Povečanje moči JTD-u / Chip tuning / Čipiranje

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

No jaz se strinjam s Tribesom, kajti če hočeš optimalno stvar, ki deluje pravilno v vsem območju je optimiram program ECU-ja.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana

Škatlica je eno, optimizacija pa drugo. Kaj je bolj optimalno je pa verjetno vsem jasno že iz besede same.
Res je, da so cene pri RSR visoke, je pa tudi res, da je 30% popusta, če prideta vsaj dva. Bojda se da v Ribnici zmenit za še ugodnejšo varianto, kar pa je nepreverjena informacija. Ko pohodiš gas pa itak pozabiš koliko je koštalo.
Jaz sem zadovoljen in tudi od drugih še nisem slišal slabe besede čez RSRjevo kakovost. Obstajajo pa tudi podjetja, ki za podobno ceno nudijo tudi garancijo na motor, menjalnik... bistvo je:
Tuning mora biti izveden kakovostno, pa naj bo mehanski ali pa elektronski. Poceni in dobro ne obstaja v tem športu.

Tako da nehajte jamrat ko stare babe pa pejte vsi na kupu čipat k nekomu, ki obvlada stvar, boste vsaj prišparal kej.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Uporabniški avatar
Inti
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 147

Da ne bo pomote, jest ne jamram - jest vem, da bom šel k RSR-u, in bom dal pač, kokr bom dal.

Temo sem vlekel v to smer zato, ker se o tem tukaj še ni pisalo.

Jasno je Bass, tako kot si napisal: ne moreš dobiti optimalnega in kvalitetnega, če kupiš takle čipek za 140€.

Kandidata, da greva 2 k RSRu pa tud že imam :ylsuper:
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Eddis napisal/-a:Si je kdo ogledal to zadevo....bojda je se garancija 1 leto, cena je ugodna...samo kvaliteta je vprasljiva :doubt:

http://www.smchiptuning.com/indexauto.htm
tukile majo tut za mojo,cena se mi tut kar dopade... edino daleč je malo... :? če bi bil kje bližje bi šel :D bi mela 211KS:P
krupje
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: Dobova

kaj pa tale zadeva se splača
http://www.bertol-automobili.hr/chip.html

mi je poslal odgovor da bi bla cena 2200kn +ddv cca. 300 eur
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

krupje napisal/-a:kaj pa tale zadeva se splača

Seb (Bertol) je majster z veliko izkušnjami pri čipanju, lahko ti tudi po želji čipa, se pravi več ali manj moči, itd.

Na Hrvaškem večina hodi k njemu čipat.
Fun is not a straight line!
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

krupje napisal/-a:kaj pa tale zadeva se splača

2.200 HRK = 295€ + PDV (20%) = 354€

Kok te pride cipanje pri nas?

lp
Slika
Uporabniški avatar
Vocko
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Šmarješke Toplice

Cena je 300€ za keš, sem tudi jst spraševal par mesecev nazaj.
Fun is not a straight line!
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Aha... vseeno me zanima koliko bi ga pri nas to kostalo. Da vidim nekje razmerje SLO:CRO. Za dobro ceno bi tudi js razmislil o chipanju ;)
Slika
kixs
Alfa Freak
Alfa Freak

Sem kar poslal email in ze dobil odgovor. Cena za mojo makino pride 2.000HRK+PDV. Valarjev za test moci pa nima.

Pravi, da za mojo masino (XYZ kilometrov - noben ne ve koliko jih res ima), je priporocljivo povecanje max za 15%. Morda celo samo povecanje navora, brez povecanja moci.

Bom se videl. Meni sprejemljiva cena je cimblizje 200€. 2.000HRK pride 268€ + PDV = 322€ (razen, ce se da zmenit brez davka?!).

lp
Slika
Pepsi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

kovach napisal/-a:
Eddis napisal/-a:Si je kdo ogledal to zadevo....bojda je se garancija 1 leto, cena je ugodna...samo kvaliteta je vprasljiva :doubt:

tukile majo tut za mojo,cena se mi tut kar dopade... edino daleč je malo... :? če bi bil kje bližje bi šel :D bi mela 211KS:P
Tvoja je primerna za mehanski tuning, ker ti paše presenetljivo veliko kosov gor iz GTA in 3.0 motorja :wink: Samo s sesalnimi kolektorji od GTA so dve na hrvaškem pokazale prirastek iz 192hp na 208hp :wink:
It doesn't matter what you drive, but how you drive it :)
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Pepsi napisal/-a:
kovach napisal/-a:

Tvoja je primerna za mehanski tuning, ker ti paše presenetljivo veliko kosov gor iz GTA in 3.0 motorja :wink: Samo s sesalnimi kolektorji od GTA so dve na hrvaškem pokazale prirastek iz 192hp na 208hp :wink:
moja bi jih mela malo manj ker imam euro3 motor 188KM...mogoče pa bom enkrat kej delav v tej smeri :D
alfafil
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: maribor
Kontakt:

Inti napisal/-a:Trg res postaja vedno bilj nasičen s temi ready-to-go čipi. Prej sem malo surfal, in se tega na netu kar veliko najde.

Kaj pa ostali, kakšna so vaša mnenja, da ne bova samo jest pa Tribes govorila.
-saj ni problem,če misliš,da je novitec garancija kvalitete,potem mu preplačaj škatlico,samo to ti povem,ker imam vpogled v te zadeve,in ti enako stvar ponudim za bistveno nižjo ceno
-vedno tisti,ki ste čipali,pljujete po "škatlicah" kot da bi želeli dokazovati,da je vaša investicija upravičena,ker je dražja
-ostalo na ZS,če koga zanima
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Vsi smo odprti za predloge, lahko argumentiraš zakaj je škatlica dobra?
Ker po navadi je malo denarja=malo muzike, lahko da se motimo. Jaz sem s strani RSR ob razgovoru dobil konkretne informacije in nek profesionalen odnos, know-how...tiste punce, zaposlene tam, vedo več o turbo motorjih kot večina na tem forumu, vključno z mano. In tudi to me je prepričalo.
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
claus
Alfist
Alfist
Kraj: Novo mesto

Malo offtopic sicer, ampak mogoče bo koga zanimalo.
Gre se pa za merjenje moči avta na dyno-tu.
Ima kolega, ki drugače tunira honde in je res pravi majster.
Valji so profesionalni in fantje so pošteni.
Če ima kdo željo, pride merjenje 50€, s tem da ti omogoči vsaj dva merjenja. Če bi se odločili za group dyno bi lahko zrihtal kaj popusta,
lahko pa se valje tudi zakupi za recimo 5 ur, s tem da je strokovnjak prisoten in on izvaja vse meritve itd.

Celoten cenik:
meritev merjenja moči
50EUR (stranki vedno omogočim 2 meritvi ali več, odvisno od dogovora)

optimizacija elektronike
honda vozila letnik 1988-2000 400-480EUR(odvisno od kompleksnosti sistema).
remapiranje vozila 100 EUR/na uro

optimizacija drugih znamk vozil:
500-580 EUR (odvisno od kompleksnosti vozil in porabljenega časa) z UNICHIP ECUjem
300-450 EUR druge znamke vozila, ki imajo že vgrajene različne ECUje ali piggyback sisteme (AEM, e-manage, Unichip, Megasquirt, itd).

Vgradnja sistema LAUNCH CONTROL in FULL THROTTLE SHIFT se plača po urah vgradnje (25 EUR na uro)ponavadi se v 2 urah zmontira oboje brez vsakega problema.

remapiranje vozila 100 EUR/ura,
-vsa popravila, ki niso del optimiziranja elektronik se zaračunajo po 25 EUR/delovna ura

najem merilnih valjev:
v ta najem je tudi všteta strokovna pomoč pri operiranju z dinamometrom in njegovimi funkcijami, vendar ne pomoč pri tunanju vozila
80 EUR na uro
zakup valjev (5 do 8 ur) 350 EUR

najem širokopasovnega lambda merilca
20 eur na uro (pod pogojem, da se tuning vrši na našem dinamometru)
Najem širokopasovnega lambda merilca izven naše delavnice ni možen.
meritev moči in optimizacija elektronike se izvaja SAMO na vozilih, ki imajo pogon samo na eni osi, vozila na 4x4 pogon ne optimiziramo, niti ne merimo!!!

Delavnica se nahaja v Novem mestu, mogoče ga nekateri že poznate pod imenom erc.......
Na cesti si vzemi čas, ne življenja.
Odgovori
  • Informacija