Zimske gume

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
zivko
Alfa Junior
Alfa Junior

Alfa 147: GY Ultra Grip 7+
Zaenkrat zadovolen na dežju, na snegu mi pa še ni ratal probat :D
marinaio
Alfist
Alfist
Kraj: Koper

kaj priporočate za puntota l.2002, 165/75/R14??
Uporabniški avatar
Gregson007
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: LaFa ...... 404
Kraj: Laibach

marinaio napisal/-a:kaj priporočate za puntota l.2002, 165/75/R14??
sodelovec je za puntota isti letnik mislim da je, vzel fuldo - kom. 43€
Slika
Uporabniški avatar
badboybk
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Postojna

AF 156 SW 2004; Goodyear UG 7+, 205/55/16

zaenkrat zadovoljen, sprobal v dežju....
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

marinaio napisal/-a:kaj priporočate za puntota l.2002, 165/75/R14??
Jaz sem za P206 v isti dimenziji vzel Good Year UG 7+ za 55€/kos z montažo vred v Postojni.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Sem tudi sam nekako mnenja, da je Good Year Ultra Grip eden izmed best buyev, nimaš kaj zgrešiti :wink:
Uporabniški avatar
cuore sportivo147
Alfa Member
Alfa Member

Js mam pa Semperit SpeedGrip.Dobil sem jih skupaj z avtom.V dežju sem jih sprobal in so me lepo presenetle.Kar pa nemorem rečt za letne Cooper XTC.Ktastrofa na polni črti.Ne kupujte te gume.Zanič.
pelev
Alfa Junior
Alfa Junior

Druga sezona na Nokian WR G2.
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Moram pohvaliti gumedirekt, naročil sem v torek, gume kot je bilo sporočeno bi morale priti v sredo (naslednjo) ampak ne, danes so me že čakale doma... :D :D :D

Gume sveže (stare nekaj tednov) tako da =D> za gumedirekt.

Jutri sledi montaža, to je bil moj drugi nakup pri njih...in ni se za bati, da me bojo izgubili kot stranko 8) .
145 QV,33,145,147,159 TI
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

_BiStRi_ napisal/-a:Gume sveže (stare nekaj tednov) tako da =D> za gumedirekt.
Blagor teb ;)

Tud sam sem že večkrat naročal preko njih, in sem bil zadovoljen. Sem pa za to sezono kake 3 tedne nazaj naročil Dunlop WinterSport 3D. Gume so prišle v slabem tednu, vendar so bile narejene 49/07 :?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Tudi s temi narejenimi 49/07 ni čisto nič narobe in ne verjamem, da bi opazil kakšno razliko, kot če bi jih imel z datumom 20/08.

Lp
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Ma ja, saj je res da so nove, in bile ves čas v skladišču. Samo vseeno se ti zdi malo butasto, da dobiš 1 leto stare gume.
Mi je frend rekel, da naj se pritožim. Hja in kaj naj jim rečem? Da naj mi pošljejo nove gume, ker te niso nove? :lol:

Včeraj sem jih zmontiral - 205/55/16.

Bo pa treba počakat mraz in sneg, da bom lahko povedal, kako sem zadovoljen.
moofdi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: GT 2.0JTS
155 3.0 V6 24V
Kraj: Radovljica

Inti napisal/-a:Ma ja, saj je res da so nove, in bile ves čas v skladišču. Samo vseeno se ti zdi malo butasto, da dobiš 1 leto stare gume.
Mi je frend rekel, da naj se pritožim. Hja in kaj naj jim rečem? Da naj mi pošljejo nove gume, ker te niso nove? :lol:

Včeraj sem jih zmontiral - 205/55/16.

Bo pa treba počakat mraz in sneg, da bom lahko povedal, kako sem zadovoljen.
Tud jst sm isto dimenzijo iste gume dobil eno leto stare, samo nisem uzel pri gumedirekt.

Mam že par dni gor, pa se ni nič za bat, sm zelo zadovoljen, drži res dobro, tud v dežju.
Če je ravno, ni zabavno.
Uporabniški avatar
rockson
Alfa Freak
Alfa Freak

Kaj dela marketing. Vsi testi, vse oddaje in podobne zadeve so "podmazane" s strani gumarske industrije.

Da so letne gume neuporabne in NEVARNE ko pade temperatura pod 7 stopinj je vrhunski bullshit. Letne gume so nevarne in neuporabne (za razliko od zimskih) le v snegu.

S starostjo pnevmatik je podobno - al dobiš DOT 49/07 ali 20/08 je povsem vseeno. Razlike ni niti najmanjše. Problem lahko nastane le ob napačnem skladiščenju - to velja pa spet za obe varjanti 07 in 08.

Zimske gume lahko ratajo problematične šele po petih letih (kdo od vas pa ima eno gumo 5 let na avtu?).

Torej se ne sekirajte če dobite letnik 07 - važno da so nove in nimajo vidnih deformacij od skladiščenja. vse ostalo je samo marketinška fora (zelo uspešna!).
Don't drink and drive, smoke and fly!
Slika
Uporabniški avatar
_BiStRi_
Administrator
Administrator

Guma se stara in z časom postane trša. Zmes gume za zimsko in letno pnevmatiko je različna. Razlikuje se tudi po profilu, in načeloma če primerjaš novo letno in novo zimsko gumo je slednja mehkejša.

Poskusi kdaj z nohtom prtisniti na letno in zimsko pnevmatiko, lahko poskusiš tudi z starejšimi gumami, pa boš videl razliko.

Marketing je eno, lastna varnost ter varnost ostalih udeležencev pa je drugo...dobre gume na avtu ter zavore so najvažnejša stvar, katera te lahko loči od tega ali ostaneš na cesti ali parkiraš v jarku...

Prilagam zraven še članek, ki sem ga našel:
http://www.siol.net/avtomoto/tehnika/20 ... _2009.aspx

Osebno sem tekom vseh sezon odkar imam izpit sprobal marsikaj, od letnih gum, do slabih zimskih gum, pa do dobrih kramparic (nalite) in so razlike dan in noč.

Upoštevati je potrebno tudi to, da te na cesti lahko preseneti poledica, sneg ali pa enostavno je asvalt tako ohlajen, da vsaj malo pripomore mehkejša guma k boljšemu oprijemu.

Sicer je pa tole samo moje skromno mnenje, na podlagi izkušenj v preteklih devetih letih za volanom.

Lp
145 QV,33,145,147,159 TI
Odgovori
  • Informacija