Brera VS. Scirocco

kar vam pade na pamet
Odgovori
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0

bass napisal/-a:Ne rabim poročat niti peljat, ker številke govorijo zase. 340nm vs.? koliko ma že GTI?
O progah pa nebi debatiral, ker si ferota/lambota nebi kupil za na progo, za kaj takega se najde dosti boljših avtomobilov za dosti manj denarja...
bass get real, 340nm gor dol. Tisti avto še QVjko težko lovi :wink:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

To je res, najverjetneje je niti ne ulovi, samo se razvadiš tistega navora. In to svinjsko, sploh pri prehitevanju.
Naslednji avto ne bo imel pod 400. Če bo denar za takega bencinca, toliko bolje. ;)
Realno gledano pa bo to 159 2,4 + obisk pri RSR.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Rivercity
Kontakt:

@bass - pri tebi že udari tistih 340Nm, ampak ko ne drži tako dolgo :mrgreen:

Npr. Golf V GTI Edition 30

Maximum torque 300.0 Nm (221 ft·lb) (30.6 kgm)
@ 2200-5200 rpm

+ da pri 5200 še ni konec :D

Tistih 40Nm se pa dokaj hitro pokrije, ker ima GTI široko območje navora, ki ga nudi :wink:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Kaj a zdej bomo debatirali, a je 10 let star 8v dizel slabši od petke GTI-ja. :lol: Itak da je boljši povsod.
Kot pravim, razvajen sem, ta instant torque mi paše. :mrgreen: Se pa strinjam, da bi bilo fino, če bi dlje trajalo. :lol:
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

bass napisal/-a:Kaj a zdej bomo debatirali, a je 10 let star 8v dizel slabši od petke GTI-ja. :lol: Itak da je boljši povsod.
Kot pravim, razvajen sem, ta instant torque mi paše. :mrgreen: Se pa strinjam, da bi bilo fino, če bi dlje trajalo. :lol:
Ahaha....ne umikaj se zdaj, ko so dejstva na pladnu :rofl: joke :rofl:

Sam si začel v tej smeri :lol:

Lp & brez zamere :mrgreen:
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Je kdo opazil, da smo totalno zasmetili temo? :roll:
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

rockson napisal/-a:Je kdo opazil, da smo totalno zasmetili temo? :roll:
Ja :doubt: je pa lepo da smo prišli zadevi do dna, da ne bi bile jutri že debate da je vsaka alfa boljša kot karkoli drugega samo zato ker je alfa. Boljša govorim o tehniki seveda. Lepota pa je stvar posameznika. Jaz mam rad blondinke in pa temno črne. Z rjavimi se ne razumem zmeraj najbolje :)
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma ja, ko sem mel od Zege 1,8 nadomestno mi je prav manjkal navor. Pa čeprav je avto hitrejši pa nevemkajvse, ni mi filing tiščat v eni prestavi do onemoglosti, pa se po občutku nikamor ne premaknit...sem se prav hondaško počutil...pa brez zamere :mrgreen:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bass napisal/-a:Ma ja, ko sem mel od Zege 1,8 nadomestno mi je prav manjkal navor. Pa čeprav je avto hitrejši pa nevemkajvse, ni mi filing tiščat v eni prestavi do onemoglosti, pa se po občutku nikamor ne premaknit...sem se prav hondaško počutil...pa brez zamere :mrgreen:
Nevemo kako si ti vozil, oz vemo pa pustmo to. NA se premakne tudi brez kicka in brez blokadiranja. Pač je treba pogledati kdaj na števec. Sicer pa veš kako pravjo za dizel. Isto kot slab sex , vse se konča prehitro :wink:
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Nekega dne boste verjetno dojeli, da so na svetu dosti bolj pomembne stvari kot katero znamko avtomobila vozite. :) Brera je dosti lepsa od Scirroca, je pa slednji s boljso izbiro motorjev.

Sicer pa clovek ima okus za vec stvari, ne morte slepo vse od Alfe hvalt al obratno. Ima pa Alfa res tezko nalogo in to je z bencinskimi motorji, ker ta ponudba k je zdej, je ZASTARELA! Se korejci ponujajo bolj varcne in zmogljivejse motorje lepo vas prosim. Dizli so pa super, ne vem zakaj eni pravite, da je 2,4JTDm zdej sivo povprecje, ce temu ni tako. Saj ne rabijo tako kot nemci pod pretvezo nekih "novih" izboljšav izdajat nove dizl motorje vsako leto, ce so te odlični in sluzijo odlicno svojem namenu. Kaj vsi tako hitro nasedete reklamam in "novinarjem"?
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

predlagam, da vsi skupaj počakate na nove Multiair motorje, pa se bo pol vidlo, kako stvari stojijo s konkurenco. ker današnja ponudba bencinskih motorjev je stara in zastarela, dizli so še kar tam tam.

je pa res, da bo alfa, če bo želela malo številke prodaje izboljšat, morala razmisliti tudi o kakšnem marketinškem pristopu k prodaji avtomobilov, ki se ji reče REKLAMA za nov model ;) se sploh ne spomnim, kdaj sem videl zadnjo alfa romeo reklamo oz če sem jo SPLOH. so mi pa ostali v spominu nemci, korejci, japonci in francozi...in glej ga zlomka, to so najbolje prodajani avtomobili. ne dvomim, 8C je odlična marketinška zamisel, a je predraga, ker dvomim da se bo kaka peljala sploh po cesti. ampak ok, USA je nekaj drugega kot evropa in preostali svet civilizacije in tam se hoče alfa zopet uveljavit itd.

PS: še bmw si je nadel slogan neki v zvezi z emocijami ali strastjo in podobno sranje. kje pa si že videl strastnega bavarca? #-o
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

andrejk, kaj pa kakšen Audi A5 ali pa Bmw 3 Coupe? Sta tudi lepa avtomobila :)
Uporabniški avatar
guma
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bass napisal/-a:Ma ja, ko sem mel od Zege 1,8 nadomestno mi je prav manjkal navor. Pa čeprav je avto hitrejši pa nevemkajvse, ni mi filing tiščat v eni prestavi do onemoglosti, pa se po občutku nikamor ne premaknit...sem se prav hondaško počutil...pa brez zamere :mrgreen:
Mater, morem se spotaknit v tole. Po ravno ti po vseh temah zajebavaš ljudi, ki sanjajo dizelsko Alfo. :mrgreen: (pri tem, da jo voziš tudi sam) Po tem kar si tukaj napisal bi si predstavljal, da razumeš zakaj nekdo izbere Brero z dizelski motorjem namesto, recimo 2.2 JTS. Zato da se ne bo počutil kot Hondaš, hehe. :lol:
Uporabniški avatar
Ozi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

alfa_samec napisal/-a:predlagam, da vsi skupaj počakate na nove Multiair motorje, pa se bo pol vidlo, kako stvari stojijo s konkurenco. ker današnja ponudba bencinskih motorjev je stara in zastarela, dizli so še kar tam tam.
Se popolnoma strinjam. Dizli so zelo dobri, a ima že podobno kokurenca za ponudit. Npr. jaz bi sedaj novo predstavljen 2.0JTDm dal tudi v 159 (v Delti in Bravotu je že) - to pomeni 165.3PS in 360.0Nm @ 1750 rpm kar bi za osnovno ponudbo dizla bilo super. Ravno tako kot imajo že razvit 3.0JTDm, ampak ne vem kaj čakajo, da ga ne vržejo v ponudbo. To bi pomenilo novi testi, nove primerjave in predstavitve po revijah in oddajah in to je spet reklama za znamko. Verjetno bi dejansko malo kdo posegel po tem agregatu, ampak to bi bilo isto kot sedaj z GTA - malo kdo ima ta avto, ampak vsi ga imamo v mislih :mrgreen:

Pri bencinarjah so pa napovedi enkratne - upam, da bodo dejansko res predstavili, ampak spet vidim težavo. Konkurenca vmes, ko FLAR to razvija, ne spi in ob predstavitvi multiair-a verjetno ne bodo imeli identično ponudbo motorjev kot jih imajo sedaj - jih bodo dodelali ali razvili tudi nove...
alfa_samec napisal/-a:je pa res, da bo alfa, če bo želela malo številke prodaje izboljšat, morala razmisliti tudi o kakšnem marketinškem pristopu k prodaji avtomobilov, ki se ji reče REKLAMA za nov model ;)
Sam opažam, da očitno Alfa nima velikega interesa v Sloveniji saj je tukaj trg za te avte zelo majhen (npr. osnovna ponudba 159 že 150KM ali poglejte na uradni strani kakšne 147 se lahko sploh nove naročijo :? ). Ker drugače na nemških programih vidim non-stop reklame za MiTo ravno tako kot na spletnih straneh :mrgreen:

Glede prodaje - ob predstavitvi 159, Brere in Spider npr. v Nemčiji, ki je odkar je 159 naprodaj samo upadla na začetku 2008, ker so prenavljali tovarno, so se zvišali % prodaje za kar lepo število. Ravno tako kot nove kupce za MiTo za katere je Luca de Meo rekel, da sploh ni pričakoval toliko novih kupcev, ki bi prešaltali iz druge znamke na alfo - dejansko je takšnih kupcev največ.

Potem tako gledano znamki ne gre slabo. Tudi vstop v ZDA so prestavili na 2011....tako, da stvari že napredujejo samo nažalost v masovni izdelavi.
Pepsi napisal/-a:andrejk, kaj pa kakšen Audi A5 ali pa Bmw 3 Coupe? Sta tudi lepa avtomobila :)
Tebi po mislih roji Audi A5 3.0TDI Quattro ne? :lol:
Uporabniški avatar
FuManchu
Alfist
Alfist
Kraj: Celje

Ozi napisal/-a:

Omg....ste lahko še eni bolj fanatika in zagledano tako v to znamko, da drugega nič ne vidite :roll:
No, no brez nepotrebnega žaljenja. Poglej, nikjer nisem napisal da so alfe najboljši, najhitrejši, najvarčnejši, najuporabnejši in najvzdržljivejši avtomobili na tem planetu. So še kar daleč od tega. Če bi to trdil, strinjam se s tabo, bi vsekakor bil fanatik, če ne še kaj hujšega. Nikjer tudi nisem napisal, da je brera boljši avto kot scirocco. Hotel sem pač spomniti da večina alfistov na avtomobile gleda bolj emocionalno kot racionalno. Večina, ne vsi.

Nočem se kregati s tabo, želim samo da se razumeva in po nepotrebnem, ne obkladava z najrazličnejšimi izrazi. Tudi na forumu nisem čisti zelenec, tako da vem kam podobne razprave o alfistih in nealfistih in primerjave alf z drugimi avtomobili vodijo, tako da odstopam od debate.
Odgovori
  • Informacija