Alfa Romeo RobertH Tbi in GTA

Slikice vaših jeklenih konjičkov
Odgovori
Uporabniški avatar
Alan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Giulia 2.0t rwd in 156 3.0 24V V6 GTAm

Jau pa zakaj TS. 166 rabi v6 pa tudi poraba ni dosti večja ker je avto velik in se TS že kar malo matra če hočeš spodobno brzino.
Upam da ne bo problemov :)
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Kranj

Ma če bi delal vsaj kaj poštenih relacij (15km v eno smer ali več) bi si seveda vzel 3.0 ali 2.0T (no druga je bila vseeno v igri).

Vendar me je bilo res strah 18l mestne vožnje. Sam pač vozim v glavnem relacije pod 5km (služba 4km, vrtec 2km, trgovina 1,5km,....)

Ravno zato tudi nisem iskal diesla.

Pomembna je bila kompaktnost vozila, ohranjenost notranjosti in podvozja. Ker sem pa iskal 2.0TS, sem pa tako ali tako vedel, da bom menjal ležaje in prej, kot ne variator.
Vsaj sam AR166 ne jemljem, kot neko hitrostno specialko, tako da tudi ta motor povsem spodobno opravlja svoje delo (je zelo živahen primerek).

V6 je za AC
Uporabniški avatar
lizard
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Jaz sem si tepihe za kappo da nardit pri enem podjetju, a se zdaj ne spomnim več kakšno je bilo ime te firme. So pa enake oblike kot orginal, izbereš lahko barvo tepiha in obrobe, pa še emblem ti zašijejo zravn + čep za pritrditev. Za Lancio ga seveda niso imeli (emblema). Stalo pa je mislim, da 30 € oz. 60 € z bolj prijetnega materiala.
"There are a lot of good sports car on the road."
"I know, I pass them all the time."
Alfa Romeo. Engineered to Excite.
Foggy
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Kraj: Ljubljana

Previdevam, da si tole kupil

Klik
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Bo držalo.

no sedaj pa k delu, ki povzroča precej polemik na tem forumu.

2.0TS 16V

Do sedaj sem imel 4x tek motor.
Prvič je bil res še 150KM, naslednji trije pa so 155KM. Mi lahko kdo razloži, zakaj tak motor dela bolje v težjih škatlah in tam, kjer bi moral biti najbolj živ, ga pa ni bilo??

No resno, ta motor je zelo živ in vsaj sam ne potreujem popolnoma nič več.

Lastil sem si tudi precej BMW-jev E39, ki so res direktni tekmeci in mirne duše rečem, da se 166 155KM pelje bolj suvereno, kot 520i, enako kot 523i, naprej pa ne bi.
Poraba je napram prej omenjenima modeloma identična (po tehničnim podatkih je kar nekaj razlike).

Zaenkrat hudo navdušen.
Uporabniški avatar
zdravc
Alfa Freak
Alfa Freak

pri rabljenih avtomobilih ne mores nikoli biti preprican da je tako kot bi moralo biti. sigurno to ni povezano s tezo avtomobila. razlika v ravnanju z avtomobilom, vzdrzevanju, nacinu voznje...
mogoce celo da je razlika v kvaliteti izdelave med manjsimi in vecjim modelom.
+koliko sem jaz bral o zenfki, ni bila tisto kar bi naj bila.

jaz imam ze drugi avto z 2.0 TS pa sem zelo zadovoljen, pri trenutnem tudi s porabo.
"Poltoga prema rocks!!11" Vlad Redneckski 2012
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Član Alfa Kluba: 1
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

Mi lahko kdo razloži, zakaj tak motor dela bolje v težjih škatlah in tam, kjer bi moral biti najbolj živ, ga pa ni bilo??
No, meni je seby rekel lih obratno - da namreč moj 150 gre lepše kot njegov 155 KM. Ampak to je pač tisto, da je sosedova češnja vedno boljša.

Drugače, pa bi naj 155 KM motor delal lepše zaradi kar nekaterih novih stvari:
- več navora
- več HP
- variabilen sesalni kolektor, ki je plastičen in se premika - pri 150 je bil iz aluminija in je bil statičen
- rečipan ECU motorja
- drugačni LMM, kar je tudi možno, da vpliva na odzivnost.
Uporabniški avatar
SHadowX
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ROBERTH napisal/-a: Lastil sem si tudi precej BMW-jev E39, ki so res direktni tekmeci in mirne duše rečem, da se 166 155KM pelje bolj suvereno, kot 520i, enako kot 523i, naprej pa ne bi.
Poraba je napram prej omenjenima modeloma identična (po tehničnim podatkih je kar nekaj razlike).
Vsaj, če primerjaš z E39 523i, je največja razlika masa; kar 120 kg v prid Alfi, druga pa vsekakor razmerje menjalnika. Alfa ima po spominu pri 3000 rpm v 5. prestavi okoli 100km/h, BMW pa pri enakih pogojih 120km/h. Posledično si lahko predstavljaš, da se pozna na pospeških.

Glede porabe pa sklepam, da se redko voziš po AC torej večinoma pod 100km/h, v tem območju hitrosti pa pri porabi igra večjo vlogo masa vozila kot razmerje zadnje prestave.

Je pa zanimivo slišati, da je ta motor tako primeren za 166, vedno sem slišal obratno. Čestitke pri nakupu in veliko varnih km.
Emperor of The Dark Realm
Uporabniški avatar
TribesMan
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Something else

Kako težko je dobit 166 2.0 s 6 stopenjskim menjalnikom?
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

TribesMan napisal/-a:Kako težko je dobit 166 2.0 s 6 stopenjskim menjalnikom?
Ena se sedaj prodaja v Novem mestu - pa je bolj šwoh.

No mene najbolj odbija najvišji navor pri 3.800, dočim je pri 155KM pri 2.800.

Razlika je tudi v eko normi.

155KM ustreza EURO2 ima 5 gang
150KM (l.2001->) pa EURO3 ima 6 gang
Uporabniški avatar
alfa_samec
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa
Vozilo: Alfa Romeo GTV 2.0, 145 1.6, 147 1.6, 147 FL 1.6; Brera 2.4 JTDm; MiTo 1.3 JTDm
Kraj: Puconci

aha, govora je o CF2 vs CF3 - jaz pa sem mislil, da primerjamo s prvo verzijo. Se opravičujem.

Sicer pa, svoje naredijo tudi dodatni katalizatorji in dušilci.
Uporabniški avatar
seby7
Alfa Freak
Alfa Freak
Član Alfa Kluba: 0
Kraj: Murska Sobota

alfa_samec napisal/-a:
Mi lahko kdo razloži, zakaj tak motor dela bolje v težjih škatlah in tam, kjer bi moral biti najbolj živ, ga pa ni bilo??
No, meni je seby rekel lih obratno - da namreč moj 150 gre lepše kot njegov 155 KM. Ampak to je pač tisto, da je sosedova češnja vedno boljša.

Drugače, pa bi naj 155 KM motor delal lepše zaradi kar nekaterih novih stvari:
- več navora
- več HP
- variabilen sesalni kolektor, ki je plastičen in se premika - pri 150 je bil iz aluminija in je bil statičen
- rečipan ECU motorja
- drugačni LMM, kar je tudi možno, da vpliva na odzivnost.
seby ima 150 KM cf3 oz. zadnjo verzijo, 155 KM so imele cf2. To, da tvoj gre lepše oz. bolj je verjetnoposledica generalne obnove tvojega motorja, ali pa se mi le zdi tako. Drugače pa bi naj bile cf3 mašine malenkost boljše...
Zadnjič spremenil seby7, dne Pe Okt 30, 2009 12:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
POTENZA ITALIANA
ROBERTH
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

Poleg ojničnih ležajev, novih zimskih gum in svečk (resnejšega servisa), je avto dobil še nekaj zadev, ki so mu manjkale.

- tipke 1,3,5 (jih imam še nekaj rezerve sedaj)
- osvetlitev na voznikovi strani (pod vrati, iz nekega razloga sta obe manjkali)
- odsevnik v tapeti v voznikovih vratih
- visokotonec v voznikovih vratih (magnet je nekam padel)
- ker je zgleda nekoč ta avto vozila ženska z močnimi kremplji, sem zamenjal stikalo za luči (staro je bilo precej skrampano)
- ena gumi vez v prtljažniku je bila strgana - seveda smo dobili drugo

Kaj še sledi:
- nov variator
- en sistem za branje glasbe iz USB ključa
- spomladi ene komplet novih letnih gum
- vlečna kljuka (najraje bi original, še je bilo to lično narejeno)
- nekje zvohati original ali original-like velur tepihe v bež barvi
- nadgradnja avtoakustike v smislu dveh kick basov v zadnji polici in ojačevalca (tu upam, da mi ne bo potrebno po low signal k radiju)

Najbrž bi bile na mestu kakšne slike??

Slika
Temu bi se na tem forumu reklo - double truble
Slika
Ta vikend v Zeleni Laguni
Slika
Zadnjič spremenil ROBERTH, dne Sr Okt 28, 2009 6:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kovach
Addicted to Alfa
Addicted to Alfa

ROBERTH napisal/-a:Poleg ojničnih ležajev, novih zimskih gum in svečk (resnejšega servisa), je avto dobil še nekaj zadev, ki so mu manjkale.

- tipke 1,3,5 (jih imam še nekaj rezerve sedaj)
- osvetlitev na voznikovi strani (pod vrati, iz nekega razloga sta obe manjkali)
- odsevnik v tapeti v voznikovih vratih
- visokotonec v voznikovih vratih (magnet je nekam padel)
- ker je zgleda nekoč ta avto vozila ženska z močnimi kremplji, sem zamenjal stikalo za luči (staro je bilo precej skrampano)
- ena gumi vez v prtljažniku je bila strgana - seveda smo dobili drugo

Kaj še sledi:
- nov variator
- en sistem za branje glasbe iz USB ključa
- spomladi ene komplet novih letnih gum
- vlečna kljuka (najraje bi original, še je bilo to lično narejeno)
- nekje zvohati original ali original-like velur tepihe v bež barvi
- nadgradnja avtoakustike v smislu dveh kick basov v zadnji polici in ojačevalca (tu upam, da mi ne bo potrebno po low signal k radiju)
glede kick basov bi prosu če bi lahko use dokumenterav...bi tut js kej tazga naredu...in pa če imaš slučajno enoto v katero vstaviš sim kartico viška...
bvogri
Alfa Freak
Alfa Freak

Izgleda odlično. Pa verjamem, da boš dobro skrbel zanjo. Mogoče bi utegnu bit potem problem prodat :D Kako pa je kaj z zračnostjo podvozja??

p.s. Na spisek čimprej še oba logotipa, za piko na i ;)
Odgovori
  • Informacija