Pri 146-ki mi je nehala delati osvetlitev števca prevoženih kilometrov. Prav tako ni več osvetljen sredinski del armature (gumbi klime) z nekaj izjemami.
Stvar niti ni tako kritična, je pa moteča pri nočni vožnji.
Ali je komplicirana/draga menjava teh žarnic? Če že grem na servis zaradi tega, ali je smiselno menjati vse žarnice pri števcih in v armaturi ker so očitno počasi začele pregorevat? Avto je star dobrih 8 let.
Za tako stvar ti pa res ni treba na servis peljat, mal se sam igraj pa raztavi števc pa armaturko par vijakov odšravfi pa si zravn pol pa sam zamenji pa...voila
Za nekaj casa nazaj sem v armaturki sam zamenjal zarnice(temp, venilator,..) Alfa 145, 00 letnik
Ja najprej vzames ven pepelnik in celotni spodnji del kamor je vstavljen pepelnik. MIslim da sta 2 sraufa. NAto bos moral vzeti se dol gumbe oz vrteca stikala za ventilator,... KLesce in kaksna cunja vmes da ne bos vse gumbe popraskal. Gredo pa kr tezko ven, sploh tisti za temperaturo. nato mas 2 sraufa se zgoraj pri zracniku na obeh straneh. Ko vse to odsraufas mas se spodaj kjer je pepelnik se nekaj sraufov ki ti drzi sredinsko konzolo. Moral bos odstranit se ob sredinski konzuli, na levi in desni strani kos armaturke, kjer je blago. Na desni kjer je se en majcken zracnik in na desni je tisti delcek do airbag-a. Odsraufas in nato vzames celo sredinsko konzolo dol. MAs ma not dve zarnici.
Upam da ti uspe. Ce ne pa se kaj vprasaj.
LP U
hvala za nasvete ampak nisem ravno nek tehnični tip, ki bi sam šraufal po avtu. sploh gre pa alfa naslednji mesec itak na radeni servis pa bodo to uredili. Ali naj dam menjati vse žarnice?
No naceloma ni tezko in nic kaj posebnega. Mal pazis in sledis opisu...
Drugace pa ja, je najbolje ce imas se razdrto da menjas vse zarnice. Niso nek strosek.
LP U
danes sem se vrnil z enotedenskega dopusta v Berlinu. Kaže, da je hitra vožnja po autobahnu (z malce pomoči klančka sem mojo staro dobro 146 1,4 TSjko tud do 220 kmh po števcu nateral ) tudi osvetlitvi števčka prevoženih kilometrov dobro dela. Namreč: v nekem trenutku je osvetlitev sama od sebe začela spet delovati
alex146 napisal/-a:danes sem se vrnil z enotedenskega dopusta v Berlinu. Kaže, da je hitra vožnja po autobahnu (z malce pomoči klančka sem mojo staro dobro 146 1,4 TSjko tud do 220 kmh po števcu nateral ) tudi osvetlitvi števčka prevoženih kilometrov dobro dela. Namreč: v nekem trenutku je osvetlitev sama od sebe začela spet delovati
Ojla ..
Malo "off-topic" ..
Mogoce ti je hotla pokazat "njeno kilometrino" in namignit, da jo moras malo bolj spostovat, in ne tako priganjat .. he he
Pri osvetlitvi ni nujno da crkne žarnica. Pri meni je v armaturi z mesta skočila bakrena žica ki je žarnici dovajala tok. Lahko da je tudi pri tebi kaj skočilo nazaj na svoje mesto.
sm hotu že takoj ko si temo odprl napisat to sam nism hotu spamat no zj je pa on-topic. meni sta tudi nehali goreti za obratomer in temperaturo in sta se čez ene dva tedna nazaj prižgali (hvala bogu ker sm imel ravno namen jih menjati )
evo tud men je na AR 146 nehala delai osvetlitev za gorivo pa števec tja do 120km/h in verjetno od vibracij zarad muzke. pol pa sm probu 2 x narahlo udart po armaturki nad števcom in voila števec spet nazaj sveti use normalno.
p.s. tk da če vam kera crkne ne takoj razdirat števca lahko je samo tako kot pr men da nekje stik zgubi mal ga tepeš in mora da dela
LaŠko-TeaM napisal/-a:evo tud men je na AR 146 nehala delai osvetlitev za gorivo pa števec tja do 120km/h in verjetno od vibracij zarad muzke. pol pa sm probu 2 x narahlo udart po armaturki nad števcom in voila števec spet nazaj sveti use normalno.
p.s. tk da če vam kera crkne ne takoj razdirat števca lahko je samo tako kot pr men da nekje stik zgubi mal ga tepeš in mora da dela
l.p.
enako se je meni danes zgodilo, le da je 'ugasnila' desna stran števca za hitrost. Po ne tako rahlem udarcu po armaturi se je vse uredilo in je zdaj OK
Ne za dolgo. Žarnica je vseeno pregorela, vendar ko si vdaril po armaturi, se je žarilna nitka po naključju zopet povezala in zato sedaj zopet sveti, vendar ne za dolgo. V kretkem boš moral vseeno zamenjati žarnico.