DaemonMe napisal/-a:V tem primeru je najbrž boljše kupit čim večji serijski motor in ga potem tunat, ne da imaš že serijsko na motorju turbino, ki se jo kaj dosti več ne da nadgraditi.
Tu moraš dodati, da pri takšnem tunanju gre ogromno denarja. Pri turbo motorju prideš pa bolj poceni skozi and don't forget the boost
Pa tudi pred prednjo osjo nimaš težek kos velikega motorja, če vzameš turbo - tako, da je tudi lega boljša, pospeški,...
DaemonMe napisal/-a:V tem primeru je najbrž boljše kupit čim večji serijski motor in ga potem tunat, ne da imaš že serijsko na motorju turbino, ki se jo kaj dosti več ne da nadgraditi.
Tu moraš dodati, da pri takšnem tunanju gre ogromno denarja. Pri turbo motorju prideš pa bolj poceni skozi and don't forget the boost
Pa tudi pred prednjo osjo nimaš težek kos velikega motorja, če vzameš turbo - tako, da je tudi lega boljša, pospeški,...
Vse res. Ampak če iščeš čim več moči, boš kupil največji motor in ga tunal. Ostalo so kompromisi. tko nekako si to jaz predstavljam.
Straight-line performanse...potem bi kakšen american muscle bil
Za hitro vožnjo bi pa sam raje posegel po nekaj takega. Ekstremno tunabilen motor (tudi relativno poceni napram tistim kar ti predlagaš), 4x4 in seveda nasploh handling avta, ker nima težkega V6, V8,...v nosu - Klik
Straight-line performanse...potem bi kakšen american muscle bil
Za hitro vožnjo bi pa sam raje posegel po nekaj takega. Ekstremno tunabilen motor (tudi relativno poceni napram tistim kar ti predlagaš), 4x4 in seveda nasploh handling avta, ker nima težkega V6, V8,...v nosu - Klik
Ufffff koliko pišete...........ma se vam res da . Sicer pa Ozi, rad bi slišal tukaj komentar tistega zagriženega Alfista, ki ima tetoviran znak AR na hrbtu . Samo pazi, da ti ne da jajca na čok ko prebere nekatere tvoje izjave .
alro napisal/-a:Ufffff koliko pišete...........ma se vam res da . Sicer pa Ozi, rad bi slišal tukaj komentar tistega zagriženega Alfista, ki ima tetoviran znak AR na hrbtu . Samo pazi, da ti ne da jajca na čok ko prebere nekatere tvoje izjave .
S tistemu se jaz vsak vikend menim o teh zadevah sicer prizna napake AR in ga razpizdijo in se mu določeni avta oz. tehnika zdi zelo dobra, ampak bo vztrajal pri Alfi
Tudi, če to pomeni, da pozimi ne dela dvigovanje stekel, auto-drop funkcija in mora prej odtalit steklo, da lahko vrata odpre in se vsede v avto - to pri minus stopinjah
ker se mi zdi zanimiva primerjava, bom se jaz nekaj napisal, ceprav govorim bolj ali manj napamet, mislim da s tem ne bom nic slabsi od ostalih v tej temi.
brera je definitivno GT, poenostavljeno.
scirocco naj bi bil, citiram vw pamflet:"... dostopen, funkcionalen in zahvaljujoč pogonu na prednji kolesi tudi varen športni avto, primeren za vsak dan v letu."
tako da bi upal ugibati, da se z brero peljes bolje kot se peljes z sciroccom, ko se zmerno peljes na daljsih ali krajsih 'turah'.
in obratno verjamem, da je scirocco bolj zabaven; boljsi na 'dinamicnih' voznjah, kjerkoli pac ze.
osebno mi je blize scirocco kot brera, ker nisem GT tip cloveka, kupil pa ne bom nobenega.
mi je pa toliko zanimiv, da sem si z vwja prinesel pamflet. drugace se nikoli poprej nisem vzel vwjevo brošuro.
sicer pa ne vem zakaj se toliko podcenjuje alfo kar se tice podvozja, podvozje je vec kot na nivoju primerljivih znamk. je pa ocitno brera precej mehka, 159 z enakim podvozjem je zgleda trsa in posledicno bolj vodljiva.
je tudi bolj sofisticirano kot golfovo/sciroccovo podvozje.