Hitrost ubija?

kar vam pade na pamet
svabo
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156 SW, 1.9 MJTD,2004
Mondeo V karavan, titanium,powershift 2016
Kraj: metropola

In takih primerov je v realnosti precej,in kočajo se še bolj tragično.Sam sem ugotovil da med pisanjem sms-a med vožnjo zelo težko opravljam obe stvari,prepričal sem se nehote tako,med opravljanjem obeh stvari hkrati sem se naenkrat znašel na bankini in skoraj v znaku,in to je bilo zame opozorilo,ki je zelo zaleglo pri meni :wink: .In med vožnjo se sms-jem ne posvečam več :doubt:
dromly
Alfist
Alfist
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Šmarje-sap

Nauk+namen dober sam režija pa u pi*** do kraja napram Češki.
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
Uporabniški avatar
Unicorn
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Dravograd

@alfa_samec

=D> do pike tako.

(na žalost sem šele danes zasledil "stari" post)
dromly
Alfist
Alfist

Jaz osebno gledam zviška na to eskadriljo moralcev,čistunov,svetnikov,pravičnežev... ker vsi vidite posledice nihče pa ne korenin nastalih rezultatov!!!

Pač ne razumem zakaj imamo največjo hitrost 130km/h pa gredo že vsaka jajca preko 200 :? pa armado mrtvih motoristov pa že vsak smrkuc lahk kup motor za 1000€ al pa manj ki gre prek 250 zakaj država pusti prodajat vozila, ki gredo dvojno nad omejitvijo ker vsaka športna jajca gredo 300+...

Alkohol.... Slovenija z davki in trošarinami "zasluži" npr. 10miljnov € AMAPK!!! Izdatki zaradi posledic ki jih prizadeja alkohol(bolezni,nesreče,smrti,škoda...) so pa težke 20miljonov€ (vem, da je razmerje 1:2 )+še sivi del izgube (pač nesreče pa je uradno vozil trezen pa prijavljene dan kasneje za katere se NE ZVE je cca 20% ) Pač zakaj se preprosto ne uvede prohibicije na alkohol??? Država bi "služila" oz. NE plačevala za posledicami vsako leto In npr. otroci bi imel očete....(ta del bi šel bolje zgoraj omenjenim "svetnikom"...) Pa tudi od usode je vse odvisen neglede na to kok jo izivaš!(moje iskušnje) Ker kok jih kap rukne pri 30ih 40 neglede na to da so superšportniki!!!!!!

Pa da o vzgoji mladih voznikov ne govorim saj je ni!!! Sej jih samo molzejo za tiste ure... Ker denar od kazni se ne steka v izbolšanje prometne situacije,kulture... ampak v NESPOSOBNO VLADO!!!

Dejstvo: Če vozila v sloveniji gredo max. 130+trezni+vzgojeni je verjetnostni faktor da se kaj zgodi minimalen in bi se dal mrtve preštet na roke v enem letu!!!

PS:Mslim da je moj mišlenje malček bolj napredno :roll: PS2: napredno=čuden =D>
Hm kača je šla ostal mi je samo še križ in težave... bed carma:) (PIŠI KAKO PRIĆAŠ) JTD POWER!!!!!!!
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Se morate enkrat na sever peljat. Skandinavci imajo super poslihtano problematiko z prehitrimi vozniki. Sam nisem zasledil niti enega prehitrega voznika. Ce je omejitev v naselju 30kmh, smo se toliko tudi vozili. Na hitrih cestah je omejitev 100kmh...pa se nismo peljali niti 1kmh vec! Tempomat nastavljen na 100kmh in me je pubec prehiteval 10 minut, ker je vozil s skoraj enako hitrostjo. Nobene blendanja, sredincev in preklinjanja. Kultura na nivoju. Smo se vedno balkan! Pa mislite da imamo mi previsoke kazni..pfff, za 3kmh prekoracitev v naselju placate kazen! Celo v zapor vas ruknejo ce ste prehitri. Da o alkoholu ne govorimo.

Vse se odraza v kulturi ljudi!
LP
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

zakaj država pusti prodajat vozila, ki gredo dvojno nad omejitvijo ker vsaka športna jajca gredo 300+...
Smo izven obdobja absolutne regulacije vseh stvari in prakticiranja nesvoboščin, tako da, tukaj se ne morem s tabo strinjat...Kdo pa mi lahko prepove in regulira nakup izdelka? Bolano...Uniformacijo so že sprobali, pa se ni obnesla najbolje...
Slovenija z davki in trošarinami "zasluži" npr. 10miljnov € AMAPK!!! Izdatki zaradi posledic ki jih prizadeja alkohol(bolezni,nesreče,smrti,škoda...) so pa težke 20miljonov€
Številke so zelo večje, ampak problem je, ker alkohol ni nikoli kriv. Kriva je neprilagojena hitrost.

Vsak normalen človek bi z zakonodajo prepovedal vožnjo pod vplivom alkohola in ostalih opojnih substanc, med katere spadajo tudi določena zdravila. Ne visoke kazni za prehitre voznike, ampak za pijance, ki ubijajo otroke in nato dobijo pogojno zaradi zmanjšane prištevnosti...beri pijanosti.
Pač zakaj se preprosto ne uvede prohibicije na alkohol???
In to bi rešilo kaj? Kvečjemu bi se drastično zvišala ilegalna distribucija alkohola in njegovih izdelkov. So poskusili Američani in jih je vgriznilo v rit 5x nazaj. Ne more ti nekdo omejevat tvojega vedenja, če s tem ne škoduješ drugim. To da se ljudje opijajo doma in po gostilnah je OK, problem pa nastane, ko ti ljudje dobijo magične vozne sposobnosti in se pretvorijo v M. Šumaherja v svojem novem cliu na 15 letni kredit in prepričujejo sami sebe, da so super vozniki itn. Alkohol ni problem, problem so ljudje. Problem so ljudje. Vzami si za primer strelno orožje; koliko ljudi ubije pištola, ki je v zaklenjena v omarici in ni nabita? Koliko ljudi pa pobijejo freaki, ki ne dobijo za jebat v srednji šoli in si nakupijo v najbližjem ameriškem ekvivalentu Špara pol-avtomatsko strelno orožje in nekaj tisoč kosov nabojev? Ljudje ubijajo ljudi...Zavedno, premišljeno ali po neumnosti.
Dejstvo: Če vozila v sloveniji gredo max. 130+trezni+vzgojeni je verjetnostni faktor da se kaj zgodi minimalen in bi se dal mrtve preštet na roke v enem letu!!!
In čez nekaj časa se bo smatrala takšna hitrost za smrtno nevarno, ker teh nekaj ljudi še zmeraj umre in treba je preprečit smrtne izzide nesreč na cestah, ker če je številka vsako leto ali pa vsako četrtletje nižja, je večja verjetnost, da se bo minister za promet ponovno izvolil in stare ženice z mačkom v roki bojo kričale iz svojih oken, ko ga bojo videle: "O, kak ste pa vi srčkan, še bolj ko pa na televiziji" :roll:
Tempomat nastavljen na 100kmh in me je pubec prehiteval 10 minut, ker je vozil s skoraj enako hitrostjo.
Kar zame predstavlja smrtno nevarnost na cesti in prej nekdo, ki bi ga bilo potrebno kaznovat zaradi povzročanja vsesplošne nevarnosti, kot pa nekoga, ki se pelje 20 km/h hitreje od dovoljenega.
Vse se odraza v kulturi ljudi!
To pa definitivno, samo zakoni ne vzgajajo ljudi, ampak jih vzgaja obdajajoče ga družba. Saj veš...it takes a village to rase a child
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

alfa_samec napisal/-a:
Tempomat nastavljen na 100kmh in me je pubec prehiteval 10 minut, ker je vozil s skoraj enako hitrostjo.
Kar zame predstavlja smrtno nevarnost na cesti in prej nekdo, ki bi ga bilo potrebno kaznovat zaradi povzročanja vsesplošne nevarnosti, kot pa nekoga, ki se pelje 20 km/h hitreje od dovoljenega.
Ne ne. Ni smrtno nevarno. Smrtno nevarno je pri nas..na balkanu!
Taka je omejitev in teh se striktno drzijo. Naceloma sploh ne poznajo prehitevalnega pasu, ker dejansko se vsi vozijo kolikor je omejitev in tako le redko kdo prehiteva! V naselju je omejitev 50kmh, v strnjenih predelih celo 30kmh...vsakih 100m je lezeci policaj...in vsi vozijo po omejitvah! In to ne govorim ahhh bejzno 55kmh ker itak stevec laze. Ne. Vsi vozijo tocno 50 kmh. Enako je na AC. Tako vozijo vsi. Avtomobili, tovornjaki in motoristi!

LP
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Creed napisal/-a: Ne ne. Ni smrtno nevarno. Smrtno nevarno je pri nas..na balkanu!
Taka je omejitev in teh se striktno drzijo. Naceloma sploh ne poznajo prehitevalnega pasu, ker dejansko se vsi vozijo kolikor je omejitev in tako le redko kdo prehiteva! V naselju je omejitev 50kmh, v strnjenih predelih celo 30kmh...vsakih 100m je lezeci policaj...in vsi vozijo po omejitvah! In to ne govorim ahhh bejzno 55kmh ker itak stevec laze. Ne. Vsi vozijo tocno 50 kmh. Enako je na AC. Tako vozijo vsi. Avtomobili, tovornjaki in motoristi!

LP
No čist vsi pa ne :lol: :lol: , se tud kak ghost rider in getaway in stockholm najde :lol: :lol: tud gor majo balkance (še v futsball reprezentanci :lol: )
dromly
Alfist
Alfist

@alfa_samec sej v nekaterih pogledih sva si blizu. Pač glede hitrosti,če se ne da ustavit z kaznimi(najbolj žgrešena logika ker sam revščino povečuješ) Jim ustavi pa vozila a ne?(ni boga ne pravnika , ki mi bo reku da je to nemogoče). Če gredo mopedi 45 zakaj avtomobili ne gredo 130 Ker vsak pameten polcaj smrkavcem na kakih predstavitvah odgovori da gre njegova oktavija 130...), ker pri dosedanji omejeni zakonodaji bi lahko dodal še kak "produktiven" akt o skladnost OA da lahko gre max 130... Posledično v kolikor ne izpolnjuje pogojev in gre več ni pogojev za reg novih vozil v sloveniji (naprimer a ne? dal bi se... Za stare bi se pa tud rešitev najdla)... Mislim da si hotel si nekaj omenit pravice pa svoboščine... ma poščijem se na njih ker DOLŽNOSTI noben ne pozna in razmišlja o njih Ker v sloveniji med tem dvem pojmoma ni sorazmernosti ampak vsi vidijo samo PRAVICE (pa reč če ni res?)

Aja glede alkohola sem dal samo razmerje 1:2 in če je prohibicija prehuda se samo dostop zakomplicira. NPR. Zakaj se na bencinskih prodaja alkohol? alkohol+ceste=sranje v takšni ali drugačni obliki ker jaz bi prepovedal prodajo alkohola na bencinskih ker ni smisla! Pač prohibicija je res mal prekruta za tako zapit narod.
Pa, ko si rekel zmajšana prištevnost pijanih voznikov na sodišču ne zaleže že dolgo na sodiščih čeprov je pravosodje :?

Pa kultura :D sosedov 3letn smrkuc mi prav da se nej prpnem drgač me lohk smrkci štrafajo( mu je ati reku) Opa ne zarad varnosti ampak kazni... Evo pa smo tam...

Državi pač odgovarja da je kot je ker lažje je hodit na britof sveče prižigat kot pa narodu se še mal zamerit(čeprav me znova in znova presenečajo) in v učinkoviti smeri zaostrit zakonodajo(ker sedaj je edino za proračun koristna)
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Ma ne morejo bit avti omejeni na 130. Kaj pol ko bos sel v Nemcijo?? Bos vozu pocasnej kot kamionarji? :lol:
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

@dromly: ne, moj point je bil čist nekaj drugega - omejevanje. Kdo pa je nekdo, ki lahko omejuje nekoga pri nekih normalnih zadevah...A veš....

Začne se z omejevanjem majhnih stvari, kot so nakup cigaret ali več kot 2 litra vina na osebo itd (zelo ekstremno banalni primeri) konča pa se z omejevanjem ostalih svoboščin, ki jih recimo še premoremo. Razumeš? Ko se enkerat postavi precedens omejevanja določenih stvari, pa je lahko tudi nakup avtomobila, ki gre preko 130 km/h, se lahko čez nekaj časa nekdo odloči, da se mora ta hitrost omejit še bolj, ker ljudje še vedno umirajo na cestah. In gremo postavit mejo na 120, 110, 100 itd. To je podobno, kot bi omejeval nekoga pri nakupu TV-ja ali hlač do ločene cene... Dovoljena prodaja samo do 80 cm diagonale ali do 300€. Vse ostalo prepovedano! Ne more met sosed večji televizor, kot ti! Ne sme!

To ti želim povedat...To je dobesedni slippery sloap v nevarno deželo predpisov, regulacij in omejevalnih zakonov; kot takrat, ko si lahko tankal in vozil avto na določene dneve in nakupoval v določeni vrednosti. In vsi smo bili enaki, le da eni manj drugi pa bolj enakih od ostalih...
dromly
Alfist
Alfist

Vem... Pač utopično je iskat primerno rešitev, da se morija na naših cestah neha :?
Odgovori
  • Informacija