Rock napisal/-a:Hja...
Danes sem se lotil čiščenja MAF-a. Pa mi očitno ni preveč dobro uspelo. Zadevo sem ščistil z alkoholom in vatiranimi palčkami (v bistvu sploh ni bil umazan) in zmontiral nazaj.
Tudi kontakte sem našprical s kontakt-sprayem
Zadevo sestavil skupaj...je sicer užgalo ampak performanse so bile še slabše (tudi lučka za vbrizg je gorela - prej ni), ko sem v prvi pohodil do konca je avto crknil - očitno ga je zalilo.
Avto sicer vžge takoj ampak takoj spet ugasne (teče morda 2 sekundi)
Še enkrat sem ščistil MAF (ker sem mislil, da sem pač kaj zajebal), zložil skupaj - avto je vžgal. Pustil sem ga pod štantgasom kakih 10 min...potem je spet crknil in ista zgodba. Po lastni neumnosti grem jutri na avtobus...
Je za odšravfat svečke veliko dela?
Drugič si pa prej preberi. O teh MAFih in morebitnih čiščenjih je bilo že veliko napisanega. Vatirane palčke okol tiste žičke... jaoooo.
Tipični sinptomi odpovedi MAFA so, da nekako od 4000 obrt/min avto ne gre in ne vleče.
Naj me kdo popravi, če se motim .... original (v uradni servisni mreži) MAF je možno kupiti na dva načina .... kupiš novega ... ali pa daš starega v račun ... za nižjo ceno novega seveda. Ko sem se jaz zanimal (ne zase) za MAF je bil Bosch kar cca 20% dražji od originala.
Če hočeš kaj prišparat na naslednjem MAFu prični bolj pogosto menjati zračni filter. Na 40000km je že malce pozno.
Glede sveč .... če imaš nekaj znanja ti bo uspelo ... sploh zadnje tri so nočna mora in brez podiranja sesalnega dela (tiste škatle na kateri piše alfa romeo) ne bo šlo.
Če bi bile sveče ali ena izmed njih bi ti avto trokirat in najbrž niti 220km/h ne bi spravil skupaj.
Glede na to kako si se lotil MAFa ti vseeno priporočam obisk mehanika, ki se nato spozna.