Alfa 33 Turbo

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
Q_4
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa GT
Kraj: MB-Okolica

Na letališču v MB smo se tudi že ene parkrat menli glede turbota v 33sko.
Raje zberi 1.7 motor ker ma močnejše bate. Talilo ti jih bo pri 1.5 . WatterSpray
bi mogo pol not dat...če bi bil dovolj za 1,5??? Pol Motori nekateri proizvedejo zaradi svoje izvedbe premali oljni tlak za mazanje turbota, Prostor bi bil. Pri oljnem filtru
z nekaj iolacije. Morda v skrajni sili malo zmanjšaš prostor za noge sovozniku.
Imeli smo pa teorijo na 1,7 33sko motažo sistema G40 VW to pa je nekaj kaj bi bilo bolj
idealno skoraj naredit. Pogon na jermenico ni težko skup spravit...naosilci samo in jermenico na servočrpalki G-ja pa zadaj za desno luč montirat...samo pol vgradnja cevi bi bila malo bolj kunšt...samo 33ska ma problem z ležaji...pol moreš dat nekaj $$$ ven pa kake PRO liga nabavit pa novo oljno črpalko, da ti bo maximalno filala, ker ko ti bo 1× na suho pri polni obremenitvi potegnilo jih boš pol menjavo vsak mesec dokler neoš menjo gredi. Pol pa si UPAJ s5 po gasu zalimat.
Ono glede gredi...lastnje izkušnje.
...ko ne moreš dol iz znamke Alfa Romeo...
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

No tko, da se boš pa še težje odločil, zdajle smo malo predebatirali zadevo, pa smo ugotovili da bi kar se izvedbe tiče mogoče še najlažje naredit boxer biturbo ](*,), s tem da se izpušni kolektor spelje nad mašino, turbini pa potem vsaka na svoji strani direkt v sesalni sistem filata. Ampak po temeljiti debati smo prišli do zaključka, da je še najbolj ugodno 1.7 16V, kakorkoli obrneš.
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

=D> =D> k da bi mi z ust uzel :mrgreen:
Uporabniški avatar
prjatu
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

LaserJaMM napisal/-a:=D> =D> k da bi mi z ust uzel :mrgreen:
Jah seveda, sej smo skupi pogruntal :mrgreen:
Pravi alfist postaneš šele takrat, ko ti zariba prva alfa

Zaradi slabega vremena bo današnji dan prestavljen na jutri
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

jah nc, pol pa enkrat ko bo cas in denar bom pa 1.7 not vrgu=]

.. al pa kupu 75ko:P
MG
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ok, vsega se mi ni dalo brat, ...
sam 160 KM iz 1.7 .... no way. Sj tut ce das noter najvecjo loputo, ti to nc ne pomaga, ce ne sesa tok da bi jo izkoristu.

Kanale pobrusit, kompresijo povecat, vecje injektorje, na novo sprogramirat, dirkalne odmicne, vec se pa ne da.
Uporabniški avatar
veloce
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo 156 1.8 16v TS Sport Pack 02
Alfa Romeo 159 2.0 SW TI 2.0 Mjet
Kraj: Ajdovščina

Alfa33 napisal/-a:
veloce napisal/-a:Jao, ne kapiras, ni vse v moci, kaj pa navor!?!
A ti sploh ves kaj je prednost boxer motorjev. Aja sej res, 75 je zadnja alfa zate :roll:
No, ne vem če se lahko serijska 33 1.7 16v hvali z navorom. 157 Nm je bolj malo kot kaj. Če ni v visokih obratih, ni haska. Sem jo že dostikrat vozil. Alfa 75 2.0 ts ga ima 187 Nm, pa je velikokrat še premalo. Pri 1.8 turbo pa ga je na voljo 230 Nm, kar je že lep rezultat za tako kubaturo. S tem tuningom pa me res zanima, kolk se ga bo dalo pridobit, sam mislim, da več kot do 180 Nm ne bo prišlo. S turbino pa bo druga pesem. Tle pa bo neslo čez 200 Nm. No me že kar firbec matra, kaj boste uspeli narest. Sam mislim, da tle tuning brez turbine ni smiseln, ker bo rezultat pri tolikem trudu premajhen.
Slika
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Ma lotevajte se raje kakega tu7ninga Q4 ali česa podobnega je več haska.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

qrc ker mamo trenutno 33ke in probleme z likvidnostjo vsake toliko.

Jst sem mislil bolj na NOS power, pomojem bi gred zdržala vsake kvatre 30 konjev več, samo rabim:

- 1 x dodatna črpalka za bencin
- 1 x bencinski filter
- 1x jeklenko in ventil na njej, po možnosti elektični (ve kdo na koliko barov so filane te zadeve?)
- 3 m cevi, ki bo zdržala ta pritisk + 3m cevi za bencin
- 1 x šobo 30 KM za smejalni plin
- 1 x šobo za extra bencin
- 1 x potisno stikalo za pod gas pedal, da zazna poln gas + rele, da vklopi sistem
- 1 x BIG RED BUTTON (Don't push this button! mora gor pisat)

Mislilm, da bi moral priti pod 100 jurjev.
Kaj vse sem pozabil, strojniki z mehanično žilico ajde...?
Uporabniški avatar
Teo
Moderator
Moderator
Kraj: Slovenska Bistrica
Kontakt:

Bolje bi bilo najprej zrihtat probleme z likvidnostjo in si potem kupit magari navadno Q4.
Nekdanji alfist....kaj pa človek drugega preostane.
sleby
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

ja iz q4 bi vec dobil, turbo boxer bi bil pa svojevrsten izziv, neki nevsakdanjega:) bi zazigal po cesti in na dragih:)
Uporabniški avatar
Alfaspider
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Dejstvo je, da se z 190 konjskim avtom ne bom peljal normalno, če pa bi okrog prevažal smejalni plin bi bil pa še vedno na serijskih konjih, dodatne bi vpregel po potrebi. Pri Q4 bi jih pa cel čas matral. Pa še precej ceneje kaže na papirju, pa sem vzel še eno generalko mašine za vsak primer v računico.

Mislim, da se okrog prevažata nek fičo in nek yugo, ki imata to zadevo in sta jo bolj ali manj izdelala sama. Moram jih zahaklat nekako.

q4 bo pa takrat, ko boš ti imel GTA ... zmenjeno?
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

čist tkole za eno primerjavo .Ta stara CRXa VTI ma glih nekje tok kil in tok konjev kokr bo mela moja. (to pamenda veste kok leti))Navor bo defnitivno pri meni večji. Definitvo bo imela drugačno zračno luputo moja, ko se ulafa in tudi čip tuning za več bencina bo. Ne gre pa pozabit, da mam jaz med drugim tudi menjalnik od 1.5ke, ki ima pa slpoh drugačen navor (z navadno 1.7 sem šel 120 v drugi). Osebno mislm, da je turbina na takem avtu nemogoč podvig. Na navadni 1.7 ali 1.5 še mogoče tukaj pa ne. NOS pa meni ne diši zaradi dolgotrajnih stranskih učinkov.

HONDA
http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=38291
ALFA

http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=36443

in tole sta osnovne verzije
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

AlfaSpider napisal/-a:qrc ker mamo trenutno 33ke in probleme z likvidnostjo vsake toliko.

Jst sem mislil bolj na NOS power, pomojem bi gred zdržala vsake kvatre 30 konjev več, samo rabim:

- 1 x dodatna črpalka za bencin
- 1 x bencinski filter
- 1x jeklenko in ventil na njej, po možnosti elektični (ve kdo na koliko barov so filane te zadeve?)
- 3 m cevi, ki bo zdržala ta pritisk + 3m cevi za bencin
- 1 x šobo 30 KM za smejalni plin
- 1 x šobo za extra bencin
- 1 x potisno stikalo za pod gas pedal, da zazna poln gas + rele, da vklopi sistem
- 1 x BIG RED BUTTON (Don't push this button! mora gor pisat)

Mislilm, da bi moral priti pod 100 jurjev.
Kaj vse sem pozabil, strojniki z mehanično žilico ajde...?

Mislm, da so jeklenke za potaplanje filane od 200-300barov....če tako najdš.....
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

MG napisal/-a:ok, vsega se mi ni dalo brat, ...
sam 160 KM iz 1.7 .... no way. Sj tut ce das noter najvecjo loputo, ti to nc ne pomaga, ce ne sesa tok da bi jo izkoristu.

Kanale pobrusit, kompresijo povecat, vecje injektorje, na novo sprogramirat, dirkalne odmicne, vec se pa ne da.

O nč bat...iz osnovnih 137km bo šlo na 160km....mamo glave čist spuščene, kote ventilov pobrane in spolirane kanale....sem govoril s tem ki mi je glave delu in je reku, da samo na temu je minimalmo 10-15km več
Odgovori
  • Informacija