zipri napisal/-a:.....
s tem da mi temperature motorja nikoli ne pokaze vec kot 70 stopinj
Predvidevam da je tole temp. vode? Menjaj termostat, ker avto moa+ra imeti med 85-95C

zipri napisal/-a:.....

Maš pravo dimenzijo gum? So napumpane? Si mogoče kdaj gledal kako natančen je tvoj števec kilometrov glede na obcestne table? Probaj si najti kak 10km kos ceste ki je označen s kilometrskimi tablami in je brez križišč pa glej kolk ti laže. Če je na 10km več kot 500m razlike potem laže kot pes teče.zipri napisal/-a:Objavljeno: Sre Mar 25, 2009 7:54 pm Naslov sporočila:
--------------------------------------------------------------------------------
men kaze povprecno 5.3 L kombinirana voznja. Z enim tankom naredim 1200 km zdj pa nevem al mi nic ne laze al pa mi kaze kilometre na stevcu narobe. Vozim pa kar lepo

se nebi strinjal da zaradi termostata poraba goriva drasticno naraste. ko sem kupil 145 JTD sem imel porabo 4.01 l \ 100km pa se mi ni segrel preko 60 stopinj. po menjavi termostata je poraba ostala nespremenjena.. termostat vpliva max 1dcl do 2dcl. Table ob cestah pa niti pod razno niso mirodajne in se po njih nemors ravnati. GPS v avto in se vozt. LPTribesMan napisal/-a:Maš pravo dimenzijo gum? So napumpane? Si mogoče kdaj gledal kako natančen je tvoj števec kilometrov glede na obcestne table? Probaj si najti kak 10km kos ceste ki je označen s kilometrskimi tablami in je brez križišč pa glej kolk ti laže. Če je na 10km več kot 500m razlike potem laže kot pes teče.zipri napisal/-a:Objavljeno: Sre Mar 25, 2009 7:54 pm Naslov sporočila:
--------------------------------------------------------------------------------
men kaze povprecno 5.3 L kombinirana voznja. Z enim tankom naredim 1200 km zdj pa nevem al mi nic ne laze al pa mi kaze kilometre na stevcu narobe. Vozim pa kar lepo
Uglavenm pa skoraj nemogoče da bi imel tako nizko porabe, sploh s slabim termostatom ki ti avtomatsko zviša porabo za kar nekaj %.

jz sm su ze nestetokrat mert in nikoli ni tocnoTribesMan napisal/-a:Ah, table ob cesti so zelo merodajne. Sam to opazim na specialki, če je dobro kalibriran števec in gume prav napumpane ne fali niti 10m med eno in drugo tablo...

Tud jaz nebi rekel da se tolk pozna pri porabi zarad termostata. Jaz sem mel porabe 5.7 z zimskimi gumami 185. temparatura motorja pa na 70 stopinj.colibry napisal/-a:se nebi strinjal da zaradi termostata poraba goriva drasticno naraste. ko sem kupil 145 JTD sem imel porabo 4.01 l \ 100km pa se mi ni segrel preko 60 stopinj. po menjavi termostata je poraba ostala nespremenjena.. termostat vpliva max 1dcl do 2dcl. Table ob cestah pa niti pod razno niso mirodajne in se po njih nemors ravnati. GPS v avto in se vozt. LPTribesMan napisal/-a:Maš pravo dimenzijo gum? So napumpane? Si mogoče kdaj gledal kako natančen je tvoj števec kilometrov glede na obcestne table? Probaj si najti kak 10km kos ceste ki je označen s kilometrskimi tablami in je brez križišč pa glej kolk ti laže. Če je na 10km več kot 500m razlike potem laže kot pes teče.zipri napisal/-a:Objavljeno: Sre Mar 25, 2009 7:54 pm Naslov sporočila:
Uglavenm pa skoraj nemogoče da bi imel tako nizko porabe, sploh s slabim termostatom ki ti avtomatsko zviša porabo za kar nekaj %.

Po tehničnih podatkih ima alfa 156 limuzina 63 litrski kesl. Pravkar sem nalil polnega 59 litrov in naredil 850 km kar znaša 6.9 litra. Zame več kot odlična poraba napram bencinarju ko sem z isto litražo delal okoli 600 km, torej sedaj delam 200 km več na tank, kar znaša okoli 15 evrov prihranka na en tank.aless napisal/-a:7.38....samo mi spet ni jasno,kaj je z mojim tankom....res da se cager ni vec premakno, ampak natankal sem 67,32litra![]()
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta