Za novo sem se pa odločil zato, ker hočem, da bo avto delal 100% oz. vsaj kar se okrog turbine tiče, sej staro bi se dalo porihtati, vendar lahko gre čez 1 mesec spet rakom žvigžgat, lahko pa čez 1 leto, skratka nebi bilo 100% ziher, tko da bom dal novo in imel nekaj časa mir.
900€ je poceni za turbino, ne pa tko poceni da bi kr menjaval zaradi dobre volje. Jaz bi se prej raje 100% prepričal da je res kriva turbina, ker če je krivec kje drugje oziroma samo posredno vpliva na turbino potem te tudi nova turbina ne bo rešila...
Kdo ti je postavil diagnozo?
-in kje se da dobit za takšno ceno
-za vsak slučaj,da vemo,sicer na moji pri 100 000km dela vse BP
Hmm nekje poleg bivše diskoteke Lipa, tam je ena firma, ki jih imajo baje dost ugodno, nevem pa kako se točno imenujejo 8 bom pogledal na račun ko dobim avto nazaj )...
Turbino je pa vzel od fotra kolega na svoj račun, ker ima popust, drugače nevem kolikšna je POLNA cena turbine.
-in kje se da dobit za takšno ceno
-za vsak slučaj,da vemo,sicer na moji pri 100 000km dela vse BP
Hmm nekje poleg bivše diskoteke Lipa, tam je ena firma, ki jih imajo baje dost ugodno, nevem pa kako se točno imenujejo 8 bom pogledal na račun ko dobim avto nazaj )...
Turbino je pa vzel od fotra kolega na svoj račun, ker ima popust, drugače nevem kolikšna je POLNA cena turbine.
Firma se imenuje Beja servis, naslov je pa Zavrh, 1km od Sp. pirnič proti Zbiljam na levi strani!
jan_147 napisal/-a:torej dans zjutri tut mene doletelo... Zgodilo se je približno tako, da sem med vožnjo malo močneje pribremzal, nato pospešil, nakar začutim da ni več take moči. Vklopi se lučka, izpiše Motor System Failure in avto začne zgublat moč. Ko sem ga hotu mal "stisnat" mi sred vožnje ugasne. Ko sem se prišlepal do bencinke in še enkrat probal vžgat, ni hotu več v prvo kresnat kot ponavad ampak je rabu mal dlje. Akumulator je še prvi, original Alfin not(če ma lahk kake veze), ko pa je pod štandgasom ma pa čudn zvok, kadi pa nč.
Gre se pa za 147 JTD 140km. Ma kdo kako idejo?
torej če koga zanima. Zadeva bla rešena takoj, TANKAL SM BENCIN (in pol ratajo vsi simptomi jasni ko beli dan ) u glavnem m-jetka laufa tko k prej, mogoč celo mal bolš, k smo motor spucal - Gremo čipat
Imam 156-ko l. 2002 2.0 JTS.
Pred kratkim sem zamenjal 6 ventilov+vse kar se tiče glave, alternator, vse jemene, napenjalce, mikrojermene, zračni, bencinski, olni filter.
Po servisu je 1 dan gorela lučka. Potem je ugasnila. Od tega je slab mesec. V petek ravno na poti na morje pa mi med vožnjo zasveti lučka in napiše Motor System Failure. Po postanku nisem nič odkril in nadeljeval pot. Od takrat sem naredil 400km in avto dela k urca. Lučka pa še kar sveti.
Se komu sanja kaj bi lahko bilo narobe preden se zapeljem na servis?
No sedaj sem pa tudi jaz postal pravi član Alfistov s tem, da sem včeraj tudi jaz dobil napako Motor control system failure.
Avto je najprej začel cukati in nato se je izpisalo prej omenjeno opozorilo. Danes sem že bil pri mehaniku in računalnik je pokazal napako na injektorju. Cena novega znaša 370 EUR oziroma prenova stane 120 EUR.
Upam, da sem s tem post-om komu pomagal pri odkrivanju napake.
Meni tudi za lučka sveti, avto dela normalno, ampak se mi je že 2x zgodilo, da ni hotel vžgati. Pol sem ga pustil nekaj časa in je čez čas vžgal. Kaj bi to lahko bilo ? Da pumpca premalo benza ? MCSF lučka pa skos sveti, avto se pa pelje normalno...
Vozim Alfo 147, letnik 2002. Prejšnji teden v torek smo se z družbo odpravili na morje. Nekje na pol poti je na avtocesti display pokazal napis Motor control system failure, vendar se oranžna lučka NI prižgala. Napis se je med potjo pokazal še nekajkrat, nato pa je prenehal, začela pa je goreti oranžna lučka. Takoj naslednji dan sem se odpravil nazaj v Ljubljano na registracijo in tehnični pregled in, če bi bilo potrebno, servis. Med potjo nazaj pa je lučka ugasnila. Avto je ponovno izgledal BP. Na servisu so poravili razna mala popravila (tesnilo tu ali tam) in opravili tehničnega brez problemov. Včeraj pa se je MCSF napis spet pojavil in lučka ponovno gori. Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe, razen, da takoj (spet) pohitim na servis?
Najlepša hvala za pomoč!
Pomoje en senzor heca...Tudi meni je včeraj začel kazat ta napis.
Noče mi vžgat...vergla vergla ampak ne vžge... Potem avto zakleneš, prideš čez 10min nazaj in vžge kot da ni nič... Lučka pa še vedno sveti in opozorilo tudi kaže. Grem ga peljat zdele na tester, da vidimo kaj bo pokazal.