156 crashed&sold+Aprilia RSV1000R Factory a.k.a. GROM

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Zasavje

Foggy napisal/-a:Da te malo razdražim z izpuhom :wink:

Slika

Slika

Zvok......
zanimivo, da je pri motorjih izpuh LeoVince tako popularen, ker v svetu štirikolesnikov se ga vsi bolj kot ne izogibajo...mau dnarja mau muzke...
Lep moped mimogrede :mrgreen:
Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

No, BMW powah je bil danes deležen krajšega sprehoda, mimgrede sem se že ustavil pri Motolegendi na Fužinama in čakam ponudbo za Tale LeoVince slip-on. Kje je pomlaaaaad?!? :lol: Mi že fejst manjka, kot je razbrati. :evil:

Alfica landini powah bo pa v torek (ju3) ali v sredo deležna novega hladilnika.
Poročam kok bo koštalo, verjetno marsikoga firbec matra...ker vem, da nisem edini s škrbastim-zeleno-cvetočim-hladilnikom.
:D
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No lepo da si se odličil za zamenjavo dimnika 8) drugače ti pa priporočam, da kontaktiraš uporabnika Hotscko na portalu motosvet in mu pošlješ mail s povpraševanjem za Leovinceta. Sam se izpuh kupil preko njega in ima zelo ugodne cene napram tem v trgovinah :wink:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tole je pa zelo koristna informacija, hvala Foggy, ravnokar si si zaslužil :cheers:

P.S.: Kako je z montažo, verjetno ni rocket science? Si sam montiral?
Jeremy Clarkson napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa...
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Montaža ni zahtevna, jaz sem sam zmontiral.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Evo, alfica ima nov hladilnik (Valeo), svežo hladilno tekočino, z delom vred in z zalogo antifriz koncentrata pri znancu 230€. Kar je ceneje kot pri pooblaščencu samo za hladilnik. Vesel k radio. :mrgreen:

Zmenu sem se še za menjavo olja v menjalniku drug teden, je namreč čutiti rahel odpor pri menjanju prestav, če je hladno zunaj in je posledično hladen in ne-tako-maslen menjalnik tistih prvih par jutranjih km.
V glavnem, na živce mi gre, če je pa vse 100% sem jaz zadovoljen, pa alfica pridna. :D

LeoVince slip-on za BMW powah je pa pri MotoLegendi 330€ (alu), kar malce prebogato glede na to, da ga preko e-bay.de dobim s poštnino vred za 245€...no, se ne mudi, bomo šli en dan malo do alrota v gorico, pa usput na italijansko stran pogledat cene.
Drugače si pa nameravam omislit tudi progresivne fedre za motor:
http://www.hyperpro.com/products/springkits.asp
Cca. 200€ pride komplet: sprednji fedri za v vilice+olje+zadnji feder in glede na poročanje na tujih forumih je ogromna razlika.

Zdej se pa moram samo še odločit kaj bo prej na vrsti, izpuh ali vzmeti... :-k
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sam se na začetku nebi kaj preveč igral z vzmetenjem na motorju, vsaj dokler zadeve res ne izkoriščaš in poznaš do popolnosti. Za vožnjo po cesti (tudi zelo zelo hitro) je serijsko vzmetenje povsem dovolj še posebej prvih nekaj sezon. Najprej se dosti prevozi in ogotovi kaj te moti pri sami vožnji, oziroma če te sploh kaj moti in šele potem popravljaj in predeluj vzmetenje.
Vzmetenje pri motorju je zelo kompleksna zadeva, zdaj če imaš nastavljive prve vilice, se naprej malo poigraj z nastavitvami, vendar po korakih. Označi si kakšne so original nastavitve in potem postopoma probavaj različne nivoje in si vmes zapisuj opažanja. Če ti bi bilo še vedno vse skupaj premehko menjaj samo olje in če ti še to nebi bilo dovolj trdo, v kar dvomim si zgrešil z nakupom motorja in potrebuješ SS mašino :mrgreen:

Z zadnjim amortizerjem gre ponavadi enostavnje in se ga lahko dodobra prilagodi načinu vožnje in teži že serijsko, zato se mi zdi tu menjava vzmeti povsem nesmiselna. Lahko pa si seveda omisliš kakšnega Ohlinsa pa bo.

Sam sem se kar veliko prevozil z motorji in ti povem, da je serijsko vzmetenje za na cesto več kot primerno in se kaj dosti nebi igral z njim. Za na pisto je seveda premehko, vendar bi to opazil šele pri konkretnem priganjanju. Tako da ti priporočam, da denar raje investiraš v izpuh, če bi pa vseeno rad imel zelo trd in športno naravnan motor, potem pa raje zamenjaj moped za kakega SS :wink:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy ti argumenti v mojem primeru ne stojijo najbolje, verjetno se še nisi peljal z F800S/ST.

Modela imata namreč enako vzmetenje, tako "sport" kot "sport-touring", glede na to, da je sprednja vilica nenastavljiva (ja, res je) in ima vgrajene linearne mehke vzmeti, to v praksi pomeni, da motor z mojo kilažo na njem kar kokretno potone ob zaviranju in tudi malenkostno zaplava na grbinah.
Progresivne vzmeti - ob majhni obremenitvi se kompresira bolj fino navit zgornji del, kar pomeni, da se to harmonično nihanje izniči, in vzmetenje ne prenaša toliko guncanja na okvir, kar je moj primarni cilj.
Slika Slika

Hyperpro vzmetenje ni ravno športno, SS motorji namreč uporabljajo linearne in trde vzmeti (v polno-nastavljivih USD vilicah seveda), hyperpro vmeti pa so le za minimum trše od serijskih, s tem, da imajo progresivno navitje namesto linearnega, več je razloženo na spletni strani proizvajalca. Že tako pa so BMW motocikli bolj orientirani k udobju.

Kar se tiče menjave zadnje vzmeti - sem zadovoljen z njo, je tudi nastavljiva prednapetost in tudi blaženje amortizerja, niti nebi bilo potrebno menjat.
A če menjam samo spredaj sem si naredil medvedjo uslugo, predstavljaj si namreč avto s progresivnimi eibachi spredaj in serijskimi linearnimi fedri zadaj...ne gre skupaj.

Ohlins - precenjen, nudijo pa linearne vzmeti, pa še to sem samo sprednje našel...hvala lepa. :roll:
Slika

Še ena stvar glede menjave olja za manj viskoznega - s to potezo le upočasniš gibanje vilice (predvsem rebound), kar je tudi bolj kilava rešitev, glede na to, da si jaz želim malce več prednapetosti (stabilnost v ovinku, manj dive-a pri zaviranju) in odzivnosti (gladko požiranje manjših neravnin).
Obnašanje vzmetenja bo tudi ob menjavi olja še vedno linearno. S tem da se pri mojih vilicah olja ne da stočit ven spodaj, ampak je treba vilice ven vzet...moram pa še najt majstra, ki bi imel izkušnje s tem.
Ti poznaš koga?

Mislim, da bom od menjave vzmetenja imel več užitka pri vožnji kot pri menjavi izpuha. Kontaktiral sem tudi Hyperpro direktno in odgovor je pokazal, da niso neki lešniki od včeraj, ampak fantje dobro vejo kaj delajo in kaj deluje v praksi.
Najverjetneje bodo vzmeti prve na upgrade seznamu. Enkrat poleti pa še ta izpuh zamenjam, tale rotax ima namreč zvok kot kosilnica. :mrgreen:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Danes zamenjal olje v menjalniku, sintetika Fuchs Titan 75W-80. Bomo vidli, ko zahladi pod ničlo, za zdaj je putrček. :D
Cena: cca.17€ za liter, v menjalnik gresta dva litra.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

No, zarečenega kruha se največ poje - LeoVince je že zmontiran. :mrgreen:
Foggy, hvala za kontakt, ob priliki dobiš pivo ali 3. ;)

Vzmeti v vilicah bodo še počakale, če se bom sploh odločil za menjavo, montaža je namreč kar konkreten podvig. :?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

bass napisal/-a:No, zarečenega kruha se največ poje - LeoVince je že zmontiran. :mrgreen:
Foggy, hvala za kontakt, ob priliki dobiš pivo ali 3. ;)

Vzmeti v vilicah bodo še počakale, če se bom sploh odločil za menjavo, montaža je namreč kar konkreten podvig. :?
True, true....in kako si zadovoljen z izpuhom, kaka fotka in posnetek sta zaželjena.

Kako :cheers: ali dva bi pa res prijala :mrgreen:
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

O zadovoljstvu bom poročal jutri, ko bo lepo vreme. :D
Mogoče še kako fotko škljocnem.
Vizuelno in kakovostno pa se mi zdi da je izpuh top, lepo pošvasan itd...edino objemka bi lahko bila boljša, italijani pač. :lol:

Za pivo se pa lahko jutri kaj slišimo, kaj praviš?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Danes videl in slišal v živo BMWja res zelo zanimiv motor, zvok ima prav poseben, tehnično je pa tudi dovršen in naloadan z funkcijami.
Z izpuhom si zadel, tako oblikovno, kot zvokovno napram original.

Lp
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Foggy, tudi tvoja nova pridobitev ni od muh. ;)

BMW se prodaja, je že nekaj drugega na vidiku. 8)
Motor je odličen in ima znano zgodovino.
Primeren za dinamično vožnjo, dobro pa prebavlja tudi dalljše razdalje. Odličen kompromis med športnostjo in udobjem.
Uporabniški avatar
bass
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Tisto "nekaj drugega" je lepo dopolnilo zdaj v celoti "FORZA ITA" vozni park. \:D/

Fotk še nimam, je pa takale žival, le izpuh je drugačen:

Slika
Odgovori
  • Informacija