 KM in voziti pri 3,8 l/km? samo zato, d alahko rečeš, da imaš V6, pa čeprav te vse 30-letne katrce prehitevajo? Izven moje domišljije. :)
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Brero ne moremo uvrstiti niti v klaso TTja niti v klaso 3 Coupe. Tehnično gledano bi Brera bolj ugajala kot konkurent 3ki Cupe, a oblikovno, namensko, prostorsko pa bolj TTju. In ravno zaradi tega, ker je od vsakega nekaj vzela trpi prodaja in tudi to, da Brera večino Alfistov enostavno ne prepriča.
Predvsem določeni lastniki 156k GTA, ko so prešli na 159ko 3.2 so jo kar hitro prodali, ker jim ni bilo to to. Glavni vzrok je bil seveda motor, in performanse.

Torej na koncu je Brera slaba vrsta kompromisa, sicer zelo dober avto, ampak s težo višjega srednjega razreda in izgledom ter prostorom malih športnih kupejev ala TT, Z4. Tako lahko Brero brez zadržkov označimo za "flop".

Vse to pa je posledica takratnega finančnega stanja Fiata, saj je 159 familija nastajala, ko je Fiat bil blizu bankrota in si niso mogli privoščit, da bi za Brero in Spiderja naredili spet drugo, manjšo ter lažjo platformo.

Jaz bi ob neomejeni količini denarja kupil 159ko 3.2 TI 8C rdečo, menjal V6 s starim, šel k avtodelti povečal prostornino na 3.7, dal vgraditi kompresor, imel čez 400 konjev in.. saj veste :)
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Odgovori
  • Informacija