Poraba vaše alfe

Splošne informacije, izkušnje o Alfah
Odgovori
Uporabniški avatar
samekk
Alfa Member
Alfa Member
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Sevnica

Prevoženih 13000km, poraba konstantno okoli 11l (nekje srednje dinamična vožnja). Motor 1.8 TS, je to poraba ki jo imajo vsi lastniki 1.8 TS alf?
mikko
Alfa Member
Alfa Member

Samek, če so to kratke razdalje in takoimenovana mestna vožnja, bo držalo.
Jaz imam nekje 10.4...
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Bearex napisal/-a:Mislim da po štirih keslih (za prvega nimam podatka o Vpovpr) lahko zaključim da mi z Ultimax-om pokuri cca. 0,5 l/100km manj kot prej z OMV-jevo nafto.

1. kesl: 6,3 l/100km
2. kesl: 6,45 l/100km, Vpovpr po BC = 73 km/h
3. kesl: 6,4 l/100km, Vpovpr po BC = 77 km/h
4. kesl: 6,5 l/100km, Vpovpr po BC = 64 km/h

Prej je bila poraba ob istem tempu vožnje (140 km/h po tempomatu na avtocesti, vsak dan 152 km) 6,8-7 l/100km/h

Če se vam da, ob porabi na en rezervoar pripišite še povprečno hitrost po BC, da se vidi ob kakem tempu je bila dosežena poraba. Sej vse skupaj je bolj za foro kot zares :lol:

Jaz sem kot nejeverni Tomaž naredil tole raziskavo, ker nisem verjel da lahko zaradi druge nafte pije manj, pa se očitno da.
Pa še boljš mi je na Petrolu tankat ker majo ene superfast POS terminale, ki naredijo transakcijo v 5-ih sekundah, med tem ko pri OMV-ju čakaš 5 min, pa še kdaj sploh ne delajo.
Očitno nisem edini ki se mu ultimax dopade... čeprav jaz nisem opazil kake hude razlike v porabi, je razlika kot dan pa noč ko poslušaš mašino v prostem teku. Na ultimaxu teče veliko tišje. Kakorkoli je že to mogoče :)

Drgač pa povprečna hitrost je čist neuporaben podatek. Presdstavljaj si dva scenarija. V prvem voziš normalno hitro na praznih cestah brez zastojev. Povprečna hitrost recimo 80km/h. Drug scenarij, ga tiščiš po avtocesti do bolanega, potem pa prideš v kolono in se eno uro cjaziš 10km/h (tipično vsako jutro Domžale-Zadobrova)... povprečna hitrost 80km/h.
Kakšna bo pa razlika v porabi pa mi verjetno ni treba razlagat a ne :D
Uporabniški avatar
SummerJam
Alfist
Alfist

TribesMan napisal/-a:Očitno nisem edini ki se mu ultimax dopade... čeprav jaz nisem opazil kake hude razlike v porabi, je razlika kot dan pa noč ko poslušaš mašino v prostem teku. Na ultimaxu teče veliko tišje. Kakorkoli je že to mogoče :)
enako :D
Slika
Cuore Sportivo is destiny
Uporabniški avatar
minimi
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: 156GTA

Ko sem pol leta nazaj kupil avto sem dvakrat tankal polno in z 61l nafte naredil med 780-800km. Do sedaj sem tankal ku je pršlo in nisem dal glihe na porabo. Zdej pa sem dvakrat spet tankal polno in z ultimaxom prevozil 890-900km. Kar se pa tiče bol umirjenega teka motorja in bolših performensov pa ne opazim razlike.
Uporabniški avatar
samekk
Alfa Member
Alfa Member
Kraj: Sevnica

mikko napisal/-a:Samek, če so to kratke razdalje in takoimenovana mestna vožnja, bo držalo.
Jaz imam nekje 10.4...
To maš mestno porabo? Pri meni bi rekel celo 0.5 do 1l več v mestu......se pravi do 11.5l !

Vidim pa da vam je kar všeč tole novo gorivo :? Pri meni se tale Ultimax zelo malo pozna oz. zanemarljivo, tako pri obnašanju motorja kot pri porabi.........Bo treba po moje še kak kilometer nardit, bomo videli :|
Uporabniški avatar
dnovak24
Alfist
Alfist

Bearex napisal/-a:Mislim da po štirih keslih (za prvega nimam podatka o Vpovpr) lahko zaključim da mi z Ultimax-om pokuri cca. 0,5 l/100km manj kot prej z OMV-jevo nafto.

Prej je bila poraba ob istem tempu vožnje (140 km/h po tempomatu na avtocesti, vsak dan 152 km) 6,8-7 l/100km/h

Če se vam da, ob porabi na en rezervoar pripišite še povprečno hitrost po BC, da se vidi ob kakem tempu je bila dosežena poraba. Sej vse skupaj je bolj za foro kot zares :lol:

Jaz sem kot nejeverni Tomaž naredil tole raziskavo, ker nisem verjel da lahko zaradi druge nafte pije manj, pa se očitno da.
Pa še boljš mi je na Petrolu tankat ker majo ene superfast POS terminale, ki naredijo transakcijo v 5-ih sekundah, med tem ko pri OMV-ju čakaš 5 min, pa še kdaj sploh ne delajo.
Lepo imam sam tudi namen testirati Ultimax ampak trenutno testiram Mol in je malo manjša poraba kot na OMV, bomo videli po 5ih tankih.

Bearex v Štorah menda ne tankaš pr arafatu? :D
Slika
Uporabniški avatar
Bearex
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Štore

dnovak24 napisal/-a:

Lepo imam sam tudi namen testirati Ultimax ampak trenutno testiram Mol in je malo manjša poraba kot na OMV, bomo videli po 5ih tankih.

Bearex v Štorah menda ne tankaš pr arafatu? :D
Ah, moje tankanje je do sedaj zmeraj na Lom-u, drgač pa Arafat je že faca, upam da si je že zob zamenjal, ker je bil res mal hecn brez njega. Pa uturit ti zmeraj neki hoče, sploh zdej ko so zimske gume na sporedu. Pa preklinja tud ko star mađar.
Je enkrat kr mene blo sram ko je moji učiteljci za slovenščino razlagal zakaj pralnica ne dela, U P***u materno je rekel ene 20x v 1 minuti #-o #-o #-o

Drgače pa glede vpovpr sem mislil bolj za štos kot zares, itak da relavantnega podatka o porabi ne da.

Poraba pa je tudi mene presenetila, ker sem mislil da ni mogoče, zato sem načrtno pokuril 4 kesle, da vidim če ni krivo samo začetno navdušenje, ampak je res nekaj na tem, ker stil vožnje je čist isti, ne glede na to če je OMV, al pa Petrol.
Kaj me moti na moji Alfi?
Pravzaprav nič drugega kot zavistni pogledi lastnikov drugih znamk, ki jim je Alfa všeč, a si je ne upajo imeti.
Uporabniški avatar
dnovak24
Alfist
Alfist

No slišal sem, da nekaj mučka z nafto ali vsaj nekoč je....
Slika
Uporabniški avatar
Creed
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Zdaj sem zacela pa tudi sam opazat razliko pri Petrolovem Ultimaxu. Brez problema naredil preko 1000km z rezervarjem. Bomo vidli kako bo ta rezervoar.

LP
Uporabniški avatar
Red_Rocket
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Fiat Punto MK2 1.2 2003

Se celo jaz zacuda nekaj kilmetrov več naredim z isto kolicino goriva odkar imajo ta ultimax na petrolu.
P.s. Petrol ma neko akcijo k ti opravjo preventivni pregled vozila: gume, luci, smerniki, brisalci in kar je najpomembnejse-tekocine. Tako da ni treba pelat h mehaniku da zmerijo do kolk minusa zdrzijo tekocine. Aja, in to zrihtajo zastonj medtem ko tankas :)
Uporabniški avatar
GTAm
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Postojna

Tudi pri JTD-ju od punce se sedaj tanka ultimax. Se kar pozna pri kilometrih. Že nekaj tankov zaporedoma je poraba občutno nižja. Enkrat vmes natankana OMVjeva nafta, pa je poraba spet nekoliko skočila. Tako, da zgleda, da je tale ultimax kr ok zadeva.
fiatseba
Alfist
Alfist
Kraj: ljubljana

men alfica pije okol 7,5 v povprečju, vožnja večinoma taxi, se pravi največ mestna
Uporabniški avatar
fiatista
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Sorško polje

145 1.9 JTD malo manj kot 6
155 ker je še neregistrirana, tu okoli po vaseh okoli 9 (vožnje 1-3km)
gregork
Alfa Freak
Alfa Freak
Kraj: Bohinj

Jaz sem se tud odloču da bom mal zamenjal iz OMW na PETROL (dizel), se mi nič več ne dopade in kolegi mi pravijo da resno bolje dela na petrolov dizel.
Pa bom videl in javil.
Z OMW mi žge 7 - 7,2 in to z kar težko nogo :lol:
AR ruls
Odgovori
  • Informacija