Upam da ne bo problemov

No, meni je seby rekel lih obratno - da namreč moj 150 gre lepše kot njegov 155 KM. Ampak to je pač tisto, da je sosedova češnja vedno boljša.Mi lahko kdo razloži, zakaj tak motor dela bolje v težjih škatlah in tam, kjer bi moral biti najbolj živ, ga pa ni bilo??
Vsaj, če primerjaš z E39 523i, je največja razlika masa; kar 120 kg v prid Alfi, druga pa vsekakor razmerje menjalnika. Alfa ima po spominu pri 3000 rpm v 5. prestavi okoli 100km/h, BMW pa pri enakih pogojih 120km/h. Posledično si lahko predstavljaš, da se pozna na pospeških.ROBERTH napisal/-a: Lastil sem si tudi precej BMW-jev E39, ki so res direktni tekmeci in mirne duše rečem, da se 166 155KM pelje bolj suvereno, kot 520i, enako kot 523i, naprej pa ne bi.
Poraba je napram prej omenjenima modeloma identična (po tehničnim podatkih je kar nekaj razlike).
Ena se sedaj prodaja v Novem mestu - pa je bolj šwoh.TribesMan napisal/-a:Kako težko je dobit 166 2.0 s 6 stopenjskim menjalnikom?

seby ima 150 KM cf3 oz. zadnjo verzijo, 155 KM so imele cf2. To, da tvoj gre lepše oz. bolj je verjetnoposledica generalne obnove tvojega motorja, ali pa se mi le zdi tako. Drugače pa bi naj bile cf3 mašine malenkost boljše...alfa_samec napisal/-a:No, meni je seby rekel lih obratno - da namreč moj 150 gre lepše kot njegov 155 KM. Ampak to je pač tisto, da je sosedova češnja vedno boljša.Mi lahko kdo razloži, zakaj tak motor dela bolje v težjih škatlah in tam, kjer bi moral biti najbolj živ, ga pa ni bilo??
Drugače, pa bi naj 155 KM motor delal lepše zaradi kar nekaterih novih stvari:
- več navora
- več HP
- variabilen sesalni kolektor, ki je plastičen in se premika - pri 150 je bil iz aluminija in je bil statičen
- rečipan ECU motorja
- drugačni LMM, kar je tudi možno, da vpliva na odzivnost.

glede kick basov bi prosu če bi lahko use dokumenterav...bi tut js kej tazga naredu...in pa če imaš slučajno enoto v katero vstaviš sim kartico viška...ROBERTH napisal/-a:Poleg ojničnih ležajev, novih zimskih gum in svečk (resnejšega servisa), je avto dobil še nekaj zadev, ki so mu manjkale.
- tipke 1,3,5 (jih imam še nekaj rezerve sedaj)
- osvetlitev na voznikovi strani (pod vrati, iz nekega razloga sta obe manjkali)
- odsevnik v tapeti v voznikovih vratih
- visokotonec v voznikovih vratih (magnet je nekam padel)
- ker je zgleda nekoč ta avto vozila ženska z močnimi kremplji, sem zamenjal stikalo za luči (staro je bilo precej skrampano)
- ena gumi vez v prtljažniku je bila strgana - seveda smo dobili drugo
Kaj še sledi:
- nov variator
- en sistem za branje glasbe iz USB ključa
- spomladi ene komplet novih letnih gum
- vlečna kljuka (najraje bi original, še je bilo to lično narejeno)
- nekje zvohati original ali original-like velur tepihe v bež barvi
- nadgradnja avtoakustike v smislu dveh kick basov v zadnji polici in ojačevalca (tu upam, da mi ne bo potrebno po low signal k radiju)
Po forumu brskajo: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta