Poliranje - Čudeži se dogajajo!!!

Izgled Alfic, povečanje moči
Odgovori
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

Hvala za odgovore :doubt: ,Glede gobic se bom pa do blik-a za peljal.
cresh
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Litija

no kot je že @Overs reku flexa vsekakor ni primerna za poliranje saj je prehitra. Dobre profi polirke imajo obrate od 700 do 2.4k. Glede gob če jih boste kupoval pa prvo poglejte kakšen imate podložni disk na polirki, predvsem kolikšen fi je. Dobro je če kupite malo večjo gobo kot je disk, saj da nebi slučajnoma z diskom kej po nesreči drgnil po laku. PA kot smo že rekl parkrat trda polirna goba je za grobo pasto in mehka goba za fino pasto. Ovca je pa najbolj groba.

@Overs pa si že na ax sprobu meguiarsa? Kak se ti zdi?
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

tud s fleksarco se da fino spulirat, sam moraš to delat z občutkom, pazit moraš namreč na to da je površina dovolj namočena, sicer zarad trenja hitro zaribaš poliš v barvo pol je pa :cry:
Uporabniški avatar
Overs[t]eer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 3.2 GTA
Kraj: Ljubljana

cresh napisal/-a:@Overs pa si že na ax sprobu meguiarsa? Kak se ti zdi?
Ne še, pr Ax-u smo še staro robo porabli... bom ta vikend poskusu na enem črnem avtu, pa bom poročal. Ampak že zdej vem da bom zadovoljen :D
Uporabniški avatar
LaserJaMM
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

minimi napisal/-a:tud s fleksarco se da fino spulirat, sam moraš to delat z občutkom, pazit moraš namreč na to da je površina dovolj namočena, sicer zarad trenja hitro zaribaš poliš v barvo pol je pa :cry:
Da ne bo slučajno kdo to res naredu!

Flexarce majo čist druge obrate. Glava mora bit gibljiva (mehki gumi zglob).

Močno močno odvsetujem!
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

hahahaha...

s flexo... :D

kot je lasserjam povedal. masina more met nastavljive obrate in pravtako gibljivo glavico :D
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

moja fleksarca ma regulacijo in lahk obrate štelaš med 1.5K in 9k.
tko da je isti drek a maš pulirko s 1.4k al pa fleksarco s 1.5k obrati.
strojno puliranje je nevarno ker lahko zaribaš poliš v barvo, pa ni važno al maš pulirko al fleksarco, površina mora bit dovolj ¨mokra¨.
če pa nimate občutka s stroji, pa to delajte na roke :wink:
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 sw
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

No na roke boš naredil samo to da boš šel jezno na pir po parih urah in to je to.

Jaz bi vprašal, če kdo ve kakšna je bistvena razlika med polirko na štrom in polirko na kompresor. Slišal sem da so le kompresorske polirke "ta prave" polirke in da imajo tudi večji hod glave (ekscentrične glave).

Anyone?

Drugače pa malo vikendaškega dela...:

Uporabil sem automagicove paste (srednje grobo in fino) in Schollov vosek na koncu.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Avto je star 19 let...
Uporabniški avatar
Alfa Dog
Alfist
Alfist
Kraj: Pivka, Ljubljana

Complimenti!! =D> =D> =D>
Odštevamo čas do nove alfe...
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Dobro si tole napoliral. Katere nastavke si pa uporabil za srednjo in fino pasto? A vosek si na roke gor stavil?
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

Nastavke imam od Scholla.

Najprej je bila ovca+srednje groba polirna pasta (zelo grobo polirno pasto si nekako nisem upal dati gor,oz. pomoje tudi ni bilo potrebe, ker avto kot tak ni bil spraskan,samo v veliko različnih odtenkih zbledene rdeče barve-nekje full,nekje zelo malo).

Po tem nanosu pa modra gobica in fina polirna pasta (lak je bil zelo bogi).

Vosek sem gor nanesel ročno (malo sem ga preveč), nato pa sem ga spoliral dol (narahlo) z najbolj finim nastavkom (tisti ki je tudi kao anti-hologramski - črne barve,pa reliefna površina).

Vendar menim da je verjetno bila to manjša napaka - ker nimam še profi mašine in sem imel prevelike vrtljaje za vosek (1000 rpm, namesto priporočenih 600). Ampak na koncu je izdelek tak kot je, razlika je bila huge...
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

Jaz sem delal brez gibljivega nastavka, pa ni nobenih problemov saj tiste 3 ali 4 cm gobe požre tiste napake pri drži mašince.

Sem si pa omislil zraven original velikega talarčka še manjšega, ki je bolj prikladen za bolj oglate avte (recimo 75-ka).
Aja pa gliserjevo dno sem tudi lepo zrihtal s to zadevco, le roke so mi skoraj odpadle :? , ko bom pa še zgornji del prebarval, pa še tam zrihtam.

Sicer ne vem če pravilno delam ampak jaz vosek s polirjem vdelam z mašinco, ostanke tega pa ročno očistim z vato.
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Miholl
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kontakt:

No kako je s temi gibljivimi glavami nevem, sam vem da si je nebi želel. Je pa važno da je gobica "debela" -vsaj meni je lažje delat. In tudi s to velikostjo ki jo imam mi je ravno prav.

Jaz vosek nanašam ročno, ker so mi tako svetovali, in tudi rezultati sami so kazali na pravilen postopek.

Ker že v osnovi je vosek v posodicah z priloženimi gobicami za ročen nanos...

Bo pa kaj več povedal kak pravi ekspert :)
Scremer
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: AR159, AR spider veloce
Kraj: Kransterdam
Kontakt:

LaserJaMM napisal/-a:Ce bi kdo rad mislim da bo Top Finish letos tud kej organiziru kak solanje brezplacen o negi vozil.
Mene definitivno zanima in pride pa četudi sekire padajo z neba. No pa tudi če bi bilo za plačat bi se oglasil. Seveda ob razumni ceni. Kje se da izvedet kaj več? Na maile sem pred meseci probal dobit odgovor pa ni bilo nič, spletna stran je pa bolj ali manj mrtva črtica kode...
LaserJaMM napisal/-a:Fora pri poliranju je da ti lak segrevas in "razmazes" v pore.
Uf 8-[ ... V kateri oštariji ste pa to pogruntal? Potem najboljš da grem po novo flašo plina, prižgem brener, lepo segrejem pleh in nato samo še letim s polirko preko. Tolko da zalijem praske...

Samo za okušino ker mi trenutno ne dela moj omiljeni shranjevalnik slik...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Zlarre_
Alfa Member