Tukaj je blo velik povedanga da laže rešitve pa ni glih nobene prave!Men je čudno taka alfa katero imam sam govorijo v temi:PORABA moje alfe nekje od 5,5 do6,5 ampak js sem zdele pelov na morje v zadar nazaj nekje 700km pa je blo 7l!Mislm da si res večina ne preračunava ker men tut kaže nekje okol 6 porabi pa +1,5l!
In kako si si to zračunu,kok si se ustavu na semaforju,kok si stal u gužvi Tole ne bo šlo
Avto mam leto pa pol in povprečna se skoz giblje med 48km/h in 56km/h,pa nima veze al sm bil na relaciji 400kilometrov(povprečna 100km/h,skor brez ustavljanja),al sm bil u mestu tok kilometrov.
Potovalni računalnik računa "postanke" in upošteva porabo goriva med tem ko stojiš recimo na semaforju...
Če ne verjameš, resetiraj števec porabe, in se zapelji 200m, tako da računalnik dobi prvi podatek povprečne porabe, potem se pa ustavi in stoj na mestu z vžgano mašino in opazuj števec povprečne porabe, ki bo počasi naraščala....
TribesMan napisal/-a:Potovalni računalnik računa "postanke" in upošteva porabo goriva med tem ko stojiš recimo na semaforju...
Če ne verjameš, resetiraj števec porabe, in se zapelji 200m, tako da računalnik dobi prvi podatek povprečne porabe, potem se pa ustavi in stoj na mestu z vžgano mašino in opazuj števec povprečne porabe, ki bo počasi naraščala....
Pobi zdej pa vem!Na potovalnem računalniku pri Alfi ni noben podatek točen,jaz sem imel nastavljenega na temp.in datum .Zdaj ko je pri nas v planini -3 bord kaže nulo tako da zdaj ne vem več na kaj naj imam nastavljeno?