Ker so bili moji stari brisalci že zanič oz.je bila guma že trda in so bolj kot ne le pacali po steklu sem se odločil za nakup novih. Ker je 159 opremljena z metlicami ki imajo kovinske dele skrite pod gumo in se imenujejo od aerotwin do aerowantage (odvisno od proizvajalca) in še bi lahko našteval sem se podal v lov za njimi. Na bencinskih črpalkah jih nimajo (vsaj ne teh mer) in končno jih najdem v trgovini z avtodeli. In tu šok. Za alfo 159 od Championa je bila cena 64.80 EUR. Poleg tega so idealni za krajo (lopov jih lahko sname za manj kot 5sek in tako bye bye 65 EUR). Dobro kupim in morem res priznati, da je bila razlika med starimi in novimi kot črno in belo. Delujejo odlično, tiho in kvalitetno. Kako dolgo pa bo guma ostala prožna pa ne vem (za tako ceno mi morajo držati vsaj 2-3let). Ampak šok je še zmeraj prisoten, da je treba za dva brisalca odšteti skoraj 65 EUR. Je kdo našel kje podobne po kvaliteti (Champion, Bosch...) in morda cenejše?
Jaz imam na thesisu Valeo "aerotwin" že tri leta in še vedno ok. Avto je garažiran in prevoženih s temi brisalci 40000km.
Na GTju so pa sedaj eno leto champion.
Če bi se še enkrat odločil bi kupil Valeo ... so videti boljše narejena kot ostali. Za valeo mi je svetoval prijatelj in ni mi žal ... takrat 50 EUR za par.
No, jaz kupujem pa lepo "aerotwin" vrjanta brisalce za 15€ (oba!!) in za ta denar lahko zamenjam v enem letu 3 komplete. So pa dobri te brisalci za eno leto. Jaz jih menjam po vsakem poletju !
Jaz kupim une na servisu za 25 EUR in jih menjam dvakrat na let. Tud une za 65 EUR ne boš mel več kot en let, pa magari če neč ne brišeš. Sonce, led, sol in vitrex naredijo svoje pa da ga jebeš.
ALFA 159 SW....Let the dream come true! Samo hočem dva auspuha.
Jaz sem jih vzel tu nekaj dni nazaj in brišejo super, tudi pri hitrosti 140 km/h. Kako pa je z vzdržljivostjo bom pa poročal čez kako leto ali dve (upam )
Aja pa cena je bila 5€ komad, čeprav je na netu cena 7€.