Poraba vaše alfe

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
Turtle
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GT
Kraj: Bilo kuda kiki svuda

zipri napisal/-a:.....

s tem da mi temperature motorja nikoli ne pokaze vec kot 70 stopinj

Predvidevam da je tole temp. vode? Menjaj termostat, ker avto moa+ra imeti med 85-95C
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

zipri napisal/-a:Objavljeno: Sre Mar 25, 2009 7:54 pm Naslov sporočila:

--------------------------------------------------------------------------------

men kaze povprecno 5.3 L kombinirana voznja. Z enim tankom naredim 1200 km zdj pa nevem al mi nic ne laze al pa mi kaze kilometre na stevcu narobe. Vozim pa kar lepo

Maš pravo dimenzijo gum? So napumpane? Si mogoče kdaj gledal kako natančen je tvoj števec kilometrov glede na obcestne table? Probaj si najti kak 10km kos ceste ki je označen s kilometrskimi tablami in je brez križišč pa glej kolk ti laže. Če je na 10km več kot 500m razlike potem laže kot pes teče.

Uglavenm pa skoraj nemogoče da bi imel tako nizko porabe, sploh s slabim termostatom ki ti avtomatsko zviša porabo za kar nekaj %.
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

TribesMan napisal/-a:

--------------------------------------------------------------------------------

men kaze povprecno 5.3 L kombinirana voznja. Z enim tankom naredim 1200 km zdj pa nevem al mi nic ne laze al pa mi kaze kilometre na stevcu narobe. Vozim pa kar lepo

Maš pravo dimenzijo gum? So napumpane? Si mogoče kdaj gledal kako natančen je tvoj števec kilometrov glede na obcestne table? Probaj si najti kak 10km kos ceste ki je označen s kilometrskimi tablami in je brez križišč pa glej kolk ti laže. Če je na 10km več kot 500m razlike potem laže kot pes teče.

Uglavenm pa skoraj nemogoče da bi imel tako nizko porabe, sploh s slabim termostatom ki ti avtomatsko zviša porabo za kar nekaj %.
se nebi strinjal da zaradi termostata poraba goriva drasticno naraste. ko sem kupil 145 JTD sem imel porabo 4.01 l \ 100km pa se mi ni segrel preko 60 stopinj. po menjavi termostata je poraba ostala nespremenjena.. termostat vpliva max 1dcl do 2dcl. Table ob cestah pa niti pod razno niso mirodajne in se po njih nemors ravnati. GPS v avto in se vozt. LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ah, table ob cesti so zelo merodajne. Sam to opazim na specialki, če je dobro kalibriran števec in gume prav napumpane ne fali niti 10m med eno in drugo tablo...
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

TribesMan napisal/-a:Ah, table ob cesti so zelo merodajne. Sam to opazim na specialki, če je dobro kalibriran števec in gume prav napumpane ne fali niti 10m med eno in drugo tablo...
jz sm su ze nestetokrat mert in nikoli ni tocno :D posot mi mal tvojo specialko da se jz prekolesarim in se prepricam :D
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ja če si šel z avtom merit... potem ni čudno da fali :D
zzigon
Alfa Junior
Alfa Junior
Kraj: celje

166 2.0 Turbo - predelava na plin:

nekje med 11,5 in 15l/100km (plina po 0,55€/liter)

seveda ko človek preračuna, pa dejmo na pamet faktor 0,6
pa dobimo zelo lepo "denarno porabo", hehe

torej ekvivalent med 6 in 9 litri/100kmh benzina :lol:

ni slabo za 205 konjev in težko limuzino, ane =D>

čeprav moram priznati, da ko gledam na BC mi pa malo slabo ratuje, ker mi še kakšen liter do 2 zraven doda...grr (laže v +)

lp
ž
bernymonty
Alfa Member
Alfa Member

alfa 155 2,5 V6

avtocesta 9l, mestna 12l povprečna 10,5
Alfa Romeo! Brez srca in duše bi bili le stroji.
Uporabniški avatar
Ronnow
Alfist
Alfist
Kraj: Lenart

colibry napisal/-a:
TribesMan napisal/-a:

se nebi strinjal da zaradi termostata poraba goriva drasticno naraste. ko sem kupil 145 JTD sem imel porabo 4.01 l \ 100km pa se mi ni segrel preko 60 stopinj. po menjavi termostata je poraba ostala nespremenjena.. termostat vpliva max 1dcl do 2dcl. Table ob cestah pa niti pod razno niso mirodajne in se po njih nemors ravnati. GPS v avto in se vozt. LP
Tud jaz nebi rekel da se tolk pozna pri porabi zarad termostata. Jaz sem mel porabe 5.7 z zimskimi gumami 185. temparatura motorja pa na 70 stopinj.
J T D power
Uporabniški avatar
mkd156jtd
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: ljubljana-skopje

ar 156 jtd 2001 poraba na ac 860 km dokler je lucka za nafte zasvetela.gume imam 205/60 r15 natovarena.hitrost 120/140km mi se zdi malo prevec,mogoce zaradi termostata ki ne pride nadelovno temperaturo.bomo videli naslecnic ko grem spet na daljso pot.isto porabo je imela i pri hitrost 150/180km-h
svet se vrti okoli AR
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: ....
Kraj: Bizeljsko / Maribor
Kontakt:

ko zasveti lucka mas se za dobrih 100km...jaz sem z 1.9jtd naredo 960km pa natankal 63 litrov....enkrat drugic pa naredo 940 pa mel se za skoraj 100km nafte
zipri
Alfa Member
Alfa Member

5.9 litra na morje pa nazaj povhn prtlaznik po avtocesti povprecna okrog 150. Res majhna poraba =D>
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

7.38....samo mi spet ni jasno,kaj je z mojim tankom....res da se cager ni vec premakno, ampak natankal sem 67,32litra :? :?:
Uporabniški avatar
dnovak24
Alfist
Alfist

aless napisal/-a:7.38....samo mi spet ni jasno,kaj je z mojim tankom....res da se cager ni vec premakno, ampak natankal sem 67,32litra :? :?:
Po tehničnih podatkih ima alfa 156 limuzina 63 litrski kesl. Pravkar sem nalil polnega 59 litrov in naredil 850 km kar znaša 6.9 litra. Zame več kot odlična poraba napram bencinarju ko sem z isto litražo delal okoli 600 km, torej sedaj delam 200 km več na tank, kar znaša okoli 15 evrov prihranka na en tank.
Uporabniški avatar
Aless
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

vem da ma 63 ja...samo zadnih 5 al 6 tankol tankam konstantno od 64 do zdaj 67
Odgovori
  • Informacija