Zvenketanje spredaj

Tehnične teme o modelih 156,147 in GT

Moderator: Tehnika moderatorji

Odgovori
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0

Pozdrav

Jah z Alfo ni nikoli dolgcas :S

Torej ima tri probleme:

1. Ko avto vzgem mi spredaj (bolj desno spodaj) nekaj zvenketa (kakor da bi kaksna matica skakala po kovini). To dela u bistvu samo ko je avto neogret pa ko stoji na mestu, cim speljem v roku parih sekund utihne in do naslednjega "mrzlega" starta nic ne ropota.

2. Se zmeraj imam probleme z nekoliko zatikajocim menjalnikom in sicer opazam, da vecino ko prestavljam iz 4. ali 6. mam obcutek kakor, da bi se nekaj zatikalo, rabis nekoliko vecjo silo za presaltat.
Do dolocene tocke gre tezko, pol pa skor kar samo ven skoci !?
Seveda se to dogaja od kar so mi zamenjali menjalnik in obnovili sklopko. NEkaj so delali tudi na "zajlah", ki skrbijo za lego prestavne rocice. JE mozno kaj s tem ?

3. Obcasno mi skriplje nad prvim desnim amortizerjem, ko zapeljem cez nekaj bolj neravnega ali ce z nogo premikam sprednjo desno gumo. Ponovno se to ne dogaja vseskozi, ampak samo obcasno in potem ko se avto nekoliko ohladi izgine. (roke so bile menjane 1000 km nazaj).

Hvala
lp
ivica21
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana-Vic

Katero olje so ti nalili v menjalnik?
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

NEvem, sem jim pa pri Kavsku ze parkrat reku, kaksno ole so dal, pa kak se salta pa nc, pravjo da so dal priporocenga od Fiata za 6prestavni menjalnik...

NEvem, tut men je to cudn !
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

olje od menjalnika vn pa novga not! preden stočiš starega vn dej not nek dodatek za menjalnik, le-ta naj bi očistil sinhrone, potm pa novga not.
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

Pa ni mi jasn, sej menjalnik je bil menan 4000 nazaj (ze od zacetka isto !). Skor ne verjamem da bi bil olje ? Ali pac.

Ker nic ne skrta pa tud dostikrat se lepo salta, pol pa spet ne.. ful cudno...
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

1. mogoče razrahljan toplotni ščit ali pa res kje kaj pozabljenega

2. preveri nivo olja, potem pa še zalje za prestavljanje in mehanizem (mogoče bi bilo kaj za namazat)

3. a vse roke in gumice, ker je kar precej potencialnih škripačev tam okoli
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

1. skoraj zagotovo je polomljen nosilec toplotne zascite izpusnega kolektorja. Isto je bilo pri moji. Sem naredil celo znanost iz tega. Meni so prvo tisto zascito zamenjali, ker je bila ze pocena, vendar je se vedno ropotalo, ko je bila masina mrzla in ni nehalo, dokler se ni ogrela. Pac ena od tezav, ki se pojavi zaradi obremenitve, saj so pri novejsi verziji (Euro3 mislim da), dodali tam spodaj tisni dve bucki (katalizatorja se mi zdi).. in je sedaj vse tako prepredeno in zverizeno, da je to kar pogost problem pri tej izvedbi. Meni je Zega tist nosilec zamenjal in zavaril... strosek ni velik... cca 30EUR vse skupaj. Je pa res, da se lahko s casoma to ponovi..

LP
Uporabniški avatar
dejan031
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 2009 159 Tbi with Squadra chip
Kraj: cerkno

30€ :? , jst sem dal samo eno večjo podloško in je mir, če ne bo pa še kaj večjega pa je.

lp
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

dejan031 napisal/-a:30€ :? , jst sem dal samo eno večjo podloško in je mir, če ne bo pa še kaj večjega pa je.

lp
Ja v mojem primeru nisem imel kaj z podlosko delat, ce se mi je celoten nosilec zlomil in to na dveh mestih... nov nosilec + delo je bilo cca 30EUR... lahko bo v njegovem primeru ze podlozka dovolj, nevem, treba je videt zadevo..

LP
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

Ok hvala, zanima me kaj se zgodi, ce pustis tako kot je ? Ker imam pocas ze poln kufer mehanikov niti nimam casa se skos vozit sem ter tja in pa me niti ne moti (ker se notri ne slisi).
ivica21
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Ljubljana-Vic

Jst sem mel original olje v menjalniku pa se je use skupi zatikal.Zdaj mam fuchs titanium pa se lepše šalta.
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sektor 13 napisal/-a:Ok hvala, zanima me kaj se zgodi, ce pustis tako kot je ? Ker imam pocas ze poln kufer mehanikov niti nimam casa se skos vozit sem ter tja in pa me niti ne moti (ker se notri ne slisi).
Jaz sem tudi rekel, da bom pustil tako kot je, ko sem zvedel diagnozo... ampak je potem vedno bolj in bolj ropotalo. Tako, da se me je bilo sram vozit po BTCju (tam delam), ker so se vsi obracali za mano :mrgreen: Na zacetku je bilo par sekund.. potem pa je trajalo ze po par minut. Predlagam ti, da pustis tako kot je, ko pa bos naslednjic delal redni servis, reci naj ti tisto zamenjajo... saj mogoce se 30EUR ne pride vse skupaj.. ali pa pusti, ce te ne bo motilo :)

LP
Uporabniški avatar
Sektor 13
Alfist
Alfist

servis sem delal cca 1500 km nazaj :)
Uporabniški avatar
Jonas
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Sektor 13 napisal/-a:servis sem delal cca 1500 km nazaj :)
No, potem pa probaj pustit do naslednjega servisnega intervala... saj imas Alfo, bos hitro spet tam :mrgreen:

LP
Odgovori
  • Informacija