Homologacija platišč

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
147FreaK
Alfa Member
Alfa Member

žival napisal/-a:
147FreaK napisal/-a:
žival napisal/-a:@man&alfa: če nimaš homologacijskega kartončka ti ne bojo nč moril, sploh ker je ta dimenzija pnevmatik tudi serijska na teh modelih alf

@dwji:platišč se ne rabi homologirat, homologiraš dimenzijo pnevmatik (za to pa rabiš potrdilo uvoznika, da ti dovolijo vgradnjo določenih pnevmatik). Kar te pa stane 50eur pri avto triglav in 69eur na LPP.
Od kje ti info. da ne rabiš homologirati platišč #-o itak ,da jih moraš, vsak proizvajalec ,ki ti bo prodal alu platišča ti bo priložil zraven TUV certifikat na katerem so tudi napisane dovoljene dimenzije pnevmatik.
Aja? Kaj pa če maš original platišča, za katera ne obstajajo papirji? Pol po tvoje tega ne morš homologirat? Ne vem zakaj je men to pol ratal. Tud če daš ene xy feltne gor, pa maš na sredinski luknji alfin znak ne rabiš nobenih papirjev od platišč, samo potrdilo uvoznika, da ti dovolijo določene pnevmatike gor dat...
Kaj boš dal originalna platišča homologirati??? kaj pišeš ti, itak ,da originalnih ne rabiš homologirati...po tem takem si dal ti original platišča homolo. al kaj?
Tud če daš ene xy feltne gor, pa maš na sredinski luknji alfin znak ne rabiš nobenih papirjev od platišč, samo potrdilo uvoznika, da ti dovolijo določene pnevmatike gor dat...
Od enega takšnega člana z toliko posti nisem pričakoval večje neumnosti kot je tale... Mogoče momentalna ˝finta˝ za vizualni uspeh nekaznovanosti. pol bom jaz dal 19 col pa nalepko na feltno in sem zmagal? keep it real :lol: nalepke ti nič ne pomagajo dokler imaš na homol. kartončku vse lepo napisano koliko col in jodov lahko nabrišeš na avto in če ni v tem razmerju si brez papirjev zmrzno prijatl :wink:
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

Torej hočeš rečt, da mi ne bi blo treba original feltn homologirat? Ne vem zakaj sem pol zgublu živce k so me pošiljal od vrat do vrat, da sem dobu zeleno luč za homologacijo. Če maš original felge od kake znamke avta potrebuješ potrdilo o velikosti pnevmatik in nič drugega. Če maš feltne določene znamke pa seveda rabiš TUV, ki ga z malo truda dobiš na netu. Itak pa še zdej ne ti ne jaz ne veva za kake feltne gre, tko da se mal umiri ti. Za razliko od nekaterih tukaj se oglasim takrat ko sem prepričan, da vem o čem govorim.
Od enega takšnega člana z toliko posti nisem pričakoval večje neumnosti kot je tale... Mogoče momentalna ˝finta˝ za vizualni uspeh nekaznovanosti. pol bom jaz dal 19 col pa nalepko na feltno in sem zmagal? keep it real nalepke ti nič ne pomagajo dokler imaš na homol. kartončku vse lepo napisano koliko col in jodov lahko nabrišeš na avto in če ni v tem razmerju si brez papirjev zmrzno prijatl
Kaka finta. # DWJi hoče stvar homologirat, kar po mojem pomeni da same dimenzije še nima vpisane na kartončku. Torej če hoče on hipotetično gor nataknit 22 col feltno mu mora to uradni zastopnik (avto triglav) to dovoliti in če mu oni ugodijo ne rabi nobenega drugega papirja, kot to potrdilo. Na potrdilu pa je samo napisana velikost pnevmatik, platišče ni omenjeno z eno besedo! Sem šel skozi ta postopek 2x in me prosim ne uči o stvareh, ki so mi kristalno jasne.
Uporabniški avatar
147FreaK
Alfa Member
Alfa Member

žival napisal/-a:Torej hočeš rečt, da mi ne bi blo treba original feltn homologirat? Ne vem zakaj sem pol zgublu živce k so me pošiljal od vrat do vrat, da sem dobu zeleno luč za homologacijo. Če maš original felge od kake znamke avta potrebuješ potrdilo o velikosti pnevmatik in nič drugega. Če maš feltne določene znamke pa seveda rabiš TUV, ki ga z malo truda dobiš na netu. Itak pa še zdej ne ti ne jaz ne veva za kake feltne gre, tko da se mal umiri ti. Za razliko od nekaterih tukaj se oglasim takrat ko sem prepričan, da vem o čem govorim.
Od enega takšnega člana z toliko posti nisem pričakoval večje neumnosti kot je tale... Mogoče momentalna ˝finta˝ za vizualni uspeh nekaznovanosti. pol bom jaz dal 19 col pa nalepko na feltno in sem zmagal? keep it real nalepke ti nič ne pomagajo dokler imaš na homol. kartončku vse lepo napisano koliko col in jodov lahko nabrišeš na avto in če ni v tem razmerju si brez papirjev zmrzno prijatl
Kaka finta. # DWJi hoče stvar homologirat, kar po mojem pomeni da same dimenzije še nima vpisane na kartončku. Torej če hoče on hipotetično gor nataknit 22 col feltno mu mora to uradni zastopnik (avto triglav) to dovoliti in če mu oni ugodijo ne rabi nobenega drugega papirja, kot to potrdilo. Na potrdilu pa je samo napisana velikost pnevmatik, platišče ni omenjeno z eno besedo! Sem šel skozi ta postopek 2x in me prosim ne uči o stvareh, ki so mi kristalno jasne.
Vrjetno ti niso kristalno čiste stvari...
Torej hočeš rečt, da mi ne bi blo treba original feltn homologirat? Ne vem zakaj sem pol zgublu živce k so me pošiljal od vrat do vrat, da sem dobu zeleno luč za homologacijo
Mogoče so se te malo sposodli, 100% ne rabiš originalnih platišč homologirati.Razn ,če bi imel origanalna platišča in bi bila večja kot je predpisano v homol. kartončku, pol ti mora original avto hiša izdat potrdilo za homol.
Torej če hoče on hipotetično gor nataknit 22 col feltno mu mora to uradni zastopnik (avto triglav) to dovoliti in če mu oni ugodijo ne rabi nobenega drugega papirja, kot to potrdilo.
Isti odgvovor kot malo prej:
Razn ,če bi imel origanalna platišča in bi bila večja kot je predpisano v homol. kartončku, pol ti mora original avto hiša izdat potrdilo za homol. razn ,če ima od katerega drugega proizvajalca pol rabi TUV 100% če ni te dimenzije v homol. kartončku...
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če bi malo bolj spremljal forum bi morda videl, da mam večja original platišča kot jih predpisuje tovarna. Torej je treba zadevo homologirat, čeprav so platišča original od alfe (brera). Sem dovolj star, da se me ne da kar za nos vlečt. Če maš pa v kartončku vpisano določeno dimenzijo že prej, pa ne rabš nobene felge homologirat. Upam, da se boš zdej strinju z mano. :wink:
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Upam , da vesta da imata oba prav ker razlagata enake stvari. Je pa res da sem poste od živali lažje raztolmaču :lol:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
žival
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja važn, da se kregamo, to je moderno na forumih. :doubt:
Uporabniški avatar
147FreaK
Alfa Member
Alfa Member

žival napisal/-a:Če bi malo bolj spremljal forum bi morda videl, da mam večja original platišča kot jih predpisuje tovarna. Torej je treba zadevo homologirat, čeprav so platišča original od alfe (brera). Sem dovolj star, da se me ne da kar za nos vlečt. Če maš pa v kartončku vpisano določeno dimenzijo že prej, pa ne rabš nobene felge homologirat. Upam, da se boš zdej strinju z mano. :wink:
No to pa bo držalo, nevem jaz kakšna platišča imaš ti obuta na avtu, tako da upam da razumeš, važno da je volk sit pa koza cela :wink:
zipri
Alfa Member
Alfa Member

sem bral vse te poste ampak se zmeri mi ni vse jasno. Imam rabljene feltne 7.5J 17 colske brez papirjev, homologacijskega papirja ne najdem( verjetno bom mogel dat naredit novega). Baje je dovoljena dimenzija gum 215/45/17 gor bi pa rad dal 225/45/17. Kaj naj naredim da bo to vse dovoljeno ker policaji mislim da nebi nikoli tega gledali ampak ce pa se naredi nesreca ali karkol bi bil avtomaticno kriv jaz ker nebi mel "prave" dimenzije gum. Kaj se da narest?
burecio
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ormož+Maribor

156-ka ima 215 45 17 homologirano že original? Jaz mam samo 205 55 16 vpisano se mi zdi. Se lahko ki pritožim ? :)
Ni možno
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

burecio napisal/-a:156-ka ima 215 45 17 homologirano že original? Jaz mam samo 205 55 16 vpisano se mi zdi. Se lahko ki pritožim ? :)

kličeš na avto triglav oz. pooblaščenega uvoznika in ga vprašaš kakšne so dimenzije pnevmatik za tvoje vozilo. Potem greš z homologacijskim kartončkom do njih, plačaš 20€ in ti vpišešjo dodatne dimenzije oz. tiste, ki ti manjkajo.
zipri
Alfa Member
Alfa Member

a pol to pomen d js k mam u kartoncku 215/45/17 loh grem samo na AT in mi upisejo 225/45/17?
rajko
Alfa Freak
Alfa Freak

Če so predpisane potem ja, če pa niso potem žal nebo šlo. Sučajno to iščeš za AR 147? Tukaj ti lahko podam kakšne pnevmatike so homologirane. Te podatke sem dobil od uradnega uvoznika.

185/65 R15 88H
185/65 R15 88Q (M+S)
195/60 R15 88Q (M+S)
195/60 R15 88V
205/55 R16 91T (M+S)
205/55 R16 91V
205/55 R16 91W
205/55 ZR16 (Goodyear Eagle F1)
215/45 R17 87H (M+S)
215/45 R17 87W
215/45 ZR17 87W
215/45 ZR17 (Goodyear Eagle F1)
215/40 ZR18 89W Reinforced
zipri
Alfa Member
Alfa Member

za alfo 156. A pol 225 sploh ni mozno? sem klical na lpp pa je samo nekaj piskalo
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Možno, če imaš 156/147 GTA ali GT.
Uporabniški avatar
mizarcek
Alfist
Alfist
Kraj: žiri

Jast mam isti problem v kartončku mi piše da lahk dam gor dimenzije gum 205×55×16. Pol sam na AT pokličem pa mi bodo uredil da bom lahko dal 215×45×17 al je potrebn še kaj druzga naredit?
Odgovori
  • Informacija