ker mi jermenica že moteče cvili me zanima, če se da cviljenje nekako utišati..s kakšnim sprejem mogoče glede nato da je znotraj jermenice guma?? Imam pa 103.000 km .. je že godna za zamenjavo ali bi morala še zdržati par 10.000 km?
Če ti ni do menjave ventilov ali še česa več pojdi zamenjat za novo...
Aja, pa ne špricat, kot prvo ti lahko razžre gumo, ker vsi spreji tudi niso primerni za gumo, kot drugo boš s tem samo še povečal možnosti da kaj drsi/preskoči... kar pa nočeš.
Ne vem na katero jermenico misliš - meni je jermenica cingljala kakih 10000 km nato pa je padla stran - in sicer jermenica po kateri gre mikro jermen, tako da nima nobene veze z ventili.
Je bila pa guma popolnoma razžrta in se je strgala na tem delu - rezultat: obroč jermenice padel stran .
Dobro, da ni poškodovalo še česa drugega.
Menjaj!
Verjetno je to jermenica ta zunanja kjer laufa mikro jermen,domnevam potem se menja jermen in šponar!!Ker to cviljenje izhaja iz šponarja!!Vedno se menja skupaj jermen in šponar material cena skupaj oboje cca160eurov + delo!
cak zdj mal-katero jermenico mislis? imas jermenico na alternatorju, potem imas jermenico na psonarju, potem je se eno kolo, po katerem gre jermen, in na koncu glavna jermenica(na glavni gredi ki ima v sredini gumo da pobira tresljaje
ce govoris za to, je jermenica sigurno 100 ojrov, verjetno x2
prvo poglej kje ti cvili
ja ce pa to jermenico odtrga, se zna zgodit, da ti jo zabrise v blok motorja ali kma pod kolesa, in imas potem skodo lahko zelo veliko
jaz sem sel danes do NORDa ker mi je cvililo kadar nisem stiskal na gas. Naj omenim da me je mehankar zlo vredu sprejel, narocil me se isti dan, in napako odpravil v 45minutah!
Zamenjal mi je napenjalec mikrojermena in jermen, racunal eno uro dela.. Meni ne cvili vec, pa se lucke mi je nastavil zastojn.