147 by TribesMan

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ce pogledas na hitro na kako bolho ali pa na avto.net ce kdo prodaja po kosih in ce ti jo poslje. Al pa Zega ima ponavadi tudi kake razbite alfe ki jih prodaja po delih.

Sam ti bi verjetno rad menjal ze danes...tko da...
LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

mhm čimprej bi blo dobr... s temle se okol vozit ni najbolj zabavno...

Je pa poraba ugodna... 4.2l danes v službo :D
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Creed ti si že razdiral tole, a je za dostop do zgornje cevi treba kaj velik šravfat? Ali je zadeva dostopna od zgoraj? So original objemke "na šravf" ali so take za enkratno uporabo in jih je treba nadomestiti z novimi?

Sem gledal na avto.net... nič se ne prodaja po delih v bližini lj... Najbližje v izlakah... kar je mal daleč, pa danes niti časa nimam :/
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zgornja cev je enostavno dostopna. Samo uni plasticni pokrov snames dol in eno "penasto zascito pri levem blatniku (2 krizna vijaka)" in je. Pri meni so bile objemke na vijak, tako da sem lahko iste uporabil, sam moja je 2002 letnik. Kako je pri novejsih ne vem..poglej. Je pa mal tezje dostopna objemka pri ICju, sam pocas gre.

Pa se to glede objemk...jih prodajajo v vsaki trgovini z avtodeli in pokrivajo dimenzije fi 40-60 in fi 50-70. Pomeri debelino cevi preden bos kupoval objemke. So pa pocen...manj kot evro.

LP
Piki
Alfist
Alfist
Vozilo: AR 156 SW 2.4 JTD 10V
Kraj: Ljubljana

Creed napisal/-a:Zgornja cev je enostavno dostopna. Samo uni plasticni pokrov snames dol in eno "penasto zascito pri levem blatniku (2 krizna vijaka)" in je. Pri meni so bile objemke na vijak, tako da sem lahko iste uporabil, sam moja je 2002 letnik. Kako je pri novejsih ne vem..poglej. Je pa mal tezje dostopna objemka pri ICju, sam pocas gre.

Pa se to glede objemk...jih prodajajo v vsaki trgovini z avtodeli in pokrivajo dimenzije fi 40-60 in fi 50-70. Pomeri debelino cevi preden bos kupoval objemke. So pa pocen...manj kot evro.

LP
Pa dobro pritegni objemko, še posebej pri IC-ju. Meni se je čez nekaj tisoč km cev snela ravno na avtocesti. Avto je dajal od sebe efekte treh sip, končna je bila pa okoli 90 km/h. :?
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

good to know :D
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zdajle sva s kolegoma malce analizirala zadevo...

Ni zgornja cev... ali je spodnja ali pa intercooler... kar je bolj zoprno, tudi dražje :/

Olja ni nikjer videti, piha pa od nekje spodaj.
Alfista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
Alfa Romeo Stelvio 2.0 Q4 GT Junior
Kraj: Brda

Za spodnjo cev se ve že nekaj časa, da je lahko postavljena preblizu enega vijaka, ki so ga z upoklicem tudi skrajšali, a glede na to, da je tvoja precej nova, bi tole ne smelo bit.

Ciao Alfista :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Moras precej nabijat gas, da se bo videlo, da je cev poknjena! Dokler se ne bo napihnila cev, ne bosta vidla, da je pocila. Ce je pa spodnja, je pa malo bolj nadlezno ker je treba avto dvignit, pa plato dol pobrat in pol ponovit postopek z gasom, da se cev napihne. Mogoce si lahko pomagata malo z roko in preslatas cev, medtem ko kolega naziga po gasu. Ce pa zmocis roko z vodo, bos pa se prej zacutil ce kje pusca :wink:

LP
tomazic
Alfa Member
Alfa Member

Pol pa sam silver tape okol, bo ja zdržalo dokler ne dobiš pošiljke.. :wink:
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ufff... smo začasno zrihtala s fotrom.

Najprej sva dvignila avto spredaj na voznikovi strani in pobrala dol kolo in plastično zaščito koloteka. Tako sva dobila dostop do intercoolerja in do spodnje cevi. Potem je edn gledal kje bi puščalo drugi pa nabijal gas. Počila je spodnja cev, na prvem kolenu od turbine proti intercoolerju na notranji strani kolena (obrnjeno proti menjalniku)... Tam sicer ni bilo nobenega vijaka, ki bi lahko poškodoval cev kot ste omenili nekateri. Cev je bila počena čist na "lepem"... nobenih odrgnin in poškodb, samo približno 1cm razpoka.

Potem sva vzela dol alu zaščito podvozja (kar niti ni tako težko kot bi si človek mislil, je pa tako da en sam je ne spravi gor kar tako (nisva imela dvigala da ne bo pomote ;) ). No potem sva odmontirala cev dol in začela "popravljat"...

Popravila sva jo tako, da sva vzela eno staro zračnico od traktorja (ne se smejat) in jo narezala na približno 5cm trak dolg toliko da sva ga komot ovila dvakrat okoli cevi. Potem sva cev sčistila in malo "pošmirglala. In jo namazala z neostikom. :) Gumijast trak sva potem namestila na cev in ga na tesno ovila ter pričvrstila najprej s plastičnimi vezicami, potem pa še z bakreno žico zelo močno povila zadevo.
Sledila je montaža v obratni smeri.
In test drive =D>

Za enkrat je videti bo... upam da bo zdržalo dokler ne dobim FMICa in BMC CDA... Potem pa žurka :D

Sem si pa malce bolj natančno ogledal tisti prostor okoli turbine, intercoolerja in airboxa... pa jebenti ni velik placa. JTD 16V ima pa še hladilnik olja, in je še bolj gužva. Me kr malo skrbi kako bom speljal tale projekt s FMICom... :/

Do sedaj sem videl dve instalaciji FMICa samo obe na JTD 8V... Bo treba še mal raziskat zadeve. :)
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Silver trak ne pomaga...preizkuseno! Tale tvoja varianta tribes se pa tudi bojim, da ne bo zdrzala dolgo, ker najvecji problem je, da se cev razteza in krci kar posledicno privede, da popusti vsako flikanje. No samo da si zacasno resil zadeve.

LP
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zaenkrat še drži... 50km je preživelo. Ne šponam glih do konca, ampk cjazil pa tud nisem, in ni bilo videti nobenega problema... fingers crossed :)

Creed jaz sem računal na to da bo ovoj iz bakrene žice preprečil napihovanje. Vsaj na oko je bilo videti da se cev tam kjer sva jo povila ne napihuje popolnoma nič. Vsaj v primerjavi z ostalim delom cevi...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Popravljena cev od intercoolerja še "drži"... zdaj že skor 1000km... Vozit se da, z "low boostom", če ga pohodiš do konca zakadi...

Ampak okvare ne počivajo. Včeraj zvečer ko sem se vrnil domov... so mi voznikova vrata dol padla...

Ja prav ste prebrali... najbolj butasta okvara na avtu... EVER!

Spodnji pant vrat je odpovedal poslušnost. Zamenjati bo potrebno nosilec ki je privijačen na karoserijo. Originalen je PRERJAVEL in ga je dobesedno odrezalo kot z žago...

Neviđeno... #-o
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Prerjaveno pri 4 leta starem avtu #-o Ajoooow! Svasta!

So bila tam kaj popravljana vrata? Ker kar tako se nebi smelo odlomit...ali pa zarjavet!

LP
Odgovori
  • Informacija