Težave z 2.0 TS motorji (zgolj slučaj ali...)

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
val73
Alfa Junior
Alfa Junior
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: ajdovščina

No pa je ribnila. Že drugič v dveh mesecih.
Ko je imela 103.000 km. je prvič ribnila; vzrok-zobati jermen, drugič pa je včeraj pri 104.000 km. na AC.
Očitno je šla pumpa od olja????

Avto je letnik 2000, in motor 2.0 TS in kupu sm ga pri Zegi in seveda vse naj bi blo ok. Do prvega nedelovanja naj bi bila približno 5 let servisirana pri njih, uvožena je pa bla iz Italije.

Zdej iščem motor. Če ve kdo za njega naj sporoči in še zanimam me če pašejo not enaki motorji mlajših letnikov?

Hvala
Uporabniški avatar
Dejan156
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: ljubljana

Lahko moj cel avto s to mašino kupiš :)

Sicer pa čudno da je toliko težav s tem motorjem, jaz nisem imel niti najmanjšega problema s to mašino.
\°/
Uporabniški avatar
colibry
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

gledat mors novejsi tip motorja 2.0 TS 16V. drugi ribato je bil pa vzrok pomoje slampasto delo.
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Ka ti si "novo" mašino po niti ne 1000 km priganjal po AC? Verjetno je blo res šlampasto delo.
val73
Alfa Junior
Alfa Junior

alfa_samec napisal/-a:Ka ti si "novo" mašino po niti ne 1000 km priganjal po AC? Verjetno je blo res šlampasto delo.

Če je šla v k... pumpa, ne vem zakaj šlampasto delo????

In več kot 1000 km, tisto sm napisu približno ker avta nimam doma.
če je 3500-4000 obratov max. priganjanje-pol sm ga priganju
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Če si kupil/popravljal motor na pooblaščenem servisu, pojdi nazaj in uveljavlji garancijo, nekdo je moral nekaj hudo narobe narediti, da je takoj odpovedal.

Lp
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Najprej ugotovi, ČE je res šla pumpa, in me nato kamenjaj :wink: Pumpa ponavadi odpove pri zelo visokih vrtljajih, tak da...

Če ste pa delali generalko, pa ne vem, zakaj ni pumpe nihče preveril. Torej, šlampasto delo. Če se je pa delalo na "neuradno", pa si nasrkal...Torej, šlampasto delo :lol:
pojdi nazaj in uveljavlji garancijo, nekdo je moral nekaj hudo narobe narediti, da je takoj odpovedal.
Točno tako! Zdaj naju lahko oba kamenjaš :lol:
Uporabniški avatar
Dejch
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Avant2Go

Raj dej not 1.8 TS motor in vozi bullet proof engine, če boš še naprej s temi 2.0 TS sral boš imel težave...
Uporabniški avatar
WiTBoY
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 159 2.4 Q4
Kraj: Logatec

eh pa sej 2.0 tud ni tok slaba masina men se zdej laufa pa jo ne sparam sploh.
val73
Alfa Junior
Alfa Junior

alfa_samec napisal/-a:
Najprej ugotovi, ČE je res šla pumpa, in me nato kamenjaj :wink: Pumpa ponavadi odpove pri zelo visokih vrtljajih, tak da...

Če ste pa delali generalko, pa ne vem, zakaj ni pumpe nihče preveril. Torej, šlampasto delo. Če se je pa delalo na "neuradno", pa si nasrkal...Torej, šlampasto delo :lol:
pojdi nazaj in uveljavlji garancijo, nekdo je moral nekaj hudo narobe narediti, da je takoj odpovedal.
Točno tako! Zdaj naju lahko oba kamenjaš :lol:
ok. kaj na uradnem servisu ti ob menjavi jermena razkopljejo spodni del in pogledajo oljno pumpo?
in , kaj to samo pri alfah al tud pri drugih karjolah?
nazadnje so kamenjali Jezusa, kolikor jaz vem
Če pa bi ti rad kamenjal mojega mehanika boš morau mal bol obrazložit zakaj
"PONAVADI" pa so sami križi
lp
val73
Alfa Junior
Alfa Junior

colibry napisal/-a:gledat mors novejsi tip motorja 2.0 TS 16V. drugi ribato je bil pa vzrok pomoje slampasto delo.
Pa dejte mal bol obrazložit to šlampasto delo?
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

val73 napisal/-a: Najprej ugotovi, ČE je res šla pumpa, in me nato kamenjaj :wink: Pumpa ponavadi odpove pri zelo visokih vrtljajih, tak da...

ok. kaj na uradnem servisu ti ob menjavi jermena razkopljejo spodni del in pogledajo oljno pumpo?
in , kaj to samo pri alfah al tud pri drugih karjolah?
nazadnje so kamenjali Jezusa, kolikor jaz vem
Če pa bi ti rad kamenjal mojega mehanika boš morau mal bol obrazložit zakaj
"PONAVADI" pa so sami križi
lp
Hmm, zdaj mi pa nekaj ni jasno, ali je tebi prvič avto zaribal ali ti je odtrgalo jermen, ker to sta dva povsem različna pojma.
stuntz
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Zagorje

Ok prvič ti je odtrgalo jermen motor ni zaribal ampak si moral popraviti zgorni del. Ker so se batki srečali z ventili je prekinlo sloj olja na ležajih in če to ni bilo zamenjano RIBATO oljna pumpa ne odpove pri 100 k razen pri 2.0 turbo 16v motorjih lancia
Freedom of speech ? What is that some brand of toilet paper? Found it at ( cant say PM me ) :D
Uporabniški avatar
Spasky
Alfist
Alfist
Kraj: Zasavje

Mitsubishi Outlander
Mini Cooper S
Ducati Diavel
Uporabniški avatar
El Barto
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Stelvio Q4 2.0 MA 280 2019
Alfa Romeo 166 2.5 V6 2001
Kraj: Gorje

stuntz napisal/-a:Ok prvič ti je odtrgalo jermen motor ni zaribal ampak si moral popraviti zgorni del. Ker so se batki srečali z ventili je prekinlo sloj olja na ležajih in če to ni bilo zamenjano RIBATO oljna pumpa ne odpove pri 100 k razen pri 2.0 turbo 16v motorjih lancia
Sigurno.
Je pa zanimivo videt te obnove odtrganih jermenov: 1 - 2k€ za obnovo, pa noben ne zamenja še ležajev za 100€ (verjetno so še manj), ki jo sigurno dobro fašejo.
No pač mehankarji se znajdejo in imajo skozi biznis, ponovno 1 - 2 k€ ... #-o
Alfa Romeo - made in Italy, perfected in my garage
Odgovori
  • Informacija