A vi mogoče veste?

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
čamp
Alfa Junior
Alfa Junior

Preden gre k mehaniku, ki ga lahko obere do nagega, me je prosil, da povprašam vas drage memberje. Saj imate vsi kot alfa loverji več izkušenj kot on. Zadeva je sledeča, namreč ima 146-tko 1,6 ts, letnik 1997 in ima prevoženih cca 52.000 km. Problem je pa ta, da ko je motor še čisto hladen ( tam do prvih 3 ali 4 km) zelo "trokira". Kar pomeni da med 2000 in 3000 obrati, ko da gas se motor ne odzove takoj. Sej ne da bi ga on "tišal", ker ga poznam in ni tak, samo nima izkušenj z alfami in ga zato skrbi. Potem ko se pa vsaj malo segreje pa prede kot mlada mucka.

Lp, Čamp
Sportiva
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: slov. bistrica

mogoce gretje lambda sonde? ce je to, je po mojem boljse malo potrpet teh prvih nekaj metrov kot pa kupit novo. za motor je itak bolse da ga prej zagrejes ;)
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Lahko je kak senzor.. vprašaj ga če se je kaj igral s filtrom in dovodom zraka. Predlagaj mu da naj zjutraj avto vžge in počaka da se čisto ogreje.

Ni to nič takega. Vsak avto ko je mrzel trokira, oziroma nima moči.
Uporabniški avatar
The Architect
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana

Jaz sem imel podoben problem pri 33 ki, se tud ni odzvala takoj k sm gas prtisnu. pa je bla lambda za zamenta, pol je pa blo ok.
čamp
Alfa Junior
Alfa Junior

Hmm! Če pa je ta sonda ali frdaman senzor, koliko ga bo pa to potem stalo. Ali ima kdo od vas kakšne veze, da bi se to ceneje dobilo, ker ga bodo na avto triglavu ob plačo spravli.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Maribor-Tezno

Lambda je cca 30 ksit se mi zdi.
Pa če je lambda hin jo le naj menja ker se pozna na porabi in bencin preveč spira cilindre,kar pa na dolgi rok ni dobro.
Uroš
Josephe
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

30k sit lambda??
kolkr jst vem so tam okoli 12-15k sit. Sam to se te k ne piše alfa na škatli ampak bosch, vsebina pa je itak ista.

LP Joseph
čamp
Alfa Junior
Alfa Junior

Ja koliko pa to zdaj pride skupaj z menjavo, ker kolikor jaz vem nima bog ve kakšne plače. Aha in kje se ta Bosch-ova lamda kupi.
Uporabniški avatar
AR-146
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

men nč ne trokira će mrzlo pohodš gre k vroča tko da leti k se zagre
Uporabniški avatar
The Architect
Alfa Member
Alfa Member

Jaz hodm k temule stricu ( www.nord-c.si/ ), pa mislm da me je z delom vred prslo precej manj kot 30k.
Drgac on mislm da ti lahk zrihta tud kako rabljeno za manj dnarja pa glih tko dobr dela.
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

na alfi 155 so montirali (lastnik bogobogo) bosch sondi in izmerili parametre, nato pa montirali original in parametri niso bili ist !!! z original je bil izpuh bolj čist ! [Petrovčič/Max]
Uroš
Uporabniški avatar
MATEVŽ
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Kranj
Kontakt:

EJ JST MAM TAK PROBLEM PR 75-KI.a ni možn da je sam filter goriva al pa svečke?kolk pa stane sonda?
Uporabniški avatar
Uroš
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

čamp napisal/-a:Preden gre k mehaniku, ki ga lahko obere do nagega, me je prosil, da povprašam vas drage memberje. Saj imate vsi kot alfa loverji več izkušenj kot on. Zadeva je sledeča, namreč ima 146-tko 1,6 ts, letnik 1997 in ima prevoženih cca 52.000 km. Problem je pa ta, da ko je motor še čisto hladen ( tam do prvih 3 ali 4 km) zelo "trokira". Kar pomeni da med 2000 in 3000 obrati, ko da gas se motor ne odzove takoj. Sej ne da bi ga on "tišal", ker ga poznam in ni tak, samo nima izkušenj z alfami in ga zato skrbi. Potem ko se pa vsaj malo segreje pa prede kot mlada mucka.

Lp, Čamp
ej zdaj sem se spomno, mene je moja 156 isto jebala, finta je v softwareu, proba naj ko vžge avto in ta jebe, avto ugasnit in takoj spet vžgat ! če je software bo potem OK . Seveda do naslednjič. :wink:
Uroš
Uporabniški avatar
dani
Alfa Junior
Alfa Junior

Mene moja 145 že mal cajta tako zafrkava, pa sem menjal lambda sondo, pa je isto, tako, da to ne more bit!
Meni so rekli, da je najverjetneje debi-meter, moram it preskusit, pa bomo vidli!
Lancia
Alfist
Alfist
Kontakt:

Sam bi se najprej izognil Avto Triglavu. Tudi za v bodoče je treba vzpostavit kontakt s kakim solidnim Alfa servisom, Nord, Zega, pa še se najdejo.

Treba je preverit če je res lambda slaba, se jo pomeri, to ti danes dela vsak auspuhar kot tudi lambde prodaja. Lahko kupiš univerzalno, bo funkcionirala.

Zamenjaš lambdo lahko sam, dela je 5 - 10 min, vendar če jo pri nekom že kupiš naj ti jo on še zamenja. Stane pa okoli 20kSIT.
Ampak najprej je treba preverit. Lauš v BTC-ju je za auspuhe in njegove komponente tudi lambde kar kul naslov.
BMW stoji pred garažo, Alfa Romeo pa te čaka.
Odgovori
  • Informacija