Očitno nisem edini ki se mu ultimax dopade... čeprav jaz nisem opazil kake hude razlike v porabi, je razlika kot dan pa noč ko poslušaš mašino v prostem teku. Na ultimaxu teče veliko tišje. Kakorkoli je že to mogočeBearex napisal/-a:Mislim da po štirih keslih (za prvega nimam podatka o Vpovpr) lahko zaključim da mi z Ultimax-om pokuri cca. 0,5 l/100km manj kot prej z OMV-jevo nafto.
1. kesl: 6,3 l/100km
2. kesl: 6,45 l/100km, Vpovpr po BC = 73 km/h
3. kesl: 6,4 l/100km, Vpovpr po BC = 77 km/h
4. kesl: 6,5 l/100km, Vpovpr po BC = 64 km/h
Prej je bila poraba ob istem tempu vožnje (140 km/h po tempomatu na avtocesti, vsak dan 152 km) 6,8-7 l/100km/h
Če se vam da, ob porabi na en rezervoar pripišite še povprečno hitrost po BC, da se vidi ob kakem tempu je bila dosežena poraba. Sej vse skupaj je bolj za foro kot zares
Jaz sem kot nejeverni Tomaž naredil tole raziskavo, ker nisem verjel da lahko zaradi druge nafte pije manj, pa se očitno da.
Pa še boljš mi je na Petrolu tankat ker majo ene superfast POS terminale, ki naredijo transakcijo v 5-ih sekundah, med tem ko pri OMV-ju čakaš 5 min, pa še kdaj sploh ne delajo.
enakoTribesMan napisal/-a:Očitno nisem edini ki se mu ultimax dopade... čeprav jaz nisem opazil kake hude razlike v porabi, je razlika kot dan pa noč ko poslušaš mašino v prostem teku. Na ultimaxu teče veliko tišje. Kakorkoli je že to mogoče![]()

To maš mestno porabo? Pri meni bi rekel celo 0.5 do 1l več v mestu......se pravi do 11.5l !mikko napisal/-a:Samek, če so to kratke razdalje in takoimenovana mestna vožnja, bo držalo.
Jaz imam nekje 10.4...
Lepo imam sam tudi namen testirati Ultimax ampak trenutno testiram Mol in je malo manjša poraba kot na OMV, bomo videli po 5ih tankih.Bearex napisal/-a:Mislim da po štirih keslih (za prvega nimam podatka o Vpovpr) lahko zaključim da mi z Ultimax-om pokuri cca. 0,5 l/100km manj kot prej z OMV-jevo nafto.
Prej je bila poraba ob istem tempu vožnje (140 km/h po tempomatu na avtocesti, vsak dan 152 km) 6,8-7 l/100km/h
Če se vam da, ob porabi na en rezervoar pripišite še povprečno hitrost po BC, da se vidi ob kakem tempu je bila dosežena poraba. Sej vse skupaj je bolj za foro kot zares
Jaz sem kot nejeverni Tomaž naredil tole raziskavo, ker nisem verjel da lahko zaradi druge nafte pije manj, pa se očitno da.
Pa še boljš mi je na Petrolu tankat ker majo ene superfast POS terminale, ki naredijo transakcijo v 5-ih sekundah, med tem ko pri OMV-ju čakaš 5 min, pa še kdaj sploh ne delajo.

Ah, moje tankanje je do sedaj zmeraj na Lom-u, drgač pa Arafat je že faca, upam da si je že zob zamenjal, ker je bil res mal hecn brez njega. Pa uturit ti zmeraj neki hoče, sploh zdej ko so zimske gume na sporedu. Pa preklinja tud ko star mađar.dnovak24 napisal/-a:Lepo imam sam tudi namen testirati Ultimax ampak trenutno testiram Mol in je malo manjša poraba kot na OMV, bomo videli po 5ih tankih.Bearex napisal/-a:Mislim da po štirih keslih (za prvega nimam podatka o Vpovpr) lahko zaključim da mi z Ultimax-om pokuri cca. 0,5 l/100km manj kot prej z OMV-jevo nafto.
Bearex v Štorah menda ne tankaš pr arafatu?

Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost