Alfa 156 by Claudio

Slikice vaših jeklenih konjičkov
lukeatluke
Alfa Junior
Alfa Junior

claudio napisal/-a:Kot sem napisel že v prvem postu, je zdajšnja Alfa 156 že moja četrta 156 zapored. Kratka predstavitev prejšnjih:

156 limuzina, 1,6TS, Apex, platišča 17'', gume 215/45
Ker sem v ta avto presedel iz Lancie, je bilo 120 KS zame občutno premalo, zato sem avto že po kratkem času prodal...

Slika

imel sem jo kar precej časa, potem pa sem jo zamenjal za:
Alfa 156 sportwagon, 1.9 JTD, V-maxx, platišča 19'', gume 215/35, ...

Slika
Kako je potem bila 1.9jtd alfa glede konjev? Ok?
Sam sem pripravljam(beri čakam in šparam), da kupim alfo, ampak glede na to, da bo prvi avto, in da bo kilometrov seveda veliko, se mi gre za dizla predvsem.
Ker vidim, da si imel že izkušnjo, ki jo ne želim sprobat me zanima kako je 1.6(120ks) proti 1.9Jtd(105, 115)?
Uporabniški avatar
claudio
Alfist
Alfist
Vozilo: 156 2,4 Mjet
Kraj: Il. Bistrica

Motorja se precej razlikujeta v načinu vožnje - benzinca je potrebno voziti bolj na obratih da sploh da kaj od sebe, pri dizlu pa vse naredi predvsem navor - konji pač niso vse. Sam sem bil z 1,6 TS zelo razočaran in sem avto kmalu prodal, JTD s 115 KS pa mi je bil zelo všeč. Ker sem tudi jaz takrat delal zelo veliko kilometrov (vsak dan v Lj in nazaj) je bil nezanemarljiv tudi strošek goriva - avto je v povpreču rabil 6,5 l/100 km, medtem ko pa je TS 120KS za enako vožnjo pokuril cca 10l. Vsekakor ti svetujem JTD, mogoče celo novejši Mjet.
Odgovori
  • Informacija